Středa 8.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Domácí » Metro.cz
Metro.cz Zdroj: Metro.cz |

Kamion naložený novými auty sjel ze silnice do příkopu, náklad vysypal

Profesionální hasiči z Jaroměře v úterý v noci vyjížděli k nehodě kamionu plně naloženého novými vozy. Ten sjel ze silnice I/285 u Velké Jesenice a převrátil se na bok. Část aut z něj spadla a poškodila se. Řidiči se nic nestalo.

Každá trasa pražského metra je autonomní. Je to jeho vysoká přidaná hodnota

Umíte si představit, že by tu najednou nebylo? Metro je přirozenou součástí pražského života, neobejdou se bez něho ani domácí, ani turisté. Pražské je dokonce výkonnější než londýnské. Zajímavosti o naší jediné podzemní dráze MHD odhaluje David Krása, místopředseda představenstva Metroprojektu.

Skvost na Horním náměstí. Před 220 lety začala stavba Slezského divadla

Vzniklo na místě hřbitova, v jeho lóžích seděli i rakouský císař František I., ruský car Alexandr I. či pruský král Bedřich Vilém III. Během své existence vystřídalo hned několik podob. Ta vůbec první je takřka neznámá.

Kaplička se stěhovala o dva kilometry, vázy a křížek v ní dělaly vodováhu

Takřka šest hodin trvalo stěhování kapličky od silnice I/36 u Horních Ředic na Pardubicku na nové místo. To původní bylo jen pár kroků od této rušné silnice, která slouží jako přivaděč k dálnici D35 a pro chodce, kteří by k drobné sakrální stavbě chtěli přijít, tudíž velmi nebezpečné.

Na dostizích v Pardubicích se splašil kůň, vběhl mezi diváky a zranil i dítě

Na dostihovém závodišti v Pardubicích se ve středu odpoledne splašil kůň bez jezdce. Přeskočil plot a mezi diváky zranil dva dospělé a dítě. Záchranáři dítě společně se zraněnu ženou převezli do nemocnice, mají lehká zranění. Policie na místě zjišťovala další okolnosti, závody ale pokračovaly. Podle Dostihového spolku jde o nešťastnou událost.

Farníkům v Nesvačilce se splnil sen, nad obcí se po 100 letech tyčí vymodlená kaple

Nevypadá jako běžné kapličky, ostatně i proto, že dnes už se církevní stánky tak často nestaví. Kaple v jihomoravské Nesvačilce je válcovitou budovou na kamenném základu s kuželovitou věžičkou a křížem. Právě dnes ji po mnoha letech příprav a budování slavnostně vysvětlil brněnský biskup Pavel Konzbul.

Nová tvář zlínské přehrady. Loď letos zmizí, město zvažuje koupání

Z Kudlovské přehrady v centru Zlína už letos zmizí loď, která dříve fungovala jako restaurace. Po vyčištění se z celé lokality má stát atraktivní rekreační plocha. Vedení radnice nevylučuje, že tu lidé v budoucnu mohli jezdit na šlapadlech nebo se dokonce koupat.

V Českých Budějovicích našli v Malši mrtvého muže, případem se zabývá policie

Jihočeská policie prověřuje okolnosti úmrtí pětačtyřicetiletého muže, jehož tělo našli kolemjdoucí ve středu ráno v řece Malši v Českých Budějovicích. Byla nařízená soudní pitva, oznámila policie na síti X.

Ve vinohradské nemocnici hořely baterie, deset zaměstnanců se evakuovalo

Pražští hasiči ve středu po poledni zasahovali ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady, v jejíž laboratoři vzplály baterie. Kvůli požáru se muselo deset zaměstnanců evakuovat. „Nikdo se nezranil a provoz nemocnice nebyl nijak narušen,“ informovala mluvčí FNKV Tereza Romanová.

Kolo jako metafora lidské existence, výstava v Trutnově nemá obdoby

Jízdní kolo v mnoha podobách je hlavním tématem nové výstavy Jízda v trutnovském centru současného umění EPO 1. Industriální výstavní centrum otevřelo před rokem v bývalé poříčské elektrárně. Svá díla v turbínové hale představují čtyři desítky malířů, sochařů a tvůrců instalací.

Obrácený panelák spojuje linky metra. O jakou stanici se jedná? Přece Florenc

Při každodenní projížďce metrem vám možná ani nedochází, kolik práce za provozem vůbec stojí. Za nenápadnými plechovými dveřmi začíná jiný svět, kam se dostane málokdo.

Knight-Hennessy Scholars vyhlašuje dosud nejpočetnější kohortu: 90 nových stipendistů

Stanford (USA) 8. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) - Kohorta stipendistů Knight-Hennessy Scholars na rok 2024 zastupuje 30 zemí a 45 postgraduálních studijních programů Stanfordovy univerzity

Rána pěstí, vulgární zpráva. V Brně hoří spor mezi starostkou a opozičníkem

Nedlouho poté, co vyvolaly poprask výroky starostky na adresu romské rodiny, otřásá brněnskými Černovicemi další třeskutá aféra. Oficiálně kvůli nevhodnému chování včetně fyzického napadení místostarosty byl odvolán předseda kontrolního výboru Antonín Pavlica, kterého navíc první žena městské části Petra Quittová viní z odeslání výhružné zprávy. Pavlica její autorství odmítá a své odvolání označuje za politickou mstu. ...

Policie odvolala pátrání po čtrnáctileté dívce z Tachova, už je s rodinou

Plzeňští policisté od středečního rána pátrali po čtrnáctileté Rumunce z Tachova. Naposledy byla spatřena v úterý odpoledne na zastávce v centru města a večer nepřišla domů. Neměla u sebe telefon. Ještě ve středu před jedenáctou dopoledne však policejní mluvčí Iva Vršecká oznámila, že se dívka našla.

Společnost Seragon dokončila předklinickou studii kandidáta na intervenci proti stárnutí, přípravek SRN-901

Irvine (USA) 8. května 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Seragon Biosciences, Inc. dnes oznámila dokončení předklinické studie svého nového kandidáta proti stárnutí, přípravek SRN-901. Cílem této klíčové studie provedené na myších bylo vyhodnotit dopad přípravku SRN-901 na stárnutí a různé zdravotní markery.

Zákazu heren obce nelitují, klesla kriminalita. K regulaci hazardu přistupují další města

Sázka, která se vyplatila. Tak by se daly v mírné nadsázce popsat společenské důsledky vyhlášek, kterými středočeské obce v uplynulých letech plošně zakázaly hazard. I přesto, že se samosprávy vzdaly nemalých příjmů, které jim herny a kasina generovaly, jejich rušení nelitují. Podle zástupců měst, které MF DNES v kraji oslovila, jsou ulice po uzavření podniků poskytujících hazard bezpečnější.

Spotřební daň je smrt Moravy? Vinaři s Výborným si notovali, Stanjura chyběl

„Milá Praho, po spotřebce už žádná dovolená na Moravě nebude“ nebo „Spotřební daň = smrt Moravy“. Jasné vzkazy si na úterní večerní hromadné setkání s ministrem zemědělství Markem Výborným (KDU-ČSL) připravili jihomoravští vinaři, kteří jsou nadále zatvrzelí v jednoznačně odmítavém postoji ke spotřební dani na tiché víno.

Z 10 na 70 tisíc turistů. Budějovické letiště začne fungovat celoročně

V květnu odstartuje letadlo do turecké Antalye, v Plané u Českých Budějovic tak začne druhá sezona od velkého otevření. Provoz už bude celoroční. Novinky nastanou i s občerstvením v místě. Bude třeba vylepšit také technické vybavení.

V Českém Švýcarsku někdo rozdělal oheň. Vodu museli hasiči na vyhlídku vynést

Velký oheň na vyhlídce na Rudolfově kameni v Národním parku České Švýcarsko uviděla v úterý v noci žena, která jej ihned nahlásila na tísňovou linku. Na místo se okamžitě vydali hasiči i pracovníci správy národního parku, kteří zasahující jednotky podporovali také nedávno pořízenou technikou a dronem vybaveným termovizí.

Úplně nejhorší ve všem? Přispět ke změně vnímání regionu může každý

Lepší, než si myslíte. Takový je hlavní motiv kampaně, kterou před nedávnem rozjel Karlovarský kraj. Změnit vnímání regionu ovšem není podle konzultanta Karlovarské agentury rozvoje podnikání Tomáše Avrata jen o nošení trika s takovým heslem. Začít musí každý u sebe.

Zdroj: Metro.cz - https://metro.cz
18:12:18 | 08.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD