Úterý 16.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Svět techniky » CDR.cz
CDR.cz Zdroj: CDR.cz |

Jak zapnout nahrávání hovorů na iPhone i Android?

16. 4. 2024 | V minulosti jste se již možná ocitli v situaci, kdy jste potřebovali nahrát svůj telefonní rozhovor. Důvodů může být hned několik – například vám tam může šéf říkat instrukce, co máte dělat, někdo vám v telefonu popisuje cestu nebo jste se stali terčem podvodníka, kterého chcete nachytat. Každopádně se vyplatí vědět, jak se na vašem telefonu nahrávání hovorů zapíná. ...

SpaceX se chystá na dvacátou misi rakety Falcon 9

16. 4. 2024 | SpaceX se chystá na další významný milník ve vesmírném průmyslu, přičemž raketa Falcon 9 zamíří již na dvacátý let. Tento historický let přinese dalších 23 satelitů do rozrůstající flotily Starlink a podtrhuje schopnost SpaceX opakovaně využívat své rakety, což může otevřít nové možnosti pro kosmický výzkum.

V roce 2025 by SD karty měly dosáhnout kapacity až 4 TB

15. 4. 2024 | Vývoj v oblasti úložišť pokračuje nezastavitelným tempem, a společnost Western Digital není v tomto ohledu výjimkou. Nedávné oznámení naznačuje, že v roce 2025 můžeme očekávat průlom v kapacitě SD karet, s plány na vydání první 4TB SD karty již příští rok.

Google One koncem tohoto roku ukončí svou funkci VPN

15. 4. 2024 | Nedávno odeslaný e-mail společností Google může zklamat mnoho uživatelů, kteří využívají službu VPN jako součást svého Google One předplatného. Naznačuje to totiž skutečnost, že výhoda přístupu k VPN postupně skončí, pravděpodobně koncem tohoto roku.

Humane AI Pin má být technologickou revolucí, avšak zatím sklízí spíše kritiku

12. 4. 2024 | Humane AI Pin, nový hráč na poli nositelných technologií, má ambici být revolučním zařízením, které plně využívá sílu umělé inteligence. Nicméně, i přesto, že by mohl představovat budoucnost interakce, je stále daleko od dokonalosti a není řešením žádných technologických problémů.

Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče akčních her

12. 4. 2024 | Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma hru, která potěší milovníky akčních her.

Přes Instagram již svou nahou fotku nepošlete. Meta ji automaticky rozmaže

12. 4. 2024 | Meta přichází s novými nástroji a funkcemi, které mají chránit uživatele před sexuálním vydíráním a zneužíváním intimních obrázků. Tato iniciativa reaguje na stále závažnější problém sexuálního vydírání prostřednictvím sociálních médií, a to zejména vůči mladým lidem.

Jak vypadají Apple Vision Pro pod CT?

12. 4. 2024 | V dnešní době, kdy se technologie VR (virtuální reality) a AR (augmentované reality) stávají stále více běžnými, je důležité porozumět tomu, co se skrývá pod povrchem těch nejnovějších a nejvyspělejších zařízení. Nedávný průlom v oblasti nedestruktivního zobrazování, zvláště pak pomocí CT skenování, nám teď umožňuje nahlédnout dovnitř zařízení jako nikdy předtím. ...

Nvidia otevírá Makerspace: Školící centrum AI se superpočítači

11. 4. 2024 | Vzniká nová šance pro studenty inženýrství, aby si vyzkoušeli sílu superpočítačů a umělé inteligence. Společnost Nvidia ve spolupráci s Georgia Institute of Technology oznámila založení AI Makerspace, což je „superpočítačové centrum s umělou inteligencí určené výhradně pro výuku studentů“.

Blizzard se těší triumfálnímu návratu na čínský trh

11. 4. 2024 | Po více než patnácti měsících čekání se fanoušci Blizzardu mohou radovat, protože herní gigant se připravuje na triumfální návrat na čínský herní trh. Po dohodě s dlouholetým partnerem NetEase má Blizzard v plánu znovu uvést své oblíbené hry do Číny, což znamená, že hráči se mohou brzy těšit na své oblíbené tituly jako World of Warcraft a Overwatch 2. ...

Vyplatí se koupit repasovaný iPhone? Na co se připravit a na co si dát pozor

11. 4. 2024 | Dvěma nejsilnějšími výrobci mobilních telefonů na trhu jsou Apple se svým iPhonem a Samsung. Bohužel oba dva výrobci nacenili své mobilní telefony poměrně vysoko, a proto jsou pro mnoho uživatelů zkrátka nedostupné. Jediným řešením tak zbývá poohlédnout se například po repasovaném iPhonu. Co to znamená, a na co se připravit? To si povíme v dnešním článku. ...

Drony mohou být nově nabíjeny přímo z elektrického vedení

10. 4. 2024 | Drony jsou do jisté míry výdobytkem moderní doby, ale stále je u nich probém s výdrží baterie, která se neustále pohybuje okolo 45 minut. Proto se výzkumníci z University of Southern Denmark rozhodli vyvinout zcela nový koncept dronů, které by se mohly dobíjet přímo z elektrického vedení.

AI vygenerovala krásnou baladu „smutná dívka“ z textu licence MIT

10. 4. 2024 | Umělá inteligence (AI) ve světě hudby dosahuje nových rozměrů, jak ukazuje nedávný příběh virální balady "smutná dívka". Tato skladba byla generovaná umělou inteligencí, která se inspirovala z textu licence MIT. Tato událost vzbudila diskuzi o možnostech AI v tvorbě hudby, zatímco platforma Suno AI, stojící za tímto výtvorem, představuje přelom v oblasti hudební generace. Nicméně, spolu s tím vzrostl i zájem o etické otázky, včetně vlastnictví g ...

Bakterie kamikadze explodují v těle hostitele, aby ho infikovali jedem

10. 4. 2024 | Životní formy bez mozku jsou schopny něčeho neuvěřitelného. Může to znít jako příběh z nějakého sci-fi světa, ale některé bakterie dokážou vést chemickou válku a využívat bojovou techniku kamikadze.

Spotify bude navrhovat skladby podle vaší nálady. Díky umělé inteligenci

9. 4. 2024 | Společnost Spotify se ponořuje do světa umělé inteligence (AI) ještě více s uvedením nové beta funkce nazvané AI Playlist. Tato funkce je k dispozici pouze pro předplatitele Spotify Premium ve Velké Británii a Austrálii a umožňuje uživatelům vytvářet seznamy skladeb prostřednictvím textových výzev.

Zdroj: CDR.cz - https://cdr.cz
20:12:16 | 16.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD