InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

ŘSZK vylepší silnici z Luhačovic na Kladnou-Žilín

25.05.2018
ZLÍNSKÝ KRAJ - Rekonstrukcí projde v tomto roce 650 metrů dlouhý úsek silnice, která stoupá z centra Luhačovic k městskému hřbitovu a směřuje na Kladnou-Žilín. Bude zde vybudována také 56 metrů dlouhá opěrná zeď.
Ilustrační snímek | Foto: Zlínský kraj
"Náklady přesáhnou 10 milionů korun. Jde o jednu ze staveb, která bude letos financována s využitím prostředků ze Státního fondu dopravní infrastruktury," informoval náměstek hejtmana Zlínského kraje Pavel Botek, zodpovědný za oblast dopravy.

"Úsek silnice, jehož rekonstrukci jsme připravili, je v Luhačovicích důležitou přístupovou cestou k centrálnímu městskému sportovišti, ke hřbitovu a současně spojuje Luhačovicko s oblastí Bojkovicka," řekl Bronislav Malý, ředitel ŘSZK (Ředitelství silnic Zlínského kraje).

Předmětem zakázky je rekonstrukce silnice II/496 v Luhačovicích, ulice Hradisko, včetně vybudování nové pilotové stěny. Začátek rekonstrukce se nachází v místě křižovatky se silnicí II/492, konec v místě u zdi městského hřbitova. Celková délka rekonstruovaného úseku je 650 metrů.

Rekonstrukce bude spočívat v odfrézování živičných vrstev vozovky v tloušťce 10 centimetrů a v jejich nahrazení novými vrstvami. V místech s nedostatečnou únosností podloží bude provedena jeho sanace. Stejná konstrukce vozovky bude zhotovena i v místech rozšíření ve směrových obloucích vozovky o malých poloměrech. Odvodnění bude řešeno podélným a příčným sklonem povrchu vozovky a podélným odvodňovacím proužkem podél betonových obrub, který bude tvořen betonovou přídlažbou.

Součástí stavby je osazení betonové silniční obruby podél silnice II/496, dále vybudování pilotové opěrné zdi v délce 56 metrů se svodidly. V úseku o délce 120 metrů bude svah stabilizován zajištěním odvodnění paty svahu. Bude také samozřejmě provedeno nové dopravní značení.

Souběžně s touto stavbou ŘSZK bude město Luhačovice rekonstruovat chodník, pokládat nové obruby a realizovat napojení místních komunikací a vjezdů. Dojde i ke zrušení nadzemního vedení nízkého napětí včetně sloupu na svahu nad silnicí a realizována bude jeho náhrada kabelovým vedením pod silnicí. Investorem přeložky vedení je společnost E.ON.

Stavební práce včetně dopravních omezení budou zahájeny 28. května a dokončeny budou nejpozději do 30. listopadu. Stavba bude probíhat za částečné uzavírky po polovinách vozovky s rozdělením na tři úseky. Při stavbě pilotové stěny bude jízdní pruh dočasně rozšířen položením železobetonových silničních panelů.

Další články z rubriky Regiony

U příležitosti 50 let pražského metra pořádá DPP tuto sobotu na Kačerově výroční Den otevřených dveří

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) oslaví tuto historickou událost společně s Pražany a cestujícími na několika akcích. Tuto sobotu 4. května 2024 od ...

Lesy České republiky obnovily na Krnovsku druhou vodní nádrž

Dolní hájnický rybník zrekonstruovaly Lesy České republiky za 6,8 milionů korun na Krnovsku v Moravskoslezském kraji. Zadržuje vodu, která zlepšuje mí ...

Pietní akt před budovou Českého rozhlasu připomene výročí Květnového povstání roku 1945

U příležitosti 79. výročí Květnového povstání českého lidu se v neděli 5. května od 12.30 hodin uskuteční před historickou budovou Českého rozhlasu v ...

Pražské letiště symbolicky oslavilo dvacet let v EU speciálním livery Lufthansy

Letiště Václava Havla Praha ve středu u příležitosti výročí dvaceti let od vstupu České republiky do Evropské unie navštívil Airbus A320 německé spole ...

Rekonstrukce úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem přinese zrušení všech přejezdů

Rekonstrukce více než 30 kilometrů dlouhého úseku mezi Lysou nad Labem a Mělníkem má svého projektanta. Dokumentaci pro společné povolení stavby vypra ...

Doporučujeme



Neděle 5.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »