Středa 24.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » E15.cz
E15.cz Zdroj: E15.cz |

Daňové přiznání 2024: Termín, kdy a jak přiznat daně za rok 2023

24. 4. 2024 | Daňové přiznání vyplňují OSVČ, někdy i zaměstnanci, důchodci nebo studenti. Do kdy podat daňové přiznání za rok 2023? Jak ho vyplnit? Jak vyřídit daně online? Jaké termíny dodržet, když chcete přiznat daně elektronicky či naopak písemně? Jak se liší dodatečné a opravné daňové přiznání?

České dráhy odstartovaly velkou soutěž o nové sídlo. Touží po budově hodné 21. století

24. 4. 2024 | České dráhy připravily tučné sousto pro developery. Státní podnik vyhlásil soutěžní dialog, tedy výběrové řízení na nové drážní sídlo, kterým chce vybrat společnost, která drahám buď postaví nové sídlo na jejich pozemcích, nebo nabídne vyhovující administrativní komplex. Pro e15 to sdělil generální ředitel drah Michal Krapinec.

Další zahraniční zbrojovka v českých rukou. RSBC koupila rakouského výrobce pušek

24. 4. 2024 | Česká investiční skupina RSBC koupila rakouský zbrojařský podnik Steyr Arms, 100 procent společnosti přebírá od SMH Holding, který firmu kontroloval od roku 2007, informovaly Hospodářské noviny. Cenu obchodu ani jedna ze stran neuvedla, podle odhadů z trhu to jsou nižší miliardy korun.

Zisk Tesly spadl ve čtvrtletí o víc než polovinu. Investoři ale ocenili plány na levné elektromobily

24. 4. 2024 | Výsledky automobilky Tesla za letošní první čtvrtletí potvrdily, že se americkému výrobci elektromobilů v poslední době nedaří. Tržby se propadly o devět procent, nejvíce od roku 2012, a čistý zisk spadl dokonce o 55 procent. Akcie automobilky přesto poskočily vzhůru, když její šéf Elon Musk oznámil, že Tesla urychlí vývoj dostupných elektromobilů.

Zvýšení slevy na poplatníka: Jaké varianty zvažuje vláda?

24. 4. 2024 | Základní daňová sleva na poplatníka snižuje přímo vypočtenou daň z příjmu. Zaměstnanci ji uplatňují měsíčně, OSVČ až za celý rok v daňovém přiznání. Aktuálně sleva na poplatníka dosahuje na 30 840 korun, v této výši je od počátku roku 2022. A právě o možných změnách se nyní poslanci přou. Návrhů padá hned několik, včetně toho změny nezavádět. Valorizaci však vláda slíbila v programovém prohlášení. ...

Válka na Ukrajině ONLINE: Senát USA schválil pomoc pro Ukrajinu, Biden jej slíbil podepsat obratem

24. 4. 2024 | Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard dolarů (2,24 bilionu korun). Zákon ještě musí podepsat americký prezident Joe Biden, který oznámil, že tak učiní během dnešního dne. Americkému Senátu za schválení významné pomoci poděkoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.  Sledujte online zpravodajství.

Proč je třeba rozumět Rusku? Ať už s Putinem, nebo bez něj, bude hrát v Evropě roli

24. 4. 2024 | Otázka z titulku zní skoro nepatřičně. Rusko přece vede barbarskou válku v Ukrajině, kde ničí a zabíjí. Ne, nehodlám tu hrát ďáblova advokáta, protože „rozumět“ neznamená „mít pochopení“. Ničení a zvěrstva, která Rusko páchá, samozřejmě nelze než odsoudit. Rozumět Rusku jako faktoru bezpečnosti je však nezbytné pro naši budoucnost. Domnívat se, že odstřižením diplomatických a energetických vazeb je problém vyřešen, by byl nebezpečný omyl. ...

Smlouva pro Česko: Správný směr pro naši ekonomiku by měli ovlivňovat občané

24. 4. 2024 | V Česku odstartoval nový nevládní internetový projekt Smlouva pro Česko. Jeho cílem je vytvořit takovou koncepci ekonomiky, která by dávala smysl a byla pro všechny občany srozumitelná. Nejlepší cestou k tomu je zapojení veřejnosti do debaty, která ekonomiku nasměruje na konkrétní priority ovlivňující životní úroveň lidí, jsou přesvědčeni autoři projektu, který vznikl pod garancí mediálního domu Czech News Center. ...

Ranní check: Češi budují novou obchodní křižovatku Evropy. ČNB si objednala posudky sama na sebe

24. 4. 2024 | Dobré ráno! Je 115. den roku, svátek má Jiří. V tento den v roce 2007 byla v Desné otevřena první veřejná dobíjecí stanice pro elektromobily v Česku. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Sedmadvacítka se bojí odříznout od ruského LNG. Závisí na něm hlavně Francie

24. 4. 2024 | Více než dva roky po invazi na Ukrajinu odebírá sedmadvacítka jen zlomek množství ruského plynu, které do ní před válkou proudilo potrubími. Dodávky suroviny od agresora ve zkapalněné podobě ale neklesají, naopak rostou. Někteří členové EU na ni chtějí uvalit sankce. Unijní regulátor však nabádá k obezřetnosti v obavě z možného nedostatku plynu. Na nákupech v Rusku je závislé hlavně Španělsko, Belgie a Francie, která má podíly v produkci arktického LNG. ...

Valorizace důchodů má být příští leden štědřejší než letos

24. 4. 2024 | Klesající inflace snižuje tlak na peněženky seniorů, ale také na pravidelné lednové valorizace důchodů. Přesto by průměrná penze mohla podle odhadů ministerstva práce a sociálních věcí překročit od začátku příštího roku hranici jedenadvaceti tisíc korun. Zatímco od letošního ledna si lidé na odpočinku nebo invalidé v průměru polepšili o 360 korun, další valorizace by mohla dosáhnout 430 korun. Na pomalejším tempu zvyšování důchodů se podepisuje i skutečnost, že po omezenou dobu se nebude do val ...

Ukrajinská policie zatkla šest Čechů, po telefonu měli z lidí vylákat miliony

23. 4. 2024 | Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z Ukrajiny obvolávali z falešných čísel české občany a vylákali z nich v přepočtu přes tři miliony korun. Informovala o tom ukrajinská policie, na jejíž sdělení upozornil server Novinky.cz.

Von der Leyenová přijede na konci dubna do Prahy, podpoří kampaň evropských lidovců

23. 4. 2024 | Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová přijede v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci předvolební kampaně Evropské lidové strany (EPP), za kterou chce podruhé obhájit mandát v čele unijní exekutivy, se má setkat se zástupci českých stran, zejména s politiky z TOP09 a z KDU-ČSL. ČTK to sdělil zdroj z EPP.

Tesla zruší stovky pracovních míst v gigafactory u Berlína

23. 4. 2024 | Americký výrobce elektrovozů Tesla zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly, oznámila firma. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.

Pražská burza skončila na nejvyšší hodnotě od roku 2008, vzhůru ji táhly bankovní tituly

23. 4. 2024 | Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika. ...

Sedm statečných akcií táhlo americké burzy. Platí to ještě?

23. 4. 2024 | Vítejte u nejnovějšího vydání Investičního newsletteru e15. Tentokrát se podíváme mimo jiné na vývoj cen akcií sedmičky velkých technologických firem. Nechybí výběr zajímavých zpráv. Rovněž se dozvíte, co si někteří velcí investoři myslí o nabídce Daniela Křetínského na převzetí britské poštovní a logistické skupiny International Distribution Services. A zjistíte také to, kterou rumunskou firmu dává na burzu v Bukurešti jeden český miliardář. 🖊️ Jaroslav Krejčí (twitter: @JKrejci_) ...

Staví je jen 13 lidí na světě. Fender udělil prodejci Kytary.cz licenci na své nejdražší nástroje

23. 4. 2024 | Český obchodník Kytary.cz získal od amerického výrobce Fender jako první firma ve střední a východní Evropě licenci na prodej jeho nejdražších kytar. Ceny nástrojů se pohybují ve stovkách tisíc korun. Čeští zákazníci budou mít také možnost navrhnout si nástroj přímo na míru. Americká značka Fender patří k nejznámějším výrobcům kytar na světě.

Devět korun na akcii. Akcionáři Moneta Money Bank si rozdělí dividendy za téměř pět miliard

23. 4. 2024 | Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5,4 miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to valná hromada banky, řekla mluvčí banky Zuzana Filipová.

Češi vybudují obchodní superkřižovatku Evropy. Ze Slovenska vytvoří koridor pro obnovu Ukrajiny

23. 4. 2024 | Čeští byznysmeni rozjíždějí podle informací e15 masivní investice do jedné z vůbec nejatraktivnějších průmyslových lokalit v Evropě. Jen v průběhu příštích dvou let investují více než 1,5 miliardy do přestavby a rozšíření překladiště Haniska u Košic, které je také známé pod názvem Interport. Překladiště ze širokých na úzké koleje výrazně nabylo na významu poté, co propukla válka na Ukrajině, a jeho rozšíření se stalo důležité pro celou Evropskou unii. Ta na jeho proměnu loni schválila dotaci 50 ...

Daň z nemovitosti 2024: Změny, kdy zaplatit, jak na výpočet

23. 4. 2024 | Daňovému přiznání k dani z nemovitých věcí se nevyhnou občané, kteří koupili, zdědili nebo obdrželi nemovitost darem během roku 2023. Jak vyplnit formulář pro daň z nemovitých věcí pro rok 2024? Do kdy vyplnit formulář? Kolik je zvýšení daně z nemovitosti?

Zdroj: E15.cz - https://e15.cz
10:12:30 | 24.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD