InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Vyzkoušejte magnetický rybolov - magnet fishing a objevte poklady

31.07.2019
Magnetický rybolov je novodobou zábavou pro dobrodruhy. Na pevném laně do vodní hlubiny spustíte silný magnet, kousek táhnete po dně a pak vytáhnete nahoru. Nastává moment překvapení: přicvaklo se k magnetu něco? Pořiďte si výbavu na magnet fishing a hurá k vodě! Čtěte v článku, jak na to.
Vyzkoušejte magnet fishing a objevte poklady | Foto: UNIMAGNET
Co je potřeba na magnet fishing? Neodymový magnet, lano a pár drobností
Nejvíce vám z peněženky ubere nákup extra silného magnetu z neodymu. Ceny začínají na čtyřech stovkách. Ty nejmonstróznější magnety na magnet fishing pro pořádné chlapíky mohou stát i několik tisíc korun.

Magnety na magnetický rybolov bývají jednostranné a oboustranné. Oboustranné mají magnetickou plochu na dvou stranách a šance úlovku se tak zvyšuje.

Magnet také potřebujete k něčemu uvázat. K tomu se hodí pevné lano s velkou nosností. Máte doma horolezecké lano? Tak na něj zapomeňte. Lano na magnetic fishing totiž nesmí pružit.

Vhod přijdou také rukavice a stará igelitka či kbelík na získané úlovky. Bývají totiž špinavé od nánosů ze dna. Do kapsy si strčte i antibakteriální gel na ruce.

Kde lovit poklady z hlubin?
Vyrazte za dobrodružstvím tam, kde je pravděpodobnost nějakého úlovku. Vhodná jsou místa s pohybem lidí. Zkusit štěstí můžete u hráze rybníka, na pláži jezera, u řeky, v městském potoce nebo říčce. Jen myslete na to, že ne všude je lov povolený. Na soukromém pozemku se raději zeptejte vlastníka.

Jak postupovat při lovu pokladů
Nejprve lano pomocí pevného uzlu přivažte k oku magnetu. Vhodné uzly na magnetic fishing najdete třeba na internetu.

Do jedné ruky pak vezměte magnet a do druhé si namotejte pár otoček lana, aby se při vhození či spuštění magnetu do hlubin lano hezky rozmotalo.

A teď šup do vody s magnetem. Jen dávejte pozor, aby vám tam nespadl i druhý konec lana. Je dobré druhý konec přivázat k něčemu na břehu.

Táhněte magnet po dně, přitáhněte k sobě a nakonec magnet vytáhněte z vody. Tak co, přicvakl se k magnetu nějaký poklad? Pokud ne, zkuste to znovu. A znovu a znovu... dokud vás to bude bavit.

I kdyby se dnes nic ulovit nepovedlo, zítra je taky den, navíc můžete vyrazit jinam.

Co dělat s cenným nálezem
Občas třeba z vody vytáhnete něco cenného, anebo nebezpečného. Pokud je to zrezivělá zbraň či munice, zavolejte raději policii. Pyrotechnik se o nález postará, navíc může pocházet z trestné činnosti.

Možná se vám podaří z hlubin získat starožitnost. Platná legislativa udává, že máte takový nález nahlásit nejbližšímu muzeu. Třeba dostanete nálezné.

Dá se lovit na dovolené u moře?
Lovit se dá i například z mola v přístavu nebo u moře na pláži. Ale raději si předem ověřte, jestli to není v zemi vaší dovolené zakázané.

Lovu zdar!
Autor: Mar-K
Fotogalerie:

Další články z rubriky LifeStyle

Tyto boty nikdy nevyjdou z módy - prohlédněte si nadčasové modely dostupné v Sizeer!

Módní trendy, včetně těch v městském vydání, se neustále vyvíjejí. Nelze však popřít, že existují evergreeny, které úspěšně odolávají měnícím se trendům. Jejich předností je jak dokonalá jakost, tak i nadčasový design, který vždy přitahuje pozornost ...

Pánská elegance - obuv Medicine na čelním místě módní špičky

Pánská elegance je něco víc než jen výběr správného obleku nebo košile. Je to komplexní koncepce, která zahrnuje také obuv. Nakonec to jsou boty, kter ...

Jak stylově nosit pánská trička?

Každý správný muž potřebuje kvalitní nůž - to je známé rčení, které oceňuje praktičnost a zručnost. Ale co kdybychom toto rčení převedli do módního ja ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...

Pánská zimní bunda parka vás nenechá prochladnout. Zjistěte, jak ji zakomponovat do trendy outfitu

Jestliže chcete v letošní sezóně vyniknou, zařaďte do svých šatníků alespoň jednu módní pánskou parku. Jedná se o prodlouženou bundu s kapucí, která m ...

Doporučujeme



Pondělí 6.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »