InfoDnes.cz » Zpravodajství » Krimi

V obci Chýni došlo k požáru rodinného domu, škoda přesáhla deset milionů korun

03.04.2024
Praha-západ: O Velikonocích v pondělí 1. dubna v 15.38 hodin přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o požáru garáže u rodinného domu v západní části obce Chýně v okrese Praha-západ.
Foto: HZS Středočeského kraje
Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotku z centrální hasičské stanice Kladno a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Chýně a Rudná. Z Kladna současně vyjel také vyšetřovatel požárů. Podle dalších oznamovatelů šlehaly plameny už i ze střechy domu, proto byl na místo vyslán nejen automobilový žebřík, ale také dobrovolná jednotka obce Hostivice. Poplach byl vyhlášen i dobrovolným hasičům ze Žiliny, aby prozatím na své zbrojnici zálohovali kladenskou stanici.

Po příjezdu první jednotky a rychlém průzkumu bylo upřesněno, že požárem je zasažen dřevěný přístavek se dvěma osobními automobily a plameny přeskočily na rodinný dům, na kterém hoří střecha. Všechny osoby, které se na místě vyskytovaly, byly v bezpečí venku a nikdo nebyl zraněn. Velitel zásahu nechal na zdolání požáru nasadit několik vodních proudů a požádal o posily v podobě jednotek z druhého poplachového stupně.

Do Chýně zamířila profesionální jednotka z centrální hasičské stanice Beroun a dobrovolné jednotky z Drahelčic, Hostouně a Úhonic. V rámci mezikrajské spolupráce vyjeli na pomoc profesionální hasiči HZS hlavního města Prahy ze stanice Petřiny.

K požáru se tak sjelo jedenáct cisternových automobilových stříkaček, jeden automobilový žebřík a několik velitelských a dalších vozidel. Vzhledem k tomu, že zásah byl veden v dýchací technice, nechal si velitel přivolat i protiplynový automobil se zásobními přístroji a lahvemi se stlačeným vzduchem. Žilinskou dobrovolnou jednotku nechal přesunout na zálohu přímo na centrální stanici do Kladna.

Hasiči postupně přidávali další vodní proudy, kterými hasili převážně z vnější strany objektu. V 16.19 hodin se jim podařilo dostat plameny pod kontrolu a bylo oznámena lokalizace. Další práce byly zaměřené na rozebírání střešní krytiny a dohašování nalezených drobných ohnisek. Krátce před sedmnáctou hodinou ukončila zásah pražská jednotka a odjela na základnu.

V 17.30 hodin začala závěrečná kontrola požářiště termokamerou. Vše bylo v pořádku, a tak velitel zásahu ukončil druhý poplachový stupeň a nařídil zasahujícím jednotkám balení materiálu a postupný odjezd. V 18.01 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje hlášeni o likvidaci požáru.

Objekt byl předán majitelům protokolem se zákazem používání elektrických spotřebičů. Do půlnoci zajistila dohlídku dobrovolná jednotka Chýně, od půlnoci do deseti hodin převzali ostrahu strážníci chýňské městské policie. V úterý dopoledne pokračovalo vyšetřování a zjišťování příčiny vzniku požáru za účasti expertní skupiny Technického ústavu požární ochrany Praha a kriminální policie. Výše škod na objektu a zaparkovaných vozidlech byla stanovena na deset a půl milionu korun.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Další články z rubriky Krimi

Mladík usedl za volant pod vlivem alkoholu a drog

ŽĎÁRSKO - Ve čtvrtek 9. května po desáté hodině večer zastavili policisté ve Žďáru nad Sázavou osobní vozidlo Ford, které jelo po ulici Hraškova, a provedli kontrolu. Policisté zjistili, že řidičem je osmnáctiletý muž, u kterého provedli dechovou ...

Při pádu zdi v zámeckém parku v Pacově došlo ke zranění dvou seniorek

PELHŘIMOVSKO - Ve středu 8. května po druhé hodině odpoledne přijali policisté na integrovaném operačním středisku oznámení o pádu zdi v zámeckém park ...

Zásah celníků Moravskoslezského kraje proti nelegálním hernám odkryl i drogy

Celníci z Moravskoslezského kraje byli opět úspěšní při kontrolní akci zaměřené na nelegální hazard. V rámci provedených kontrol v provozovnách po cel ...

Muž z Olomouce chtěl zhodnotit úspory investicí do kryptoměny, přišel o miliony

V Olomouci se stal 67letý muž obětí podvodníka, který ho připravil o dva miliony dvě stě tisíc korun. Muž chtěl zhodnotit své úspory investicí do kryp ...

V Libštátu na Semilsku narazil traktor do domu, motor skončil v kuchyni

Ve čtvrtek odpoledne došlo k dramatické nehodě traktoru v obci Libštát na Semilsku. Traktor, který táhl valník naložený hnojem , sjížděl po svažité c ...

Doporučujeme



Neděle 12.5.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »