InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

Spotřebitelé v Moravskoslezském kraji již znají produkty oceněné značkou Regionální potravina

02.05.2024
Spotřebitelé v Moravskoslezském kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina, o kterou v letošním ročníku zabojovalo 41 místních producentů se 129 výrobky. Komisi zaujal například Bílý jogurt z Ligotského statku, Hukvaldské mrkvánky s hruškovou náplní od Martina Bakery a Sirup jahoda máta od Adély Misařové ze Sirupů z lásky. Soutěž probíhá každoročně ve všech krajích České republiky.
Ilustrační snímek | Foto: Archiv ID
Hodnotitelská komise se sešla v Ostravě a značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje navrhla
pro rok 2024 udělit těmto výrobkům:




"Ocenění pro nás znamená zadostiučinění, že svoji práci děláme dobře. Díky tomuto označení je možné využívat opravdu hodně akcí, na kterých se Regionální potravina prezentuje. Regionální potravina také spolupracuje s pořadem Kluci v akci a díky ocenění jsme se v tomto pořadu mohli představit," říká Pavel Wieder z firmy Farma Oryx spol. s r.o., vítěz v kategorii Masné výrobky trvanlivé v roce 2023.

"Co mi přineslo ocenění Regionální potravina? V prvé řadě je to pro nás důkaz, že svou práci děláme dobře. Ocenění nám rozšířilo možnosti odbytu, dozvěděli se o nás další zákazníci," říká Iveta Svobodová z farmy BOVINE, vítězka v kategorii Sýry včetně tvarohu v roce 2023.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a Krajského úřadu. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v Karlově Studánce v sobotu 10. srpna 2024.

"Do letošního ročníku soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje výrobci přihlásili řadu již dříve oceněných výrobků a vítězství se pokusili obhájit. Na druhou stranu se mezi hodnocenými produkty objevily i zcela nové. Komise neměla hodnocení jednoduché, výsledná kombinace nominovaných je ale velmi zajímavá. Všem výrobcům děkuji za účast," uvedl Lukáš Vacek, krajský koordinátor soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje.

Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Ve zlínském muzeu zavládla radost z mimořádného úspěchu

Napětí, které panovalo v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně poté, co na konci dubna byla uveřejněna nominace zrekonstruovaného areálu na Ploštině na cenu Gloria Muasealis, vygradovalo v úterý 14. května odpoledne. V Obecním domě v Praze si totiž ...

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mezi nimi 48 čerstvých palivových souborů, dosud jich ...

Letecká společnost Korean Air oslavila 15 let od zahájení pravidelné linky mezi Prahou a Soulem

Jedna z nejstarších a nejdůležitějších dálkových linek na Letišti Václava Havla Praha včera oslavila dvacetileté jubileum. Mezi lety 2004 a 2024 využi ...

Lesníci, vědci i zástupci ministerstev, ochrany přírody a obcí se shodli na vyváženém způsobu hospodaření ve Ždánickém lese a Chřibech

Odborný seminář o udržitelném lesnickém managementu ve Ždánickém lese a Chřibech uspořádaly 14. května v Hradci Králové Lesy České republiky pod zášti ...

ČEZ: V Temelíně soutěžili o kuklu a novou svářečku

Zvýšit zájem mladých lidí o svářečské obory. Takový je jeden z motivů unikátní svářečské soutěže pro středoškoláky z celé republiky. V Jaderné elektrá ...

Doporučujeme



Pátek 17.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »