Čtvrtek 25.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Zahraničí » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Biden podepsal dodatečnou podporu Kyjeva. USA obnovují vojenskou pomoc

24. 4. 2024 | Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu Kč) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Dokument zároveň uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech. ...

Za fotku zaplatila životem. Turistka spadla do kráteru indonéské sopky

24. 4. 2024 | Pózování čínské turistky kvůli fotografii na okraji indonéské sopky Kawah Ijen skončilo tragédií. Ve snaze o co nejlepší snímek vkročila příliš blízko okraje kráteru, do něhož se poté zřítila. Pád ze 75metrové výšky nepřežila. Žena byla v době nešťastného incidentu se svým manželem na prohlídce sopky, kterou vedl průvodce.

Americký Senát schválil vojenskou pomoc pro Ukrajinu i Izrael. Pošle dva biliony

24. 4. 2024 | Americký Senát v noci na středu schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun). Píší to zahraniční agentury. Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Americkému Senátu za schválení významné pomoci poděkoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Výsledek hlasování přivítal Izrael, Čína kritizuje pomoc Tchaj-wanu. ...

Zázrak po útoku v Gaze: Mrtvé matce se narodila živá holčička

23. 4. 2024 | Záchranáři v Gaze byli svědky medicínského zázraku. Z dělohy mrtvé Palestinky se nouzovým císařským řezem narodilo živé dítě. Oba rodiče zemřeli po izraelském útoku na konci dubna, který mířil na vojenské cíle teroristické organizace Hamás.

Tajemství pevnosti Boyard: Stavba měla být nemožná, za války ji ničili nacisté

22. 4. 2024 | Vojenská pevnost, vězení a nakonec dějiště slavného televizního pořadu. Tím vším za dobu své existence byla francouzská pevnost Boyard. O její výstavbě uvažoval už Ludvík XIV., nakonec plán uskutečnil Napoleon. Roky chátrala, nyní jí hrozí zkáza.

Máme navrch. Izrael doručil mírnějším úderem Iránu tvrdé sdělení

22. 4. 2024 | Po pátečním útoku na íránské vojenské cíle vycházejí najevo podrobnosti o použitých zbraních i důvodu, proč Izrael sáhl po přesném a omezeném zasáhu. Západní činitelé obeznámení s přípravou a provedením zásahu popsali, že střely pronikly k cíli uprostřed Íránu, aniž by je systémy protivníka zachytily.

Americká sněmovna schválila pomoc Ukrajině. Podpoří i Izrael a Tchaj-wan

20. 4. 2024 | Americká Sněmovna reprezentantů schválila čtveřici návrhů zákonů, které zahrnují zahraniční vojenskou pomoc v celkové výši 95 miliard dolarů (2,25 bilionu korun), a to pro Ukrajinu, Izrael a partnery USA v jihovýchodní Asii, především Tchaj-wan. Jejich přijetí měsíce bránily vnitropolitické spory v Kongresu.

Vojenskou základnou v Iráku otřásla exploze. Není jasné, zda šlo o útok

20. 4. 2024 | Iráckou vojenskou základnu asi 50 kilometrů jižně od Bagdádu v noci otřásla rozsáhlá exploze, informovaly zahraniční tiskové agentury. Irácká armáda uvedla, že při ní zemřel jeden člověk a dalších osm lidí bylo zraněno. Dodala také, že v době výbuchu v okolí základny nezaznamenala dron ani bojové letadlo. Podle některých spekulací v tisku mohlo jít o letecký úder v době vyhroceného napětí mezi Izraelem a Íránem. Vojenskou základnu, kterou exploze otřásla, totiž využívají i proíránské skupiny. ...

Dva kondoři stáli sotva na nohou. Důvod záchranáře překvapil, ptáci byli opilí

20. 4. 2024 | Záchranná stanice v americkém Connecticutu nedávno přijala dvojici bezvládných kondorů havranovitých. Ptáky lidé našli u městského masného trhu a obávali se, že jim někdo ublížil. Opeřenci se však potřebovali jen pořádně vyspat, byli totiž opilí.

Obloha se zbarvila do červena. Záběry erupce sopky Ruang fascinují i děsí

19. 4. 2024 | Děsivé záběry erupce indonéské sopky Ruang v provincii Severní Sulawesi, na kterých vulkán chrlí lávu a nebe je zbarvené do červena, šokovaly internet. Výbuch doprovázely i údery blesků a takzvaná žhavá mračna. Sopečný oblak dosahoval několikakilometrové výšky. Kvůli několika silným erupcím během jednoho týdne se v místě musely evakuovat stovky lidí.

Počasí v Dubaji zaskočilo i pasažéra z Ostravy. Pro turisty se situace zlepšila

19. 4. 2024 | Dubaj překvapily z úterka na středu silné deště. Město ve Spojených arabských emirátech, které funguje bez dešťové kanalizace, během několika hodin zasáhly bleskové záplavy, které omezily provoz na jednom z největších letišť na světě (DXB) a stovka aut v metropoli se ocitla pod vodou. Nepříznivé počasí v emirátech postihlo i některé Ostravany.

V Íránu se ozvaly exploze. Izraelský útok údajně zasáhl leteckou základnu

19. 4. 2024 | Izraelský útok na Írán v pátek brzy ráno podle listu The New York Times (NYT) zasáhl leteckou základnu poblíž středoíránského města Isfahán. Íránská média informovala jen o explozích v důsledku práce protivzdušné obrany. Rozsah škod zatím není znám. Blízkovýchodní země v některých oblastech dočasně pozastavily provoz letišť. Zdroj agentury Reuters řekl, že Írán bezprostředně nechystá za noční incident odvetu, neboť se nepotvrdil jeho zahraniční původ. ...

Největší problém USA je ilegální migrace. Mnohem větší než v Evropě

19. 4. 2024 | /OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU Z WASHINGTONU/ Ve Spojených státech amerických mluví španělsky víc lidí než přímo ve Španělsku. A v hlavním městě jsou nejpočetnější etnickou skupinou Afroameričané. Migrace je jedním z hlavních témat voleb. Donald Trump označuje migranty za zvířata.

Jsou nikdo. Beduínskou dívku zranil íránský projektil, o úkryt stát žádají marně

18. 4. 2024 | Při íránském raketovém útoku na Izrael byla vážně zraněna malá beduínská holčička. Její otec uvedl, že ji poranil projektil, který dopadl na jejich dům. Přiznal také, že ve vesnici, kde žijí, nemají žádný úkryt ani jiné místo, kam by se mohli uchýlit. Požadují pomoc od státu, jejich výzvy však vyznívají naprázdno. 

Záplavy v Dubaji: Extrémní déšť způsobil chaos, obloha byla až apokalyptická

18. 4. 2024 | Spojené arabské emiráty, a zejména jejich nejlidnatější město Dubaj, zažily od úterý největší přívaly srážek za pětasedmdesát let vedení záznamů. Což vedlo i k záplavám. Pouštní stát problémy se suchem dlouhodobě řeší umělou podporou deště, podle klimatologů ale tentokrát šlo o přirozený jev.

Adrenalinový sen. Otevřeli nejvyšší visutý most v Evropě, je 175 metrů nad zemí

18. 4. 2024 | Skutečně adrenalinovou procházku si lidé mohou nově dopřát v italském regionu Umbrie. Otevřeli tam nejvyšší visutý most pro pěší v Evropě. Při chůzi po lávce se návštěvníci nacházejí ve výšce 175 metrů nad zemí. Podívejte se s Deníkem i na další unikátní mosty pro pěší ve světě. Přestože přibývají každým rokem, na trůnu nejdelších visutých mostů stále kraluje Sky Bridge na Dolní Moravě.

Češi investují v USA miliardy, chlubil se Fiala. Jde ale o to, aby to nebyl útěk

18. 4. 2024 | /OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU Z USA/ Jak u prezidenta Spojených států Joea Bidena, tak v Kongresu se premiér Petr Fiala chlubil tím, že české firmy investují miliardy do americké ekonomiky a dávají práci tisícovkám Američanů.

Žena ze Lvova v triku s hákovým křížem? Slon nesoucí lvíče? Manipulátoři se činí

18. 4. 2024 | Po českých sociálních sítích a dalších dezinformačních kanálech se v dubnu opět rozletěly ve stovkách a tisících sdílení zmanipulované fotografie, které pomocí koláží vyprávějí falešné příběhy. Jeden takový snímek se snaží lidi přesvědčit, že v ukrajinském Lvově na sobě lidé běžně nosí hákové kříže, další se snaží nalákat důvěřivé uživatele na vymyšlenou story o samaritánském slonovi.

Vyšetřování pádu mostu v Baltimoru se ujala FBI. Loď neměla ani vyplout, zaznívá

17. 4. 2024 | Před několika dny začalo oficiální vyšetřování srážky lodi s mostem Francise Scotta Keye v Baltimoru, který se po ní zřítil. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) zkoumá, jestli v případu nedošlo k trestnému činu. Do vyšetřování se zapojil i Národní úřad pro bezpečnost dopravy, který se zaměřil na výpadky elektřiny na lodi. Spekuluje se, že její posádka opustila přístav, i když věděla, že s lodí něco není v pořádku. ...

Češi v USA chtějí často volit Trumpa. Aby je ochránil před komunismem

17. 4. 2024 | /OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU V USA/ Ve Spojených státech se téměř jeden a tři čtvrtě milionu Američanů hlásí k českému původu. „Vyženěného krajana“ Donalda Trumpa chce volit významná část z nich. Názor Čechoameričanů však není jednotný, mnoho jich podporuje i demokraty a Joe Bidena. Statistiky k Čechům v USA a jejich volebním preferencím neexistují.

Zdroj: Deník - https://denik.cz
10:11:14 | 25.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD