InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Jarní velikonoční menu třebíčské hotelovky chutnalo na slovenském Gatrofestivalu

23.03.2018
TŘEBÍČ/NITRA - Čtyřchodové jarní fit menu připravené a servírované reprezentačním družstvem Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč zabodovalo na mezinárodním Gastrofestivalu ve slovenské Nitře. Základem oceněné kulinářské prezentace vysočinské školy byly čistě jarní suroviny - hlávkový salát, domácí mladý králík a ořechový dezert. V konkurenci dalších tří zemí si vysočinské družstvo vybojovalo bezkonkurenční zlato za servis - tedy obsluhu a stříbro za připravené jídlo.
Ilustrační snímek | Foto: Kraj Vysočina
Sehraný tým kuchařů a číšnic se na Gastrofestivalu v Nitře "oťukával" už loni. V nezměněné sestavě Ondra Šibůrek, Jakub Dejmek, Veronika Binderová a Karolína Bartejsová nastoupili i letos a s rokem zkušeností navíc a viditelným zápalem pro věc soutěží prošli bez většího zaváhání. Kuchaři trénovali jarní menu 150 hodin, s předními českými šéfkuchaři ladili chutě a vybírali suroviny, aby nakonec menu z Třebíče porazili jen francouzští kuchaři, kteří se o první místo dělili s českou ostravskou školou. "Servis, tedy obsluha, u stolu Obchodní akademie a Hotelové školy Třebíč neměla podle hodnocení poroty konkurenci. Obě děvčata předvedla jednoznačně nejprofesionálnější výkon, který byl během soutěže a vyhlášení několikrát vyzdvižen," říká Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu, která měla možnost být přítomna celé soutěži.

Vysočinské družstvo soutěžilo s dortíkem z ředkviček a kozího sýra se salátkem z pohanky a červené čočky, krémovou polévkou z hlávkového salátu, roládou z králičích stehen a ořechovo-čokoládovým řezem s jemným krémem z tvarohu dochuceného ořechovým praliné, zmrzlinou a malinovým přelivem. Menu hodné skutečných gurmetů.

Další gastronomickou mezinárodní soutěž partnerských regionů bude hostit už 5. dubna 2018 Vysočina v Gastrocentru Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod. Hostem soutěže bude mezinárodně uznávaný francouzský kuchař Philippe Mille, držitel dvou hvězd Michelin.
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku silnice II/359 mezi Budislaví a Prosečí. S ohledem na další plánované investice se proto v pondělí 29. ...

V Ústeckém kraji začne koncem května příjem žádostí o dotace pro podnikatele

Dubnové Zastupitelstvo Ústeckého kraje i letos schválilo dotační program pro začínající podnikatele. Příjem žádostí o dotace bude zahájen 27. května a ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Revizoři DPMB budou vybaveni kamerami. Zjednoduší to vyřizování stížností

Revizoři Dopravního podniku města Brna (DPMB) budou mít od začátku května ve výbavě kamerový monitorovací systém. Zaznamená průběh jejich pracovní čin ...

V Hradci Králové odstartoval Czechia Travel Trade Day 2024

Do Královehradeckého kraje loni přijelo nejvíce turistů za posledních 11 let. Celkem jich tento region navštívilo více než 1,5 milionu, z toho 80 % tv ...

Doporučujeme



Pondělí 29.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »