InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Nové obaly potravin navrhnou děti

08.01.2019
Spolu s novým rokem odstartovala společnost Lidl speciální soutěž v malování pro děti. Za obrázky potravin, které jsou nejen chutné, ale i zdravé, mohou vyhrát víkend v aquaparku pro celou rodinu. Hlavní výhrou však bude skutečnost, že vybrané obrázky poslouží jako předloha pro obaly potravin prodávaných pod našimi privátními značkami.
Ilustrační snímek | Foto: lidl.cz
Kreslířská výzva pro malé umělce a umělkyně trvá až do konce ledna a zapojit se mohou všechny děti ve věku od 6 do 11 let. Stačí, když nakreslí barevný obrázek své oblíbené zdravé potraviny. Ze všech obrázků doručených nejpozději do 8. 2. 2019 bude vybráno 10 nejlepších. Výherci se mohou těšit na rodinný víkendový pobyt v aquaparku včetně ubytování. Jejich kresby se pak objeví i na obalech vybraných výrobků, které jsou v prodejnách Lidl k dostání.

"Touto akcí chceme u dětí podnítit zájem o zdravé stravování a připomenout jim, že i zdravé potraviny mohou chutnat dobře. To, že své kresby uvidí přímo na obalech vybraných výrobků, bude jen přidaný bonus a obohacení naší nabídky," vysvětluje mluvčí Lidlu Zuzana Holá.

Na to, aby byl výběr těch nejlepších obrázků spravedlivý, dohlédne odborná porota. Výtvory bude hodnotit například trenér běhu a poradce zdravého životního stylu Miloš Škorpil či herec, scénárista a výtvarník Michal Nesvadba, který popisuje i vlastní proces tvorby. "Když tatínek maloval, tak ho k dokonalosti vedla guma. Své tahy tužkou neustále na jednom místě gumoval a opravoval. Já pro změnu negumuji, ale obrázky s jedním motivem vylepšuji papír za papírem. Koš je tak brzy plný, než dojde k finální podobě. Ani na jedno nemají děti čas a trpělivost. Vsadí na jeden tah a jeden papír. To jim závidím. Jejich fantazie je mi inspirací a proto se na jejich kresby vždy těším," vysvětluje Michal Nesvadba.

Bezprostřednost dětí je zdrojem energie a obrovskou inspirací pro známou českou ilustrátorku Lucii Seifertovou, která v porotě zasedne také. "Na svých besedách a tvůrčích dílnách se setkávám se spoustou talentovaných dětí a těším se na toto setkání i při soutěži Lidlu," říká.

Porota nebude mít lehký úkol. "Už teď nám denně chodí spousta obrázků, takže porota určitě bude mít z čeho vybírat," dodává Holá.

Soutěž se probíhá do 31. ledna a je určena dětem od 6 do 11 let. Obrázek je možné zaslat poštou v obálce s popiskem "NAMALUJ, CO TI CHUTNÁ" na adresu:
Lidl ČR v.o.s.
PR oddělení
Nárožní 1359/11
158 00, Praha 5
nebo elektronicky na: soutez@lidl.cz. Do soutěže budou zařazeny barevné obrázky ve formátu A4, označené jménem a věkem autorky/ autora a kontaktem na zákonného zástupce.

Další informace jsou k dispozici na www.lidl.cz/cs/namaluj.


Další články z rubriky Regiony

Kilometry naděje pro Lianku a Vladimíra

Liberec, 26.04.2024 - S podporou dopravní společnosti ATRA TRANS s.r.o. otevírá nadace Kilometry naděje již čtvrtým rokem své brány a představuje příběh Lianky a Vladimíra. Oba na první pohled rozdílné příběhy, ale s jedním společným snem. Znovu se ...

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila rozdělení dotací na podporu aktivit v oblasti cestovního ruchu

Do oblasti cestovního ruchu míří další prostředky z kraje. Celkem si žadatelé mezi sebou rozdělí 3,1 milionu korun. Peníze směřují nejenom do certifik ...

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s pl ...

Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páteřní cyklotrasy A1 od mostu Barikádníků po ulici Va ...

Doporučujeme



Neděle 28.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »