Středa 8.5.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Bydlení » Estav.cz
Estav.cz Zdroj: Estav.cz |

Stovky nových bytů v Přerově. Město se chystá na příchod nových obyvatel

7. 5. 2024 | Přerov se s dostavbou dálnice D1 a velkým zájmem investorů o průmyslové zóny chystá na příliv nových obyvatel. Podle vedení radnice ve městě vznikne do pěti let několik set nových bytů. Stavět je budou soukromé firmy, ale i město, které má v plánu vybudovat na místě současného hotelového domu Strojař osm desítek městských bytů. Novinářům to řekli zástupci radnice. Zájem investorů podle nich roste ve všech oblastech. ...

Nový stavební zákon: Co dělat, když potřebujete odstranit stavbu?

7. 5. 2024 | V průběhu svého života může stavba dospět do bodu, kdy bude nutné ji odstranit – třeba proto, že na pozemku překáží jinému záměru. Může ale dojít i k tomu, že stavba vznikla v rozporu s povolením nebo přímo bez něj. V takovém případě stavební úřad autoritativně zahajuje řízení o odstranění stavby a může nařídit její odstranění i proti vůli stavebníka. V tomto článku se podíváme na první případ – tedy na to, jak je to s odstraněním stavb ...

Jak na výběr ideálního zvonkového tlačítka

7. 5. 2024 | Tlačítko na zvonek – je to jen malá drobnost, a přesto je velmi důležitá. Bez zvonkového tlačítka se na vás nikdo nedozvoní. Jak ho vybrat a co dnešní trh nabízí?

Nový produkt firmy COLT International, s.r.o. – LumiStream aneb dýchejme zdravý vzduch

6. 5. 2024 | Inženýři firmy COLT International přišli s invenčním řešením – LumiStream neboli zařízení na dezinfekci vzduchu.

Jak vybrat podlahové krytiny do nového bytu

6. 5. 2024 | Rozhodli jste se pořídit si nový byt od developera? Výborně! V souvislosti s tím vás čeká několik důležitých rozhodnutí, z nichž budete těžit v následujících letech. Pokusíme se vám dát maximum informací pro správný výběr podlahové krytiny, abyste si po letech mohli říct, rozhodli jsme se dobře.

Vinylové podlahy COREtec s tepelnou izolací

6. 5. 2024 | Vinylové podlahy COREtec nabízejí několik řad podlahových krytin, z nichž každá má své specifické vlastnosti a designové možnosti.

Výkonná fotovoltaika VICTRON na klíč

6. 5. 2024 | Pořiďte si výkonnou fotovoltaickou elektrárnu na klíč s K&V ELEKTRO od 289 000 Kč! Soláry můžete mít na střeše už letos v květnu!

Inspirace pro luxusní ložnice: nechte se rozmazlovat v manželské posteli na míru

6. 5. 2024 | Manželská postel na míru vám poskytne ten nejpohodlnější odpočinek, a navíc se stane doslova klenotem vaší ložnice i celého domova. Zjistěte, podle čeho poznat skutečně luxusní lůžko.

Zahradní domek je víceúčelový. Slouží jako studio pro práci i jako chata pro ubytování hostů

6. 5. 2024 | Práce z domu zní jako docela zajímavý nápad do doby, než k tomu domu připočítáte i spolubydlící děti. S nimi se představa koncentrace na pracovní úkon rozplývá opravdu rychle. Pár z nizozemského Bergenu to vyřešil poněkud neobvykle. Za svým domem si nechali vystavět ateliér, kde mohou přes den pracovat, a neruší je jejich ratolesti.

Ohromují, okouzlují, vtipkují. Fasády jsou vážná věc, pobavit ale umí

4. 5. 2024 | Je těžké nesoudit knihu podle obálky a budovu podle fasády. Obě totiž dodávají dílu jeho výslednou podobu. Následující příklady obrazem postihují rozmanitost designu, fasády odvážně udávající tón celým objektům. Jen někdy promlouvají do prostoru způsobem, který vyvolá obdiv, pohoršení, úsměv nebo posměch. Jak je libo…

Jaro je tu! Jak vybrat čerpadlo na zavlažování zahrady?

4. 5. 2024 | S jarem přichází čas na veledůležitou jarní závlahu zahrady, která je pro její revitalizaci po zimě zásadní. Jak ale optimálně vybrat čerpadlo, které se zavlažováním pomůže?

Vyfoťte Otevřenou Prahu – fotosoutěž ESTAV.cz a Open House Praha 2024

3. 5. 2024 | Chystáte se na festival Open House Praha? Rádi fotíte ať již na mobil nebo zrcadlovku? Rádi byste se ve fotografii i zlepšovali? Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavé odměny, tisícikorunové vouchery na školu fotografie. Soutěžit můžete ve třech kategoriích. Foťte to, co vás zajímá – krásné prostory, jemné detaily nebo momentky z návštěv.

Venkovní rolety. Stínění do každého počasí, ať svítí slunce, nebo sněží

3. 5. 2024 | Stínicí systémy dokáží odrazit až 85 % slunečních paprsků. Účinně tak brání přehřívání interiérů. Druhé zajímavé číslo, konkrétně 40 % představuje podíl okenních a dveřních otvorů, kterými v zimním období uniká teplo. S venkovními roletami od CLIMAXu vyřešíte oba problémy najednou.

Výhodné jaro s plechovými krytinami SATJAM

30. 4. 2024 | Se stále teplejším jarním počasím přichází ideální období pro rekonstrukci střechy. Společnost SATJAM, přední český výrobce plechových krytin, proto přináší jedinečné akční nabídky na vybrané plechové krytiny.

Nový stavební zákon: Jak na změnu stavby nebo na změnu účelu jejího užívání?

30. 4. 2024 | Možná zjistíte, že chcete realizovanou stavbu změnit ještě před jejím dokončením. Stejně tak se může stát, že budete potřebovat změnit již postavenou stavbu nebo že bude třeba změnit účel jejího užívání povolený stavebním úřadem. Na všechny tyto situace nový stavební zákon č. 283/2021 Sb. pamatuje.

Zdroj: Estav.cz - estav.cz
20:11:57 | 08.05.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD