InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Změny jízdních řádů autobusů a vlaků od neděle 14. června platí i pro Královéhradecko

12.06.2020
V neděli 14. června 2020 vstoupí v platnost změny jízdních řádů autobusové a vlakové dopravy. Mezi nejvýznamnější změny patří zavedení autobusového spoje z Hradce Králové přes Trutnov, Janské Lázně, Pece pod Sněžkou a na Pomezní Boudy a prodloužení trasy spěšného vlaku Dobrošov do Pardubic, či zavedení spěšného vlaku do Krkonoš a nové spoje mezi Náchodem a Dobruškou.
Foto: kr-kralovehradecky.cz
"Úpravy jízdních řádů v autobusové a vlakové dopravě převážně souvisí se začátkem letních prázdnin. Mezi nejvýznamnější změnu, která určitě potěší cestující v Královéhradeckém kraji, patří zavedení autobusového expresního spojení z Hradce Králové přes Trutnov, Janské Lázně, Pec pod Sněžkou a na Pomezní Boudy," sdělil první náměstek hejtmana pro oblast dopravy a silničního hospodářství Martin Červíček.

Nový spoj linky IREDO 191 pojede každou sobotu od 20. června do 30. září v 8:30 z Hradce Králové a spojí krajské město a Jaroměř s největšími středisky východních Krkonoš. Spoj zastaví u lanovky v Janských Lázních, v Peci pod Sněžkou a dojede až na hřeben k Pomezním boudám, odkud se vydá v odpoledních hodinách zpět do Hradce Králové. "Oba spoje zajistíme bezbariérovým autobusem pro handicapované občany, protože z jednotlivých zastávek vedou bezbariérové turistické trasy například do Obřího dolu či Antonínova údolí," dodal náměstek hejtmana Červíček s tím, že tyto spoje doplní stávající nabídku víkendového spojení vlakem mezi Hradcem Králové a Svobodou nad Úpou s přestupem na autobus do krkonošských středisek.

Mimo to pojedou další dva bezbariérové sobotní spoje mezi Malou Úpou a Pecí pod Sněžkou, a to v 10:45 z Pomezních Bud do Pece pod Sněžkou a v 12:35 z Pece na Pomezní Boudy. V pracovní dny v červenci a srpnu také pojede přímý spoj mezi linkami IREDO 407 a 404 v 6:30 z Hradce Králové přes Trutnov do Pece pod Sněžkou a v 9:20 z Pece pod Sněžkou přes Janské Lázně a Trutnov do Hradce Králové. Provozní spojení několika linek reaguje na kapacitní problémy z minulých let na dopoledním spoji z Pece pod Sněžkou do Janských Lázní.

Od neděle 14. června také vstoupí v platnost i změna železničního jízdního řádu. "Cestující oblíbeného spěšného vlaku Dobrošov určitě potěšíme prodloužením jeho cesty až do Pardubic. Další pozitivní změnou je nový spěšný vlak do turistické oblasti východních Krkonoš a nové odpolední vlaky mezi Náchodem a Dobruškou," upozornil na novinky ve vlakové dopravě první náměstek Červíček.

Další železniční spoje, na nichž nastávají změny, jsou například: trať 031 Pardubice - Hradec Králové - Jaroměř, trať 041 Hradec Králové - Jičín - Turnov nebo Trať 045 Trutnov - Svoboda nad Úpou, trať 046 Stará Paka - Lomnice nad Popelkou, trať 047 Trutnov - Teplice nad Metují a na trati 064 Mladá Boleslav - Lomnice nad Popelkou.

Cestující, kteří chtějí využít autobusovou a vlakovou dopravu v Královéhradeckém kraji, najdou nejvýhodnější spojení ve vyhledávačích například: www.idos.cz.

Ve veřejné dopravě v Královéhradeckém kraji nyní probíhá kampaň "Jedeme opět naplno", která chce co nejlépe cestující informovat a přilákat je opětovnému využívání autobusů a vlaků při cestování do zaměstnání, do školy, kulturou a za výlety. "V průběhu kampaně chceme cestujícím představit veškeré výhody cestování veřejnou dopravou, která je za dodržení všech nastavených pravidel pohodlná a bezpečná," konstatuje náměstek Martin Červíček.
Zdroj: Královéhradecký kraj

Další články z rubriky Regiony

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku silnice II/359 mezi Budislaví a Prosečí. S ohledem na další plánované investice se proto v pondělí 29. ...

V Ústeckém kraji začne koncem května příjem žádostí o dotace pro podnikatele

Dubnové Zastupitelstvo Ústeckého kraje i letos schválilo dotační program pro začínající podnikatele. Příjem žádostí o dotace bude zahájen 27. května a ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Revizoři DPMB budou vybaveni kamerami. Zjednoduší to vyřizování stížností

Revizoři Dopravního podniku města Brna (DPMB) budou mít od začátku května ve výbavě kamerový monitorovací systém. Zaznamená průběh jejich pracovní čin ...

V Hradci Králové odstartoval Czechia Travel Trade Day 2024

Do Královehradeckého kraje loni přijelo nejvíce turistů za posledních 11 let. Celkem jich tento region navštívilo více než 1,5 milionu, z toho 80 % tv ...

Doporučujeme



Úterý 30.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »