InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

V rámci roadshow Ostrava fandí kontinentům sportovali studenti pod dohledem Barbory Špotákové

23.03.2018
Plakáty čtyř českých ambasadorů rozmístěné po vítkovické atletické hale, jedna z "tváří akce" přímo na místě jako vzácný host a telefonní hovor s bývalým světovým rekordmanem Colinem Jacksonem - exkluzivní sportovní dopoledne prožily tři stovky dětí z devatenácti základních a dvě stovky studentů z 10 středních škol z Ostravy a Moravskoslezského kraje, kteří se ve čtvrtek 22. března zúčastnili závodů v rámci projektu Ostrava fandí kontinentům. Projekt je hlavní doprovodnou akcí ke Kontinentálnímu poháru, který se jako největší atletická událost letošní sezony v České republice uskuteční v Ostravě 8. a 9. září.
Náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny s Barborou Špotákovou | Foto: Moravskoslezský kraj
"Ostrava fandí kontinentům" je projekt určen žákům základních a středních škol, stejně jako členům atletických oddílů a slavnostně odstartoval 16. listopadu, kdy na radnici města Ostravy proběhlo rozlosování = rozdělení škol dle jednotlivých kontinentů. Celkem se do projektu přihlásilo 30 základních škol a 27 středních škol. Jeho cílem je zapojit děti do pravidelné pohybové aktivity.

I proto se uskutečnila roadshow v ostravské atletické hale. Mezi hosty nechyběl výkonný ředitel Kontinentálního poháru Valter Boček, náměstek primátora statutárního města Ostrava Vladimír Cigánek, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarczny a dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková.

"Jsme rádi, že těmito závody můžeme podpořit akci, na kterou se v září všichni moc těšíme. Ať se vám všem daří," vzkázal mladým atletům a atletkám Cigánek.

"Atletika je královnou sportu a tohle bychom měli mít stále na paměti. Atletika je opravdu základ. Tahle akce ji opět zpopularizuje, vy si můžete vyzkoušet závody v profesionálním prostředí, to je taky velká motivace," řekl Stanislav Folwarczny. " Jejich slova doplnil Valter Boček: "Jste součástí Kontinentálního poháru, proto projekt vlastně vznikl. Soutěžte v duchu fair play a podpořte svoji školu. A na ty nejlepší se budeme těšit v září přímo na stadionu."

Samotné závody měly klasický sportovní náboj. Soutěžilo se v běhu na 60 metrů, hodu medicinbalem a skoku dalekém z místa. Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková jako ambasadorka týmu Asie a Pacifiku výkony studentů pečlivě odsledovala, poté se s nimi ochotně fotila a podepisovala kartičky. "Musím říct, že jsem mile překvapená. Je vidět, že akce byla dobře vymyšlená. Všichni jsou nadšení a já taky. Tohle jsem nečekala. A všichni se těší na září, kdy se uskuteční Kontinentální pohár," řekla Špotáková.

Všechny sportující na dálku v rámci telefonického rozhovoru pozdravil také světový šampion na 110 m překážek Colin Jackson, ambasador týmu Evropy. "Moc se do Ostravy těším, několikrát jsem tam závodil a vím, že ostravské publikum atletiku miluje. Jsem rád, že mohu být kapitánem týmu Evropy. Kontinentální pohár bude skvělá akce a užijte si, že můžete být jeho součástí. Já jsem na něm taky kdysi startoval, ale v týmu Velké Británie. Trochu jsem záviděl některým kolegům, že soutěží v dresu Evropy. Je to opravdu veliká pocta," přiblížil význam akce žákům škol.

Kontinentální pohár v atletice 2018 jako nejprestižnější atletická akce organizovaná Mezinárodní federací atletických asociací IAAF zavítá do České republiky 8. a 9. září 2018, uskuteční se na Městském stadionu ve Vítkovicích. Vstupenky jsou v prodeji prostřednictvím sítě Ticketportal. V současné chvíli je prodáno 70 procent vstupenek, proto by fanoušci s koupí neměli váhat. Ceny lístků začínají na 150 Kč za jeden den, v nejvyšší kategorii pak stojí 500 Kč. Připraveny jsou poloviční slevy pro seniory (65+), děti do 130 cm, či vozíčkáře (jejich doprovod za symbolickou 1 Kč). Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal. (www.ticketportal.cz).

Další články z rubriky Regiony

Mezi Budislaví a Prosečí začíná oprava silnice

Klimatické podmínky i nadměrná doprava se v regionu výrazně podepsaly na stavu komunikací. Po skončení zimní údržby je to vidět například na úseku silnice II/359 mezi Budislaví a Prosečí. S ohledem na další plánované investice se proto v pondělí 29. ...

V Ústeckém kraji začne koncem května příjem žádostí o dotace pro podnikatele

Dubnové Zastupitelstvo Ústeckého kraje i letos schválilo dotační program pro začínající podnikatele. Příjem žádostí o dotace bude zahájen 27. května a ...

ČHMÚ vydalo ve Středočeském kraji výstrahu před nebezpečím vzniku požárů

Český hydrometeorologický ústav vydal dne 29. 4. 2024 výstrahu č. 000151 před nebezpečím vzniku požárů na území Středočeského kraje, platnou od 30. 4. ...

Revizoři DPMB budou vybaveni kamerami. Zjednoduší to vyřizování stížností

Revizoři Dopravního podniku města Brna (DPMB) budou mít od začátku května ve výbavě kamerový monitorovací systém. Zaznamená průběh jejich pracovní čin ...

V Hradci Králové odstartoval Czechia Travel Trade Day 2024

Do Královehradeckého kraje loni přijelo nejvíce turistů za posledních 11 let. Celkem jich tento region navštívilo více než 1,5 milionu, z toho 80 % tv ...

Doporučujeme



Pondělí 29.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »