InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Vyjádření manžela hejtmanky Středočeského kraje Jakuba Pokorného

14.08.2018
Dámy a pánové, rád bych vás seznámil se svým vyjádřením ke kauze používání krajského služebního vozidla paní hejtmanky. Nejsem žádný řečník, tak mi dovolte mé vyjádření přečíst.
Ilustrační snímek | Foto: Středočeský kraj
S mojí ženou jsme spolu od léta roku 2013, tedy dříve, než vstoupila do velké politiky. Prožívali jsme tak spolu Jarčiny začátky ve Sněmovně a posléze nástup do funkce hejtmanky. Jarka věnuje své práci maximum času. V naší rodině se tak stalo pravidlem, že záležitosti domácnosti zařizuji já.

Politika mě nikdy zásadně nezajímala. Můj život se točí kolem mých blízkých, práce, fotbalu a kamarádů. Žil jsem a žiju život, jako většina lidí v této zemi. S politickými funkcemi mé ženy mi samozřejmě přibyly společenské povinnosti. Doprovázím Jarku na akcích, kam je zvána. To je vše.

Dotčené služební auto Škoda Superb je 2 roky staré a má najeto 120 tisíc kilometrů. Je to vůz po bývalém hejtmanovi. Já jsem nevybíral ani model, ani výbavu. Bylo to služební vozidlo hejtmanky a dál jsem vůz neřešil. Na toto služební auto existuje smlouva, která upravuje i naše povinnosti směrem k soukromým jízdám. Tyto jízdy musíme vykazovat a samozřejmě uhradit jejich náklady, které za dobu užívání činily 29 826 korun na pohonných hmotách a měsíční platbu 3 719 korun úřadu.

Vidím, jak Jarku práce naplňuje a baví. Práci pro Středočeský kraj věnuje velmi mnoho. Pro rodinný život není veřejná funkce úplně ideální. Nicméně já svojí ženu podporuju ve všem, i když to pro nás není vždy jednoduché.

Moc mě mrzí, že se Jarka kvůli mně dostala do této nepříjemné situace. Požádal jsem jí tedy, aby nás auta okamžitě zbavila. Garantuji vám, že už se žádného předmětu Středočeského kraje ani nedotknu. Kromě své manželky.

Vojtěchu Blažku ze Seznamu, příště, až budete chtít něco vědět, nechovejte se jako šmírák, ale přijďte jako slušný člověk a zazvoňte u nás doma, navštivte mě v práci, nebo mi zavolejte. Můžete se mě přímo zeptat a já vám rád odpovím. Nebylo nutné najímat bývalého policistu, aby mě špicloval z křoví a natáčel náš domov a mě na každém kroku."

K vyjádření dodáváme informaci, že je v tuto chvíli smlouva o užívání služebního vozu pro soukromé účely paní hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové vypovězena. Vůz je nyní zaparkován na Krajském úřadě.

Další články z rubriky Regiony

U příležitosti 50 let pražského metra pořádá DPP tuto sobotu na Kačerově výroční Den otevřených dveří

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) oslaví tuto historickou událost společně s Pražany a cestujícími na několika akcích. Tuto sobotu 4. května 2024 od ...

Lesy České republiky obnovily na Krnovsku druhou vodní nádrž

Dolní hájnický rybník zrekonstruovaly Lesy České republiky za 6,8 milionů korun na Krnovsku v Moravskoslezském kraji. Zadržuje vodu, která zlepšuje mí ...

Pietní akt před budovou Českého rozhlasu připomene výročí Květnového povstání roku 1945

U příležitosti 79. výročí Květnového povstání českého lidu se v neděli 5. května od 12.30 hodin uskuteční před historickou budovou Českého rozhlasu v ...

Pražské letiště symbolicky oslavilo dvacet let v EU speciálním livery Lufthansy

Letiště Václava Havla Praha ve středu u příležitosti výročí dvaceti let od vstupu České republiky do Evropské unie navštívil Airbus A320 německé spole ...

Rekonstrukce úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem přinese zrušení všech přejezdů

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektanta. Dokumentaci pro společné povolení stavby vypra ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »