Čtvrtek 25.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Zahraničí » Security magazín
Security magazín Zdroj: Security magazín |

Z průzkumného UAV Terminátor, Mojave s kulomety DAP-6 a kadencí 3 000 ran

24. 4. 2024 | Že se drony stanou budoucností způsobu vedení válečných konfliktů dnes již není pochyb. Přelomovým krokem se proto může stát připojení zbraňových systémů na průzkumné UAV, jako je tomu v případě dronu Mojave.

Britští Commandos dostanou novou hračku. Obojživelné CIC si poradí i s UAV

24. 4. 2024 | Velká Británie vyvíjí novou obojživelnou výsadkovou loď CIC s vědomím, že aktuální plavidla již neodpovídají požadavkům moderního válčiště a jsou vysoce riziková pro vlastní výsadek.

Američané zakouší vlastní „vylepšenou“ medicínu. Tik Tok jako zbraň hromadného ničení

22. 4. 2024 | KOMENTÁŘ: Pokud sněmovna USA zakázala čínskou platformu Tik Tok, měla k tomu minimálně jeden pádný důvod. Strach z bezpečnostního úniku dat Američanů, ale neméně důležitá se jeví také skutečnost, že se Číňanům podařilo pomocí návykových algoritmů vymlít a vymýt mozky jedné americké generace čítající 100 milionů uživatelů!

Napoleonův voják při střelbě před nepřítelem neklečel. Pěchota bojovala palbou

22. 4. 2024 | Hlavní zbraní a nejdůležitější součástí armád napoleonských válek byla pěchota tvořící přibližně 80 % stavu. Tato pěchota byla vyzbrojena křesadlovou jednoranovou předovkou s tulejovým bodákem. Palba již hrála delší čas rozhodující roli.

Detektivní činnost, společnost Eviden monitoruje ukradená data uložená na dark webu

23. 4. 2024 | Francouzská společnost Eviden svým zákazníkům poskytuje službu prediktivní bezpečnosti založenou na řešení LUMINAR monitorující únik citlivých informací do prostředí dark webu. Umožňuje tak předejít kybernetickému útoku.

Komentář: EU zase rozdává sankce za terorismus na Západním břehu, budou k něčemu?

22. 4. 2024 | K Hamásu byly na sankční seznam Evropské unie v pátek přidány dvě radikální nacionální židovské organizace za násilí prováděné na palestinské populaci na Západním břehu Jordánu. Pravděpodobně však nepřinesou žádnou změnu velmi špatné bezpečnostní situace.

Chcete vyzkoušet archaickou techniku? Bojujte za Rusko na Ukrajině

22. 4. 2024 | Vojenský průmysl v době studené války jel na plné obrátky a je otázkou, kam se poděly veškeré vyrobené stroje. Rusko část sovětské techniky podobně jako Ukrajina nasazuje na válečné frontě, ale kdy se jeho sklady vyprázdní?

Test: Synology Surveillance station VS600HD – a Váš sekuriťák nebude brouzdat po internetu

22. 4. 2024 | Společnost Synology se významně posunula od „pouhého IT výrobce“ dostupných NAS řešení pro malé a střední firmy v komplexního dodavatele bezpečnostních řešení. Původní primární produkt NAS je již jen jednou ze součástí ekosystému IT a bezpečnosti.

Smrt jaderného zabijáka – sovětský bitevní křižník třídy Kirov je rozebírán na šrot

18. 4. 2024 | Bývaly chloubou sovětské flotily a generálních tajemníků UV KSSS. Těžké raketové křižníky třídy Kirov nechávaly alespoň zdání toho, že sovětská flotila se může měřit s americkou US Navy, avšak nyní dochází k rozebírání jednoho z nich, plavidla Admiral Lazarev.

Želvy v akci: Obrněnci ze Škodovky

19. 4. 2024 | Mezi nejzajímavější obrněná vozidla období mezi světovými válkami se bezesporu řadí československý obrněný automobil Škoda PA-II, známý pod přezdívkou "Želva". I přes diskutabilní užitnou hodnotu a vysokou pořizovací cenu si toto vozidlo zaslouží pozornost a uznání.

Zdroj: Security magazín - securitymagazin.cz
22:13:04 | 24.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD