InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

ČAF má za sebou výroční schůzi, přibyli noví členové, probíralo se hospodaření i vzdělávací činnost

04.04.2018
PRAHA - Před pár dny proběhla výroční členská schůze České asociace franchisingu (ČAF). Na programu bylo zhodnocení uběhlého roku 2017 a představení aktivit na rok 2018. V plánu jsou i nadále vzdělávací akce, výstava nebo soutěž Franchisa roku. ČAF se zároveň chystá investovat do své propagace a do zviditelnění franchisového podnikání.
Ilustrační snímek | Foto: kasparpr.cz
Výroční schůze ČAF se zabývala činnostmi jako je členská základna ČAF, vývoj a struktura, propagace franchisingu v ČR, vzdělávací činnost ČAF, prezentace v médiích a webové stránky ČAF. Dále mezi probíranými body patřila spolupráce s významnými partnery a činnost orgánů a sekretariátu ČAF.

Na výroční členské schůzi se jednalo také o aktivitách pro rok 2018, kterými jsou Škola franchisingu, soutěž Franchisa roku, tematické snídaně a franchisové večery a další neformální setkání pro členy i nečleny ČAF, Franchising forum a Výstava franchisingu.

"Máme radost, že jsme za uplynulý rok realizovali tolik akcí, které přispívají k všeobecnému rozvoji franchisingu u nás. Přidali se k nám noví členové i důležití partneři. Věříme, že se nám bude podobně dařit i v příštím roce a franchising se stane zase o něco populárnější formou podnikání," shrnuje Klára Opletalová, tajemnice ČAF.

ČAF má již téměř 70 členů
Za rok 2017 získala ČAF celkem 7 nových členů (Logiscool, ThePay, Společnost JUDr. David KARABEC, s.r.o., ZOOMERING, LL.C., Telepizza, BALONY.EU a ORIGINAL BEER SPA), díky čemuž nyní čítá celkem 69 členů z řad franchisorů a odobrníků v oblastech práva či poradenství v problematice franchisingu.

Důležitým partnerem ČAF se v roce 2017 stala Komerční banka, a.s. Kromě partnerství se samotnou ČAF podpořila Komerční banka, a.s. také soutěž Franchisa roku a konferenci Franchising Forum 2017.

Rok 2018 ve znamení propagace
Hospodářské výsledky za uplynulý rok byly pro asociaci příznivé. Pozitivně bylo zhodnoceno spuštění nových webových stránek. Příští rok se ČAF chystá zaměřit na propagaci, své zviditelnění a popularizaci franchisového podnikání jako takového.

Správní rada ČAF zůstává na základě volební schůze v roce 2017 ve složení Jan Gonda, prezident ČAF (Naturhouse); Jaroslav Malý, člen (TOP franchising); Lubomír Milek, viceprezident (CENTURY 21); Šimon Mastný, člen, (TAB Board); Martina Parusová Zímová, členka (Kocián Šolc Balaštík); Petr Slavík, člen (Podnikatelský klub Empiria 21) a Jiří Lošťák (poradce ve franchisingu). Dozorčí rada pak dále pracuje ve složení: Halka Pohlová, členka (Noerr); Martin Jonáš, člen (Ad-vise) a Hynek Pášma, člen (Smart software).

Pro více informací prosím navštivte www.czech-franchise.cz.

Další články z rubriky Regiony

Výluka tramvají v úseku Masarykovo nádraží - Senovážné náměstí, z důvodu rekonstrukce tratě v centru Prahy

Od pondělí 29. dubna 2024 do konce školního roku, tj. do soboty 29. června 2024 bude Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) rekonstruovat tramvajovou trať v oblasti Masarykova nádraží, konkrétně v Dlážděné a Havlíčkově ulici. Z tohoto důvodu bude ...

Nad Prahou proletí vrtulníky. Flora láká vojenské nadšence

Opět po roce se mohou příznivci a nadšenci armády těšit na prezentační a náborovou akci v pražském obchodním centru Atrium Flora pod názvem Army den. ...

Kilometry naděje pro Lianku a Vladimíra

Liberec, 26.04.2024 - S podporou dopravní společnosti ATRA TRANS s.r.o. otevírá nadace Kilometry naděje již čtvrtým rokem své brány a představuje příb ...

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila rozdělení dotací na podporu aktivit v oblasti cestovního ruchu

Do oblasti cestovního ruchu míří další prostředky z kraje. Celkem si žadatelé mezi sebou rozdělí 3,1 milionu korun. Peníze směřují nejenom do certifik ...

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

Doporučujeme



Pondělí 29.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »