InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Online půjčka je rychlá a vyřídíte jí z mobilního telefonu

28.08.2020
Finanční prostředky nás svým způsobem ovládají po celý život. Pokud si myslíte, že peníze nejsou důležité, pak se částečně mýlíte, protože si za ně dnes můžete pořídit prakticky cokoliv. Rozhodně se vám bude žít lépe, budete-li mít alespoň nějakou finanční jistotu. Jestliže ale nemáte v danou chvíli jinou možnost, než sáhnout po finančním produktu, dbejte na to, aby se jednalo o výhodnou půjčku, nikoliv tu, která vás připraví o zbylé finance. Jde vám především o rychlost vyřízení půjčky? Máme řešení v podobě půjčky online.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Půjčka online z pohodlí domova nebo kanceláře


Půjčka online přináší spoustu výhod pro všechny žadatelé, kteří o tento produkt mají zájem. Jestliže nad tímto produktem přemýšlíte, musíte vědět, jak by taková půjčka měla vypadat. Ve většině případu se jedná o nebankovní půjčku. Nebankovní půjčka, jak jistě víte v sobě může ukrývat spoustu nástrah. Právě na tyto nástrahy je potřeba se řádně připravit. Ano, vyřízení online je sice jednou z mnoha výhod, ale ve chvíli, kdy uzavřete nevýhodnou půjčku je vám tato výhoda k ničemu. Půjčka rychlá ještě nutně nemusí znamenat také výhodná.

Žádost uzavřete jak na počítači, tak mobilním telefonu


Online půjčky ukrývají i další zajímavé výhody. Nemáte-li doma stolní počítač nebo notebook a přemýšlíte nad tím, kde byste tento finanční produkt uzavřeli? Odpověď je jednoduchá, na vašem chytrém telefonu. Mobilní telefony dnes fungují podobně, jako stolní počítače, takže se stačí připojit k bezpečnému internetu a poté vyplnit žádost o online půjčku. Půjčka online tak bude rovněž vyřízená během několika málo minut. Nezáleží na tom, jaké zařízení máte. Důležité je, abyste si pohlídali podmínky, smlouvu a skryté poplatky konkrétního produktu.

Po půjčce sáhněte pouze v situaci, kdy ji skutečně potřebujete!


Po online půjčce sáhněte pouze v situaci, kdy ji skutečně potřebujete. Tato rychlá půjčka v žádném případě neslouží jako rezerva. Myslete tedy na tento bod při žádostí o půjčku. Jedině tak se poté nedostanete do dluhové propasti.

Opatrností není nikdy dost


Opatrnost je ve všech činnostech přímo vyžadující. Jestliže do všeho jdete po hlavě, pak se vám dřív nebo později stane neštěstí, které vás může stát finanční prostředky, které buď to vytáhnete ze svých rezerv nebo opět sáhnete po rychlé online půjčce. Buďte tedy opatrní při žádosti o první půjčku, a to tak, aby byla skutečně kvalitně uzavřená a splňovala vše, co je uvedeno ve smlouvě. Nyní se podíváme na menší rekapitulaci pro snazší přehlednost všeho, co vám online půjčka poskytne.

- Pojďme si zrekapitulovat veškeré důležité body. Půjčka online je snadno uzavíratelná, takže ji vyřídíte i ze svého mobilního telefonu, a to během několika málo vteřin. Nemusíte se strachovat z toho, že doma nemáte stolní počítač nebo notebook. Jak jsme již naznačovali, k uzavření žádostí vám hravě postačí mobilní telefon. Ty mají dnes podobné funkce, jako stolní počítače. Mimo jiné jsou jejich displeje natolik velké, že vše uvidíte přehledně.

- Pokud si pohlídáte podstatné body, získáte výhodné podmínky. Ne vždy platí pravidlo, že je nebankovní půjčka nevýhodná. Stačí se držet doporučených tipů. Nebankovní půjčky dnes mohou plně konkurovat bankovním produktům. Musíte však vědět, po jaké z nich sáhnout. Sáhnete-li po špatném nebankovním produktu s nevyhovujícími podmínkami, budete nucení v budoucnu tuto situaci opět řešit.

- V neposlední řadě si pohlídejte RPSN a smlouvu. To platí i o splátkách, zda jsou uvedeny jednou týdně nebo měsíčně. Je dobré se zaměřit na půjčky, jež umožňují splátky posílat jednou měsíčně. Váš finanční rozpočet totiž nebude příliš trpět a vy tak zvládnete finance jednak odkládat a jednak splácet svou půjčku. O to při uzavření žádostí o půjčku jde. Nejprve si ale řádně propočítejte, zda na půjčku máte či nikoliv.

Autor: ML

Další články z rubriky Rady a tipy

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. Sázejí na to, že pak napadený člověk ztratí ostražitost a vyzradí své citlivé ...

Reklamace a běžné opotřebení věci. Co by měl spotřebitel vědět?

Drtivé většině spotřebitelů již byla někdy zamítnuta reklamace. Typicky se jedná o situace, kdy byla vada vytknuta pozdě, spotřebitel zboží poškodil s ...

Podmínky odstoupení od smlouvy u zboží hygienicky citlivého charakteru

Na právo na odstoupení od smlouvy uzavřené po internetu ve 14 dnech od dodání zboží jsou v dnešní době spotřebitelé již zvyklí a využívají jej velmi č ...

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

Doporučujeme



Sobota 4.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »