InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Studenti a senioři letos v létě díky 75% slevám poprvé na prázdninovém cestování výrazně ušetří

23.04.2019
Letos v létě nebo květnových svátků, studenti, žáci a senioři poprvé výrazně ušetří při svých prázdninových cestách - a to díky 75 % slevám na cesty vlakem či autobusem, které platí i v průběhu letních (i dalších) prázdnin.
Cenově výrazně výhodnější oproti předchozím letům bude jak cestování vlaky či autobusy RegioJet v rámci České republiky, tak i cesty vlaky RegioJet do zahraničí - například do Vídně, Vysokých Tater, Košic či Bratislavy.

Ve srovnání s loňským létem klesly díky státem nařízeným slevám ceny jízdenek pro mládež, studenty do 26 let nebo seniory nad 65 let až v řádu stovek Kč. Výrazně méně zaplatí také rodiny s dětmi stejně jako například senioři na výletech s vnoučaty.

Během letního cestování se slevy mohu stát výrazným impulsem pro rozvoj domácího cestovního ruchu v letních měsících a současně mohou odlehčit také přetíženým silničním komunikacím, kdy řada lidí dá právě díky výhodnějším cenám přednost cestě na výlet či dovolenou veřejnou dopravou před osobním automobilem.

Při výletech do zahraničí například z Prahy do Vídně mohou vlaky RegioJet cestovat studenti či senioři za 146 Kč v jednom směru ve třídě low-cost; za 173 Kč pak ve třídě Standard; z Prahy do Bratislavy za 142 Kč ve třídě Low-cost resp. 161 Kč ve třídě Standard nebo z Prahy do Vysokých Tater (Poprad-Tatry) od 132 Kč ve třídě Low-cost resp. 180 Kč ve třídě Standard.

Podobně to platí pro cesty v rámci České republiky, kde se sleva týká jak vlakových tak i autobusových spojů RegioJet. Z Prahy do Brna tak ceny jízdenek pro studenty a seniory nad 65 let začínají na 24 Kč, z Prahy do Olomouce na 27 Kč a například z Prahy do Českých Budějovic na 32 Kč.

Výrazně ušetří samozřejmě také rodiny, které cestují na výlet s dětmi, a ještě větší úspora je pak při cestách prarodičů s vnoučaty. Kompletní příkladová cena skupinové jízdenky pro 4 osoby (2x senior a 2x dítě do 18 let) na trase Praha - Vídeň činí 525 Kč v jednom směru a 1050 Kč za oba směry.

Tak levné cestování do zahraničních turistických destinací, jako je například Vídeň, nikdy v historii nebylo. Ze slev pro seniory a studenty se navíc ještě počítá skupinová sleva pro skupinu tří a více cestujících ve výši 10 % a ještě více ušetří také držitelé Kreditové jízdenky, jejíž vystavení je prostřednictvím registrace přes internet zdarma a při platbě Kreditovou jízdenkou se účtuje nižší cena.

Jízdenky na letní spoje do většiny destinací jsou již v prodeji - a to jak přes internetové stránky RegioJet, tak na prodejních místech. Součástí jízdenky je vždy rezervace místa, internet zdarma a další služby podle zvolené cestovní třídy nebo spoje.
Autor: Ing. Aleš Ondrůj

Další články z rubriky LifeStyle

Tyto boty nikdy nevyjdou z módy - prohlédněte si nadčasové modely dostupné v Sizeer!

Módní trendy, včetně těch v městském vydání, se neustále vyvíjejí. Nelze však popřít, že existují evergreeny, které úspěšně odolávají měnícím se trendům. Jejich předností je jak dokonalá jakost, tak i nadčasový design, který vždy přitahuje pozornost ...

Pánská elegance - obuv Medicine na čelním místě módní špičky

Pánská elegance je něco víc než jen výběr správného obleku nebo košile. Je to komplexní koncepce, která zahrnuje také obuv. Nakonec to jsou boty, kter ...

Jak stylově nosit pánská trička?

Každý správný muž potřebuje kvalitní nůž - to je známé rčení, které oceňuje praktičnost a zručnost. Ale co kdybychom toto rčení převedli do módního ja ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...

Pánská zimní bunda parka vás nenechá prochladnout. Zjistěte, jak ji zakomponovat do trendy outfitu

Jestliže chcete v letošní sezóně vyniknou, zařaďte do svých šatníků alespoň jednu módní pánskou parku. Jedná se o prodlouženou bundu s kapucí, která m ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »