Úterý 19.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » AutoWeb.cz
AutoWeb.cz Zdroj: AutoWeb.cz |

Honda Civic s impozantní maskou Challengeru. Nová Mitsuoka M55 je až děsivou bizarností

V Japonsku se představuje nová produkční bizarnost jménem Mitsuoka M55. Vzniká v reakci na volání potenciálních zákazníků a spojuje Hondu Civic s designem amerického Challengeru.

Pokuty pořádně zdražily. Průjezd na oranžovou si teď rozmyslíte, odmítnutí testu na alkohol jakbysmet

S novým rokem přichází velká předsevzetí a také vstupují v platnost nové vyhlášky a předpisy. Od ledna 2024 to platí i v dopravě a mnoho řidičů o tom stále nemá ani tušení. O to větší je následný šok při zastavení policisty a vypisování nepopulárních pokutových bločků. Dřívější mírné sazby i bodové tresty jsou totiž minulostí a přísnější dopravní předpisy nyní udělají neposlušným osobám za volantem pořádnou díru do kapsy. ...

Luxusní piknikový koš za cenu ojetiny? I tak se profiluje dnešní automobilový svět

Francouzská značka DS představila nové exkluzivní vybavení pro své modely. Ve spolupráci s domácími francouzskými specialisty vyvinula nový piknikový koš s prvotřídním vybavením. Pojme svačinu pro čtyři osoby a každý z vyrobených kusů vzniká několik desítek hodin. Zaplatili byste za něj však obrovskou částku, jakou si výrobce říká?

Festival rychlosti v Goodwoodu slaví budoucnost. V centru pozornosti se ocitnou auta na alternativní palivo

Každý rok v létě ožije britský Sussex automobilovou událostí, na kterou přijíždí lidé z celého světa. Návštěvníci si užívají závod do vrchu, jehož trať je dlouhá 1,86 kilometrů a také obdivují nejen závodní a sportovní automobily, ale také moderní a historické stroje. Téma letošního roku bude reprezentovat automobilismus dob budoucích.

Doprava v Praze se výrazně prodraží. Hřib odhalil plány v parkování

Bývalý pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti), který je aktuálně náměstkem pro dopravu v hlavním městě, potvrdil chystané změny v dopravě. Pražané budou v budoucnu muset sáhnout hlouběji do kapsy ve více směrech. Citelně má podražit veřejné parkování i MHD.

Citroën Berlingo fintou nepřišel o své spalovací motory. A to je dobře!

Zdálo se, že oblíbený rodinný vůz Citroën Berlingo to měl s nástupem přísnější emisní normy spočítané a prakticky tomu tak i bylo, co se alespoň osobní verze týče. Ta se totiž od roku 2022 začala nabízet už jen jako elektromobil a podobný osud potkal i další auta tohoto typu v rodině Stellantis. Nicméně francouzská automobilka spalovacích motorů nechtěla u Berlinga zbavit úplně, a tak chytře udělala pár úprav. ...

Ošklivé, pomalé a praktické: Mondial je anti-Ferrari, ale také nejlevnější cesta ke slavné značce

Některými je považováno za nejhorší Ferrari všech dob, přesto přineslo několik zajímavých inovací a především přiblížilo značku Ferrari jiné skupině zákazníků.

Singer oslavuje velký úspěch: Vyrobil už 300 restomodů Porsche 911

Populární moderní restomody Porsche 911 od Singeru se těší velkému zájmu. Americká továrna už vyrobila 300 kusů a jubilejní kousek je až automobilovým uměleckým dílem.

Máme rádi diesel aneb čtyři důvody, proč nafta nepatří do kamen a už vůbec ne do minulosti

Diesel se stal nenáviděným druhem spalovacího motoru. Elektrikáři mu říkají „rakovinomet“, automobilky zuřivě škrtají v nabídkách a pak říkají „hleďte, lidi diesely přestali kupovat“. Uvidíme, kam se celý vývoj posune, ale po dalším svezení v jednom z mnoha hybridů, který přišel jako náhrada za vznětový motor, potřebujeme říci, že nafťák má obrovské výhody a zatím to vypadá, že nám bude chybět.

Škoda Motorsport slaví 25 let od vstupu do WRC. Připomeňte si závodní speciály, které psaly historii

Když se řekne mistrovství světa v rallye, každý si hned vybaví závodní speciály, jejichž zvuk je slyšet ještě dlouho po tom, co projely zatáčku kolem vás. A není tedy divu, že v této soutěži má už čtvrt století zástupce také naše tuzemská automobilka. Dnes už se na startovní pozice staví moderní vozy jako Fabia RS Rally2, ale historie závodění se začala psát úplně s jiným modelem.

Zdroj: AutoWeb.cz - autoweb.cz
14:11:49 | 19.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD