InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Xindl X po vyprodaném Foru Karlín míří do O2 areny a představuje vánoční videoklip

02.12.2019
28. listopadu oslavil Xindl X se svými fanoušky 40. narozeniny koncertem ve Foru Karlín, který byl několik měsíců do předu vyprodaný, a už ohlásil další metu. V závěru Narozeninové oslavy oznámil termín další velké samostatné koncertní show, a to přímo v největší hale u nás. V roce 2021, přesněji 30. ledna, uvidíme Xindla X v pražské O2 areně.
Infografika | Foto: o2arena.cz
"Když jsme vyhlásili koncert ve Foru Karlín, říkal jsem si, jestli jsem se nezbláznil, že si dovolím pořádat koncert v prostoru pro 4000 lidí. Ale o lístky byl takový zájem, že jsem si řekl, že zkusím laťku posunout ještě o něco výš a připravit ještě o hodně větší show," říká k plánovanému koncertu Xindl X. "Nejde mi jen o to, dostat co nejvíc fanoušků do jednoho prostoru, ale i posunout to, co se bude dít na podiu. Rád bych nabídnul pestré vystoupení od intimních skladeb jen s kytarou až po velká čísla s kapelou, projekcemi a choreografickými čísly. Rozhodně nechci přípravu podcenit. I když se koncert odehraje až za rok a dva měsíce, už teď pracujeme na jeho přípravě."

Xindl X, vlastním jménem Ondřej Ládek, je český zpěvák a skladatel, který již více než deset let působí na československé hudební scéně. Má na svém kontě šest studiových alb a nespočet již zlidovělých hitů, které letos vydal na best-of albu Anděl v blbým věku. Mezi všemi můžeme jmenovat skladby Anděl, Chemie, Láska v housce, V blbým věku, Cudzinka v tvojej zemi, Popelka, nebo jeho poslední megahit Dřevo. Je považován za jednoho z našich nejúspěšnějších autorů.

Na koncertě ve Foru Karlín také premiérově představil vánoční píseň "Čas to zabalit", k níž dnes zveřejnil videoklip.

"Před sedmi lety jsem jako Grinch zkazil spoustě rodin Vánoce tím, že jsem do světa vypustil píseň, díky níž si teď řada dítek pod stromečkem zpívá "Stědrý večer nastal, když jsem doma chlastal." Letos jsem se to rozhodl napravit tím, že složím i jednu vážnou vánoční píseň, která více odpovídá tomu, jak Vánoce skutečně vnímám," říká k písni Xindl X.

O vizuální podobu klipu se postaral talentovaný hudebník a režisér Jonáš Červinka alias Lipo.
"Využil jsem skutečnosti, že vánoční píseň, kterou mi Xindl X poslal, je trochu v jiné poloze, než jsem u něj zvyklý. Mně tato jeho lyrická stránka moc sedí", říká režisér Lipo.

"Příběh rodiny, odehrávající se v prostředí vlakového nádraží, jsem volil záměrně. Jednak pro mě mají vlaky nezaměnitelnou atmosféru a jednak mi osobně evokují čas Vánoc. Ve svých klipech se rád vracím ke svým kořenům i proto je děj zasazen do kraje, v kterém jsem sám vyrůstal," dodává Lipo k jejich první vzájemné spolupráci.

Píseň "Čas to zabalit" uslyšíte kromě řady jiných i na Xindlově plánovaném největším samostatném koncertě. Ten plánuje na 30. ledna roku 2021 v pražské O2 areně. Nebudou chybět všechny největší hity a samozřejmě ani zajímaví hosté.

Vstupenky na koncert 31. ledna 2021 v O2 areně budou v prodeji od 5. prosince 10:00 hodin v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 690 Kč.


Autor: Matěj Chalupa

Další články z rubriky Kultura

Jáchymovská mincovna vystavuje minerály a horniny, které jinde na světě neuvidíte

U příležitosti výročí deseti let od úmrtí významného mineraloga, geologa a jáchymovského patriota Jana Hlouška se již tuto sobotu uskuteční dvě komentované prohlídky unikátní expozice minerálů a hornin v Královské mincovně v Jáchymově. Řada exponátů ...

Česká televize představuje druhou pětici soutěžících třináctého ročníku StarDance

Letošní podzim se na ČT1 bude opět tančit. K pětici známých žen Martě Dancingerové, Janě Paulové, Martině Ptáčkové, Chili Ta a Lucii Vondráčkové se př ...

Poslanecká sněmovna schválila ve třetím čtení návrh novely zákona o státní památkové péči

Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR na své 98. schůzi schválila návrh zákona o státní památkové péči, který je dílčí technickou novelou a upravuje zejmé ...

Česká televize představuje první pětici soutěžících třináctého ročníku StarDance

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné taneční soutěže britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na podzim vrátí do programu ČT1. Po ...

Český rozhlas Dvojka a hvězdy hudebního nebe vzdají poctu skladateli Petru Hapkovi

PRAHA - Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Český rozhlas Dvojka se rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu koncertem ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »