Čtvrtek 28.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Zahraničí » Lidovky.cz
Lidovky.cz Zdroj: Lidovky.cz |

Útočníci měli vazby na Ukrajinu, dala jim peníze, tvrdí ruští vyšetřovatelé. Zjistili to díky „práci s teroristy“

28. 3. 2024 | Ruský vyšetřovací výbor tvrdí, že získal důkazy o vazbách mezi pachateli teroristického útoku z minulého týdne a Ukrajinou. Uvádí to ruská zpravodajská agentura RIA Novosti. Moskva naznačovala angažmá Ukrajiny ihned po útoku, i když se k akci přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Ta se ve čtvrtek večer k útoku přihlásila znovu.

Kryptopodvodník Bankman-Fried dostal 25 let. Zpronevěřil osm miliard dolarů

28. 3. 2024 | Americký soud poslal zakladatele zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sama Bankmana-Frieda na 25 let do vězení. Porota ho už loni v listopadu uznala vinným ze zpronevěry, kterou úřady označily za jeden z největších podvodů v americké historii. Fried zpronevěřil na osm miliard dolarů.

Je generál, rád by bojoval, řekl o Pavlovi Pellegrini v debatě s Korčokem

28. 3. 2024 | Slovenští prezidentští kandidáti Ivan Korčok a Peter Pellegrini se ve čtvrtek střetli v rozhlasové debatě ve veřejnoprávní RTVS. Debata byla první od chvíle, kdy se Slováci dozvěděli, kdo postupuje do druhého kola voleb. Nesla se v bojovném duchu. Jak Pellegrini, tak Korčok často utíkali z otázky, aby mohli reagovat na svého soka. Oba se také slovně napadali. A došlo i na českého prezidenta Petra Pavla. ...

VIDEO: Australské město vyděsila hromadná rvačka, mladým zakázalo vycházet

28. 3. 2024 | Australské úřady ve městě Alice Springs vyhlásily na dva týdny noční zákaz vycházení pro mladistvé. Stalo se tak po úterní hromadné rvačce, do které se zapojilo na 150 lidí, z nichž mnozí byli ozbrojeni. Město dlouhodobě bojuje s velkými sociálními rozdíly.

Na Česko nebo Pobaltí nezaútočíme, řekl Putin. Zaměří se na F-16 na Ukrajině

28. 3. 2024 | Diktátor Vladimir Putin řekl na setkání s vojenskými piloty ve Tveru, že Rusko nemá zájem o konflikt s NATO a nezaútočí na Česko, Polsko nebo pobaltské státy. Na Ukrajině ale bude ničit Západem dodávané F-16.

Proruskou špionážní síť vyšetřují i Poláci, spolupracují s Českem

28. 3. 2024 | Polská kontrarozvědka ABW vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Členové v EU pořádali proruské iniciativy a mediální kampaně. Polsko při vyšetřování spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka, Bezpečnostní informační služba (BIS).

Pellegriniho jsme nepodpořili, vyvrací Harabin i slovenští Maďaři

28. 3. 2024 | Slovenská předvolební kampaň nabírá na obrátkách. Poté, co lídr slovenských Maďarů Krisztián Forró podpořil Petera Pellegriniho, se člen předsednictva jeho strany Aliance veřejně ohradil s tím, že partaj obešel. Sám Pellegrini vysvětluje, proč letěl do Košic letadlem, a exkandidát Štefan Harabin zase vyvrací, že by Pellegrinimu vyjádřil podporu.

Násilí v Bruselu se vymyká kontrole, nasazení armády úřady zatím odmítají

28. 3. 2024 | V belgické metropoli přibývá útoků souvisejících s drogovými zločiny. Při dvou střelbách, které se odehrály v Bruselu o uplynulém víkendu, zemřeli dva lidé. Z následného průzkumu vyplynulo, že se lidé ve městě čím dál tím víc necítí bezpečně a chtějí zvýšit počet policistů v ulicích. Belgický senátor a předseda valonské liberální strany Reformní hnutí (MR) Georges-Louis Bouchez vyzval dokonce k nasazení armády, to zatím belgické úřady odmítly. ...

Řidiči havarovaného autobusu u Lipska se čtyřmi oběťmi byli Čech a Slovák

28. 3. 2024 | Řidiči dálkového autobusu, který ve středu havaroval na dálnici A9 u Lipska, byli Čech a Slovák. Oznámila to saská policie. Zároveň snížila počet obětí nehody z pěti na čtyři. Řidiči podle původních informací policie nejsou mezi oběťmi.

VIDEO: Ukrajinci na frontě zasáhli sovětské „vozidlo soudného dne“

28. 3. 2024 | Vojenští šotouši mají druhé Vánoce. Ukrajinský dron totiž na frontě natočil velmi raritní kousek: velitelský obrněnec Ladoga, který si díky své protijaderné obraně vysloužil přezdívku „vozidlo soudného dne“ nebo „prezidentský tank“.

Česká muniční iniciativa je mistrovskou ukázkou psychologické operace, chválí Ukrajinci

28. 3. 2024 | Podle ukrajinské agentury Unian je české shánění munice pro Ukrajinu mistrovskou ukázkou dezinformačního umění. Ocenil především vypouštění zpráv o možných partnerech při dodávkách munice pro napadenou zemi. Podle těch to totiž mohlo vypadat, že se na obraně Ukrajiny podílejí i ruští partneři, což Kreml znervóznilo.

Po útoku nožem zemřeli v americkém Illinois čtyři lidé, dalších pět je v nemocnici

28. 3. 2024 | Čtyři lidé zemřeli a pět utrpělo zranění po středečním útoku bodnou zbraní v americkém státě Illinois. Pravděpodobný útočník je ve vazbě a policie jej vyslýchá, informovala agentura AP. Jeho motiv zatím není znám. Podle policie patrně vraždil sám a další nebezpečí veřejnosti nehrozí.

Zemřel Joe Lieberman. Bývalý demokratický senátor, který kritizoval Clintona i Obamu

28. 3. 2024 | Ve věku 82 let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.

Pštros utekl z korejské zoo, kličkováním mezi auty způsobil chaos v dopravě

28. 3. 2024 | Dopravu v jihokorejském městě Songnam zkomplikoval pštros, který utekl z místní zoologické zahrady. Jak informovala stanice Fox News, pštros jménem Tadori utekl ze svého výběhu v zoo nazvané Bug City patrně proto, že se cítil osamělý po ztrátě partnerky.

Polští agenti vpadli k exministru spravedlnosti. Podívaná pro bandity, zuří

27. 3. 2024 | Polské zvláštní služby prohledaly domovy bývalých činitelů ve vládě nyní opoziční konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS). Šlo o součást vyšetřování údajného zneužití fondů spravovaných ministerstvem spravedlnosti. Prohledán byl i dům bývalého ministra spravedlnosti a současně generálního prokurátora Zbigniewa Ziobra. Prokuratura obžalovala sedm lidí včetně pracovníků ministerstva spravedlnosti. ...

Přesvědč znásilněnou ženu, aby nešla na potrat, učí se polští šesťáci

27. 3. 2024 | Bůh léčí homosexualitu, potrat je vražda a ty se zamysli nad tím, jak bys přesvědčil ženu, aby donosila dítě počaté během znásilnění. I toto obsahují polské učebnice náboženství. Upozornil na to polský youtuber a vyvolal smršť pobouřených reakcí. Otázka potratů je v zemi citlivá kvůli zákazům, které zavedla minulá vláda a které dodnes platí.

Při útoku u Moskvy si lidé museli poradit sami, na pomoc čekali hodinu a půl

27. 3. 2024 | Během pátečního teroristického útoku na koncertní halu u Moskvy se lidé museli z budovy dostat vlastními silami, ruské zásahové jednotky pronikly do areálu až asi hodinu a půl po skončení střelby, záchranáři dorazili ještě později. Upozornila na to ruská redakce stanice BBC. Útok si podle nové bilance ruských úřadů vyžádal nejméně 143 obětí na životě.

Slovenská záměna medvědů, ministerstvo nechalo údajně zastřelit jiného

27. 3. 2024 | Na Slovensku v úterý zastřelili medvěda, který před více než týdnem zranil několik lidí v Liptovském Mikuláši. Na sociální síti to ve středu napsal slovenský ministr životního prostředí Tomáš Taraba. Ekolog Michal Wiezik ale tvrdí, že zásahový tým zastřelil jinou šelmu. Objevily se spekulace, že úřady nařídily usmrtit jakéhokoli podobného medvěda, aby uklidnily veřejnost.

Izrael se chystá vstoupit do Rafáhu v polovině dubna, tvrdí egyptské zdroje

27. 3. 2024 | Po krachu posledního kola jednání v Kataru už Izrael není ochoten učinit další ústupky hnutí Hamás. Chystá se zahájit invazi do Rafáhu na jihu Pásma Gazy, a to po 12. dubnu, kdy končí třídenní muslimský svátek íd al-fitr navazující na postní měsíc ramadán, nejpozději začátkem května. Uvádí to libanonský deník Al-Akbar blízký šíitskému hnutí Hizballáh.

Orbán čelí výzvám k rezignaci, novou krizi vyvolala nahrávka o krytí korupce

27. 3. 2024 | Maďarský premiér Viktora Orbán čelí jen několik týdnů po odstoupení prezidentky další krizi. Jeho někdejší spojenec Péter Magyar, obeznámený s děním uvnitř nejvyšších vládních kruhů, zveřejnil nahrávku, z níž podle něj vyplývá, že nejvlivnější hráči maďarské politiky se spojili, aby zakryli případy korupce. Tisíce lidí kvůli tomu v úterý v Budapešti požadovali Orbánovu rezignaci.

Zdroj: Lidovky.cz - https://lidovky.cz
20:11:05 | 28.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD