InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

MEAT DESIGN Ostrava - prodejní přehlídka designu proběhne již potřetí

17.11.2017
OSTRAVA - Už příští měsíc se do industriálního srdce Ostravy sjedou špičkoví produktoví designéři z České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska. 24. - 26. listopadu 2017 se totiž v Dolní oblasti Vítkovic v areálu Dolu Hlubina uskuteční další ročník prodejní výstavy MEAT DESIGN Ostrava. Prodejní přehlídka autorské tvorby se ponese v duchu magického čísla 3: třetí ročník, tři dny a tři stěžejní výstavní části. Akci doprovodí pestrý program, který nabídne přednášky, workshopy, projekce, párty a večírky.
Pozvánka | Foto: meatdesign.cz
"Když je něco chytře vymyšleno, funguje to, usnadňuje život a ještě ho obohacuje estetičnem, je to doklad lidské tvořivosti. Soulad, který má smysl."
Těmito slovy vyjadřoval svůj vztah k designu ostravský patriot, milovník umění a architektury, Jan Světlík, při příležitosti konání II. ročníku MEAT DESIGN Ostrava 2016.

Seznamte se: Meat Design 3
Letošní ročník Meat Design se dělí na 3 výstavní části: Meat Design, Meat Market a Meat Art.
Meat Design, hlavní výstavní část, patří značkám, firmám a designérům, kteří se zabývají nábytkem, interiérovým designem a bytovými doplňky. Jejich expozice budou především výstavní.
Meat Market tvoří doplňkovou část přehlídky, kde autoři nabídnou svou tvorbu k prodeji. Ke koupi budou drobné bytové doplňky, papír, sklo, porcelán a šperk.
Meat Art potěší hlavně "náročného diváka". Návštěvníci si tu v překvapivých prostorech prohlédnou netradiční instalace předních českých designérů. Jde o kurátorské výběrové projekty. Mezi vystavujícími se objeví i několik vítězů Czech Grand Design 2016, a to třeba Studio deForm, nebo Michal Bačák.
Meat Design se profiluje jako alternativa k velkým zahraničním řetězcům, které prodávají masově vyráběný nábytek. Více než stovka vystavujících předvede svou autorskou tvorbu v několika specificky zaměřených sekcích: Nábytek, Svítidla, Keramika, Šperk a Doplňky a dekorace.

Přednášky, workshopy a večerní párty
Meat Design nabídne také bohatý doprovodný program. Kromě tvůrčích workshopů se mohou návštěvníci účastnit přednášek, které se týkají designu. Na Dole Hlubina promluví například významný český architekt Adam Gebrian, nebo úspěšná česká designérka nábytku a svítidel Lucie Koldová. Ostravu při této příležitosti navštíví také Janek Rubeš a Honza Mikulka; ti na Meat Designu natočí další díl svého pořadu Honest Guide. Po celé tři dny bude v provozu dětský koutek s celodenním hlídáním a speciálním programem, který přivítají hlavně rodiče s malými dětmi. Sobotní program zakončí neformální večerní párty pro vystavující i návštěvníky.

Nevšední atmosféra inclusive: důl Hlubina
Industriální areál Dolu Hlubina v Dolní oblasti Vítkovice se během tří listopadových dnů promění v místo plné inspirace, talentů a radosti z krásných věcí. Akce se koná ve všech prostorách Dolu Hlubina, návštěvníkům se tak mimo jiné otevřou Staré koupelny, Kompresorovna, nebo Maryčka. Prostor doplní pop-up restaurace, chill zóna a filmové projekce v Cineportu.

Vstupenky: Kde a za kolik
Vstupenky lze koupit na webu goout.net. V předprodeji on-line stojí běžné vstupné 150 Kč, studenti, senioři a ZTP/P platí 100 Kč. Na místě je cena vstupenky 200 Kč. Děti v doprovodu dospělého mají vstup zdarma. Akreditace návštěvníků probíhá v kavárně Maryčka.

Partneři akce a kontakty
Meat Design Ostrava podpoří i letos řada významných partnerů. Finanční, mediální i organizační podporu poskytli mimo jiné: Mezinárodní visegrádský fond, Statutární město Ostrava, Moravskoslezský kraj, Dolní oblast VÍTKOVICE z.s., Hitrádio Orion, Stream.cz a další.

Další články z rubriky Regiony

Kilometry naděje pro Lianku a Vladimíra

Liberec, 26.04.2024 - S podporou dopravní společnosti ATRA TRANS s.r.o. otevírá nadace Kilometry naděje již čtvrtým rokem své brány a představuje příběh Lianky a Vladimíra. Oba na první pohled rozdílné příběhy, ale s jedním společným snem. Znovu se ...

Rada Karlovarského kraje odsouhlasila rozdělení dotací na podporu aktivit v oblasti cestovního ruchu

Do oblasti cestovního ruchu míří další prostředky z kraje. Celkem si žadatelé mezi sebou rozdělí 3,1 milionu korun. Peníze směřují nejenom do certifik ...

Jihočeši posílají do soutěže Adapterra Awards 8 projektů z regionu

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dřív, než je obvyklé. Přesně to je ukázkou extrémů počasí, které nás v budoucnu čekají a které nás ...

Středočeský kraj se ostře ohrazuje proti návrhu MČ Prahy 6 týkající se regulace dopravy při příjezdech z kraje

Rada Středočeského kraje na svém včerejším jednání přijala usnesení, ve kterém se ostře ohrazuje proti návrhu městské části Prahy 6 v souvislosti s pl ...

Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páteřní cyklotrasy A1 od mostu Barikádníků po ulici Va ...

Doporučujeme



Pátek 26.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »