InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Koktejl

Co jsou to anabolizéry a jak pomáhají v silovém tréninku?

20.04.2024
Jste vyznavačem silového cvičení? V takovém případě můžete očekávat celou řadu zajímavých benefitů - hezčí postavu a větší sebevědomí, pevnější zdraví a obranyschopnost, pomalejší stárnutí i lepší psychické rozpoložení. Chcete tyto efekty ještě umocnit? Pak nezapomínejte na vhodnou stravu a správně doplňky. Proč musíte zařadit anabolizéry?
Ilustrační snímek | Zdroj: obchod.ronnie.cz

Co jsou anabolizéry?


Ze všeho nejdříve si pojďme definovat, co jsou zač ty anabolizéry.

Bavíme se o 100% legálních (rovnou zapomeňte na steroidy a podobné ilegální substance) látkách, které mají jeden podstatný efekt - pomáhají k efektivnějšímu růstu a regeneraci svalové hmoty.

V drtivé většině případů se jedná o rostlinné extrakty, které nějakým způsobem podporují produkci hormonů v našem těle.

Jak zajisté víte, hormony (především testosteron) mají klíčový vliv na naši sílu, vytrvalost, odolnost, regeneraci, libido, náladu, množství energie, spánek a stovky dalších činností.

Určitě však od anabolizérů nečekejte, že nějakým způsobem zvýší přirozenou hladinu hormonů v organismu. Tu má každý z nás geneticky danou. Překročit se dá jedině v případě používání ilegálních steroidů a podobně.

Naše životospráva (spánek, strava, cvičení, suplementy) však určuje, jestli opravdu využíváme svůj plný potenciál. A přesně v tomto ohledu jsou anabolizéry super řešením. "Vycucají" z vás totiž maximum.

Nejznámější anabolizér - tribulus terrestris


Nejznámějším a nejdiskutovanějším produktem v této kategorii je bylina tribulus terrestris. Ta je po světě známá už tisíce let. Přibližně před 6 000 lety se stala středobodem indického léčebného systému ajurvéda.

Až v moderní době se však rozšířila do úplně celého světa. Přece jen jsme na základě mnoha vědeckých výzkumů a pokusů zjistili, že dokáže opravdové divy. Mezi ně patří například:

- posílení imunity,

- zlepšení funkce močových cest, kardiovaskulárního systému i dýchání,

- snížení hladiny špatného cholesterolu,

- zlepšení regenerace svalstva po tréninku,

- zvýšení síly a výdrže,

- zlepšení hormonální aktivity u mužské populace (tomuto tématu se budeme věnovat za chvíli),

- a řada dalších výhod...

Oblíbený doplněk pro muže středního a vyššího věku


Tribulus neboli kotvičník zemní je nejpopulárnější mezi muži středního/vyššího věku. Právě na ně působí nejvíce.

Sám o sobě totiž aktivuje androgenní receptory v mozku, které mají na svědomí potenci, erekci a tvorbu energie. Přesně proto si mnoho neinformovaných uživatelů myslí, že jim daná bylina zvýšila testosteron (což je samozřejmě nesmysl).

Výsledkem je tedy zkvalitnění vašich tréninků, ale i regenerace a milostného i osobního života.

Ne každý tribulus vám pomůže


Co se stane, když je něco velmi populární a všichni to shánějí? Samozřejmě se objeví řada nepoctivců, kteří se na tom snaží nepatřičně vydělat.

Asi takto by se dala shrnout současná situace na českém i zahraničním trhu. Při projíždění e-shopů totiž narazíte na ohromnou spoustu nefunkčních extraktů z kotvičníku, které neobsahují téměř žádné saponiny (účinné látky).

Raději se tedy nenechte nachytat na lákavé popisy. Pokud vám někdo bude tvrdit, že zvýšíte svůj testosteron, raději dejte ihned ruce pryč.

Jaký kotvičník si tedy koupit?


Sháníte tribulus terrestris? Pak zavítejte například na webové stránky jednoho z největších českých e-shopů s fitness výživou - Ronnie.cz.

Ten nabízí pouze ověřené a kvalitní suplementy s poctivým obsahem účinných saponinů. Díky tomu budete mít jistotu, že nevyhodíte peníze z okna. Vyzkoušejte třeba tribulus terrestris od výrobců Lionlab, Survival či Amix. Ve všech případech se jedná o povedené kusy za dobrou cenu.

Autor: Pl

Další články z rubriky Koktejl

Vědci našli nový způsob vytváření 2D materiálů

Mimořádně čisté dvojrozměrné materiály připravují v unikátním přístroji, v němž panují podmínky ultravysokého vakua, vědci z Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR. Vyvinuli k tomu novou metodu, kterou popisují v odborném časopise ACS Applied ...

Základní složkou vydří potravy jsou ryby a právě proto je tento predátor často trnem v oku rybářů a rybníkářů

Pro ty druhy živočichů, které se do naší krajiny v posledních desetiletích vrátily a které svými životními projevy způsobují některým hospodařícím sub ...

Vodní ploštice mohutnatky u nás zatím nežijí, šíří se ale na sever od Balkánského poloostrova

Její výskyt nyní hlásí Chorvatsko, Bulharsko, Řecko a podle webu Live Science nejnověji i ostrov Kypr. Má přezdívku "okusovač prstů". Příčinou takovéh ...

Sázková bonanza: jak se Super Bowl 58 stal největší událostí v historii kurzových sázek?

Super Bowl 58 se zapsal do historie. Na jedné straně přinesl napínavý zápas, ale současně zažil i nebývalý nárůst kurzových sázek, za což nepochybně m ...

Zmrtvýchvstání Ježíše Krista: Srdce Velikonoční neděle

Zmrtvýchvstání Ježíše Krista je klíčovým momentem křesťanské víry a středobodem Velikonoční neděle. Tento den připomíná událost, kdy Ježíš, tři dny po ...

Doporučujeme



Pátek 3.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »