Čtvrtek 28.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Bydlení » Bydlo.cz
Bydlo.cz Zdroj: Bydlo.cz |

Kouzelné útočiště v přírodě

30. 5. 2022 | Působivé bydlení sloužící nejen k rekreaci se nachází v Kolumbii, a to přímo v regionu vyhlášeném pěstováním kávy. Kouzelné útočiště ležící na okraji města Pereira sousedí s přírodní rezervací Barbas-Bremen, a tak bohatě využívá dechberoucích výhledů do přírody. Právě flóra a fauna národního parku, ale také výhledy na pohoří Andy, se pro architekty staly stěžejní inspirací.

Řešení, která budou slušet malé zahradě

30. 5. 2022 | Každý nemá tu možnost přetvořit si k obrazu svému velkou zahradu, na které je dostatek prostoru pro experimentování s členitostí, výsadbou květin, keřů i stromů. Někdo má k dispozici jen docela malý kousek zahrady, který je pro něj jedinou oázou v hlučné a prašné městské zástavbě. I na malých zahradách je ale možné vytvořit velké věci, stačí k tomu dodržování jistých pravidel a načerpání té správné inspirace. ...

Jak opticky zvětšit malý byt

30. 5. 2022 | Malý byt nemusí být stísněný a nefunkční. Existuje mnoho zajímavých nápadů, jak zvětšit malý prostor a učinit jej extrémně praktickým. Vše, co potřebujete, jsou chytré nápady a trocha kreativity. Nechte se inspirovat a dodejte svému domovu prostornější tvář.

Proč a jak mulčovat půdu?

30. 5. 2022 | Důvodů, proč mulčem pokrýt vybrané části zahrady, je celá řada. Pojďme se zaměřit na ty nejzásadnější a přitom si také ukázat, jak se vlastně taková půda mulčuje.

Jak docílit moderního a zároveň originálního interiéru?

30. 5. 2022 | Snad každý z nás má tu a tam chuť zahrát si na interiérového designéra. Pokud vám nechybí odvaha, smysl pro estetiku a dostatek fantazie, můžete se do proměny interiéru svého domu či bytu pustit spolu s námi. Ukážeme vám několik tipů, pomocí nichž si s úspěchem vytvoříte moderní a zároveň originální bydlení.

Kam v bytě umístit zrcadlo?

27. 5. 2022 | V zrcadle zkoumáme svůj obličej těsně po probuzení, kontrolujeme před ním, jak nám to sluší, než se vypravíme do práce, abychom se před ním ukázali opět předtím, než po náročném dni ulehneme do postele. Zrcadlo je zkrátka náš společník, bez kterého bychom si interiér dokázali jen stěží představit. Plní v něm praktickou i estetickou stránku v závislosti na tom, jak dobře jej do bytu zakomponujeme.

Anglická kuchyně třeba i u vás doma

27. 5. 2022 | Kuchyně ve staroanglickém stylu jsou u nás čím dál tím častěji poptávány. Za svou oblibu vděčí především jedinečnému designu, který kráčí ruku v ruce s precizním zpracováním. Vydejte se spolu s námi do světa anglických kuchyní, třeba neodoláte a pořídíte si ji i k sobě domů.

Začněte sezónu s novým venkovním posezením!

27. 5. 2022 | Slunce už hřeje z plných sil, zahrady prokvétají a čas jakoby se rázem zastavil a vybízel k zaslouženému odpočinku. Můžete si jej vychutnat v zahradě, na balkóně či na terase – a třeba právě na novém venkovním posezení, se kterým začnete letošní sezónu.

Která podlaha je pro vás ideální? PVC, vinyl nebo linoleum?

26. 5. 2022 | Na trhu se objevuje spousta podlah patřící do skupiny vinylových, pvc podlah nebo linolea, jenže jak mezi nimi poznat rozdíl? A podle čeho se rozhodnout, že je právě jedna ze zmiňovaných pro vás ta ideální? Nejprve je dobré znát, jaké jsou mezi nimi rozdíly spolu výhodami či nevýhodami každé z nich.

Venkovní žaluzie a rolety ochrání interiér před přehřátím

26. 5. 2022 | Teplé dny na sebe nenechají dlouho čekat a brzy nastane chvíle, kdy ve svých domovech zažijete až příliš horké chvilky. Vyvarujte se jich a pořiďte si venkovní stínění oken, které s sebou nese celou řadu výhod.

Casa Charqueadas – luxusní vila v Brazílii

26. 5. 2022 | Ve městě Pelotas v Brazílii vyrostla vila, která zaujme jak svou velikostí, tak přidruženým bazénem. Spolu s hojností zeleně působí jako opravdová oáza. Stačí se položit na lehátko u bazénu, zhluboka dýchat a kochat se krásou ničím nerušeného prostředí.

Nadčasový dřevěný dům postavený tradiční technikou

25. 5. 2022 | Dům, který dnes navštívíme, je součástí velkého panství v jednom z překrásných koutů Švédska. Spolu s několika starými budovami uprostřed dechberoucí krajiny s farmami, nekonečnými poli a impozantními výhledy poskytuje svým obyvatelům příjemné útočiště v náruči přírody.

Víkendový dům v Alster County

25. 5. 2022 | Venkovská lokalita Catskills je pro prázdninový čas jako stvořená. Její krásná příroda a příjemné letní teploty zlákaly i manhattanský pár architektů, kteří si zde postavili unikátní prázdninový dům.

Trendy v kuchyních – svěží barvy a obří ostrůvek

25. 5. 2022 | Kuchyně už dávno neslouží pouze pro přípravu jídla, ale stávají se plnohodnotnou součástí interiéru, které nemusí být osobitý design cizí. Letošní trendy přinášejí lahodný koktejl svěžích dekorů, materiálů a barev.

Jak na masivní dřevěné podlahy a podlahové topení?

25. 5. 2022 | Pokud se vám zalíbilo masivní dřevo a chcete jeho krásu spojit s účinností podlahového topení, nemusíte se svého snu vzdávat. Stačí vybrat vhodnou dřevinu, podlahovinu a také zachovat konkrétní postupy.

Rychlý rádce pro výběr oken

24. 5. 2022 | Máte letos v plánu postavit si nový dům nebo vyměnit v tom starém okna? Pak vám přinášíme několik tipů, jak se zorientovat v nabídce okenních profilů.

Jaký bazén je právě teď in?

24. 5. 2022 | Pokud chcete toto léto strávit v České republice, nic vám nebrání strávit osvěžující chvíle přímo na zahradě. Pořiďte si bazén a užijte si prázdniny u vody. Poradíme vám, jaké typy bazénů právě teď frčí.

Beton je jedním z nejvíc trendy materiálů současnosti!

23. 5. 2022 | Některé tento materiál fascinuje, jiní mu nemohou přijít na jméno. Řeč je o betonu, který už dávno není jen materiálem, který jsme vídali především v exteriéru. Nyní čím dál tím více proniká do domů a bytů, a to spolu se svou nezaměnitelnou tváří a zajímavou strukturou.

Vysněný byt ve Varšavě

22. 5. 2022 | Od roku 1831 stávala v jednom z koutů Varšavy hospoda Ochota, podle níž pak získala své jméno i zdejší městská čtvrť. Ta je známá svými zelenými plochami, kulturními památkami a příjemnou atmosférou, pro niž si tuto varšavskou čtvrť oblíbila i majitelka zbrusu nového bytu.

Udržitelný dům z betonu a cypřišového dřeva

21. 5. 2022 | V pobřežním městečku Point Lonsdale ležícím na poloostrově Bellarine ve státě Victoria v Austrálii se nachází působivý dům s příjemným interiérem. Stojící kousek od pláže poskytuje svým obyvatelům udržitelné bydlení uprostřed čarokrásné australské přírody.

Zdroj: Bydlo.cz - https://bydlo.cz
14:12:27 | 28.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD