InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

RIM otevřel nový showroom v pražském Karlíně. Výrobce kancelářských židlí a nábytku představuje trendy

12.11.2018
PRAHA - Tuzemská společnost RIM, zabývající se výrobou kancelářských židlí a nábytku, otevřela 8. listopadu 2018 nový showroom v budově Butterfly v pražském Karlíně. Slavnostního otevření se osobně zúčastnil také autor tří nových kolekcí židlí RIM - rakouský designér Kai Stania, který zde představil nové trendy v kancelářském sezení. Předváděcí prostor navrhlo renomované studio VRTIŠKA-ŽÁK.
RIM otevřel nový showroom v pražském Karlíně | Foto: rim.cz
Otevření se zúčastnili jednatelé a partneři společnosti RIM, obchodní zástupci, architekti a designéři. Novinky v kancelářském sezení představil vídeňský designér Kai Stania, jenž se zaměřuje na produktový design, módní doplňky i nábytek.

Hlavním trendem je dle jeho slov posun od klasických kancelářských židlí směrem k měkkému sezení (tzv. soft seating), kterému je v novém showroomu věnována značná pozornost. "Došli jsme k bodu, kdy je v kancelářích měkké sezení mnohem důležitější než pracovní stůl. Představte si kancelář, ve které bude právě pouze soft seating a už nebudete potřebovat žádný pracovní stůl. Taková vize je sice extrémní, ale je to vývoj, který v budoucnosti očekávám. Jako u všech židlí, které jsem navrhl, tak i u designu pro RIM byl základní komfort. Myslím, že sezení je určitou formou socializace. Tím že se posadíte, dáváte najevo, že v rozhovoru zůstanete a máte chuť komunikovat. Proto je výběr správné židle k sezení tolik důležitý," vysvětluje rakouský designér Kai Stania.

Na slavnostním otevření bylo představeno šest nových kolekcí a trendy v kancelářském sezení, ergonomii a zdraví, a samozřejmě vůbec poprvé byly nové prostory odhaleny odborné veřejnosti. Návštěvníci si mohli vyslechnout krátkou přednášku architektů Romana Vrtišky a Vladimíra Žáka, kteří designují pro přední české i zahraniční společnosti.

"Při vymýšlení konceptu jsme chtěli použít charakteristického prvku pro firmu RIM a na něm vystavět nosnou ideu celého interiéru," vysvětluje Roman Vrtiška, designer studia VRTIŠKA-ŽÁK.

"Proto jsme se rozhodli vsadit na signifikantní prvek kancelářského segmentu - křížové podnože, ze kterých jsme vystavěli organickou zavěšenou strukturu pod stropem. Ta se stala jasnou identitou showroomu," dodává Vladimír Žák, designer studia VRTIŠKA-ŽÁK.

Nový showroom se nachází v budově Butterfly v pražské části Karlín, kam se přesunul ze stávajících prostorů na ulici Vinohradské. Jde o moderní budovu vystavěnou s ohledem na energetickou úsporu a trvalou udržitelnost. Interiér předváděcího prostoru nabízí 300 metrů čtverečních, na kterých společnost RIM prezentuje nejnovější výrobky z oblasti soft seatingu a kancelářského sezení. Výrobce kancelářských židlí a nábytku RIM je původní česká společnost se sídlem v Otrokovicích s 27letou zkušeností.

"V RIM budujeme kulturu kancelářského prostředí už 27 let. Představení sedacích souprav od Kai Stania v novém pražském showroomu Butterfly je dalším výrazným krokem," říká jednatel RIM Milan Nagy, www.rim.cz.

Prostory navržené studiem VRTIŠKA-ŽÁK budou mimo jiné sloužit ke školením, meetingům a firemním akcím.

Hudební vstupy zajistila skupina EVENT JAZZ TRIO a o zábavu se postaral také iluzionista Mr. Robert Fox.

Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Horská služba Beskydy narazila soudek piva z vlastního ležáckého tanku

Nošovice - Ležácký tank Horské služby Beskydy vydal svůj chmelový poklad. Výroční ocenění Radegastův Strážce Hořkosti za rok 2023 již Horská služba Beskydy obdržela. Nyní si slavnostně převzala ve speciálním dřevěném soudku symbolickou várku piva ...

Festival Maker Faire Prague letos ohromí malé i velké vynálezce a inovátory obrovskými instalacemi

PRAHA - Festival kreativity Maker Faire chystá v Praze program pro fanoušky vynálezů a novodobého kutilství. Hlavním cílem je ukázat všem, že můžou tv ...

Počerady dostaly další výjimku na toxickou rtuť. Nevládní organizace a místní spolky se odvolají

Úředníci Ústeckého kraje rozhodli o prodloužení rozsáhlé výjimky z limitu na ochranu zdraví lidí před vypouštěním rtuti z uhelné elektrárny Počerady z ...

Magistrát města Brna a Česká pošta otevřeli první třípřepážkovou poštu Partner

V pondělí 6. května byla v Brně v Orlí ulici slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Provozovat ji bude Magistrát měs ...

Letiště Praha podepsalo smlouvu na projekční práce pro rozšíření terminálových kapacit

Letiště Praha podepsalo smlouvu, která přibližuje realizační plány dalšího rozvoje. Dokument se týká zejména projekčních příprav se záměrem rozšíření ...

Doporučujeme



Pondělí 6.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »