InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Ambulantní rehabilitace v nových prostorách NsP Karviná-Ráj

06.09.2019
Ve čtvrtek 5. září byly slavnostně otevřeny a uvedeny do provozu nové prostory ambulantní rehabilitace, která se nachází v rekonstruovaném pavilonu následné péče v areálu NsP Karviná-Ráj. Ta původní se nacházela na poliklinice nemocnice v části Karviná-Mizerov, kde prostory byly již zcela zastaralé a nevyhovující.
Foto: nspka.cz
Rozsáhlé stavební úpravy a vybavení rehabilitace probíhalo od listopadu 2018 firmou Hamrozi s.r.o. Jejich celkové náklady činily 22 394 tis. Kč a byly v plné výši hrazeny z dotace Moravskoslezského kraje.

Projektovou dokumentaci zajistila firma Medicoproject s.r.o. a stavební dozor nad celou stavbou prováděl Miroslav Slezák.

Rehabilitace v současné době zajišťuje péči pro všechny ambulantní pacienty celé spádové oblasti. Je špičkovým zdravotnickým zařízením, které poskytuje kvalitní péčí zajištěnou odborníky a ochotným a laskavým přístupem veškerého zdravotnického personálu. Poskytuje vše, co má dnes kvalitní léčebná rehabilitace k dispozici.

Slavnostního zahájení se zúčastnil Martin Gebauer, náměstek hejtmana pro zdravotnictví, Pavel Rydrych, vedoucí odboru zdravotnictví KÚ MSK, za dodavatele stavby nechyběl Bohuslav Hamrozi, jednatel firmy Hamrozi s.r.o. a celá řada významných hostů nejen z oblasti zdravotnictví.

"Cílem rehabilitace je co nejrychleji optimálním způsobem obnovit fyzické, psychické i sociální schopnosti pacientů po úrazech a dalších onemocněních. Jsem přesvědčen o tom, že tady se to bude hodně dobře dařit. Nové pracoviště umožní zdravotnickému personálu používat při péči o pacienty nejmodernější léčebné a rehabilitační metody v příjemném prostředí a vlídné atmosféře," uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Martin Gebauer.

Předmětem stavby byly především rozsáhlé stavební úpravy v 1. PP a 1. NP budovy následné péče a vybavení pracoviště.

V 1. PP je umístěna vodoléčba (vany, vířivky na ruce a nohy, šlapací koupel), tělocvična, mechanoterapie, oddělené sanitární zařízení pro zaměstnance a pacienty (toalety, sprchy, umyvadla, šatny), imobilní toaleta pro pacienty, sklad, rozvodna, strojovna.

V 1. NP je umístěna čekárna s recepcí, sesterna, vyšetřovna s převlékacím boxem, individuální tělocvičny, elektroléčba, magnetoterapie, krátkovlnná diametrie, lymfodrenáže, parafín, solux, čtyřkomorová lázeň, KVD, magnetoterapie, individuální tělocvična pro děti, elektroléčba s čekárnou, pracovna vrchní sestry, denní místnost pro zaměstnance, toalety pro zaměstnance i pacienty, a úklidová místnost. Větrání prostor rehabilitace je zajištěno vzduchotechnikou a klimatizací.

Přítomní si mohli prohlédnout rekonstruovanou budovu, specializovaná pracoviště, jako jsou např. moderně vybavené tělocvičny, nebo místa, kde probíhá vodoléčba či fyzioterapie. Vedení rehabilitace zvídavé zájemce seznámili i s různými formami léčby a pomůckami určené k rehabilitaci.

"Nemocnice není obvykle místo, kam by člověk chodil rád. My se snažíme dlouhodobě v naší nemocnici investovat, aby prostředí pro pacienty bylo co nejpříjemnější, s tou nejmodernější a kvalitní péči. Věřím, že nově vybudovaná rehabilitace přinese našim pacientům větší pohodlí, komfort a budou se u nás cítit velmi dobře," sdělil Jiří Matěj, ekonomický náměstek.
Autor: Moravskoslezský kraj

Další články z rubriky Regiony

Horská služba Beskydy narazila soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Nošovice - Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva ...

Festival Maker Faire Prague letos ohromí malé i velké vynálezce a inovátory obrovskými instalacemi

PRAHA - Festival kreativity Maker Faire chystá v Praze program pro fanoušky vynálezů a novodobého kutilství. Hlavním cílem je ukázat všem, že můžou tv ...

Počerady dostaly další výjimku na toxickou rtuť. Nevládní organizace a místní spolky se odvolají

Úředníci Ústeckého kraje rozhodli o prodloužení rozsáhlé výjimky z limitu na ochranu zdraví lidí před vypouštěním rtuti z uhelné elektrárny Počerady z ...

Magistrát města Brna a Česká pošta otevřeli první třípřepážkovou poštu Partner

V pondělí 6. května byla v Brně v Orlí ulici slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Provozovat ji bude Magistrát měs ...

Letiště Praha podepsalo smlouvu na projekční práce pro rozšíření terminálových kapacit

Letiště Praha podepsalo smlouvu, která přibližuje realizační plány dalšího rozvoje. Dokument se týká zejména projekčních příprav se záměrem rozšíření ...

Doporučujeme



Úterý 7.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »