Středa 24.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Cestování » Vlastivěda.cz
Vlastivěda.cz Zdroj: Vlastivěda.cz |

Kotěrovy kolonie v Lounech

12. 5. 2014 | Přijměte pozvání do města na severu Čech, jež leží asi 50 km od Prahy. Do města Louny, kde vznikl ojedinělý projekt zahradního města pod taktovkou architekta Jana Kotěry. The post Kotěrovy kolonie v Lounech first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku.

Pohádková říše Fábula

12. 5. 2014 | Vydejte se do Kamenice nad Lipou, kde kromě zámku můžete navštívit i Pohádkovou říši FÁBULA, která je ideálním místem pro rodinný výlet. Za každého počasí se tady spolehlivě zabaví nejen děti, ale i dospělí, kteří se společně přenesou do jedinečného pohádkového světa a prožijí nečekaná dobrodružství, ale i pohádkový příběh psaný samotnou pohádkovou říší a jejími obyvateli. The post Pohádková říše Fábula first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku. ...

Rozhledna Veselý vrch u Mokrska

4. 3. 2014 | Rozhledna se nachází ve Středním Povltaví na kopci Veselý vrch (489 m) u osady Mokrsko cca 30 km severovýchodně od Příbrami a již v dřívějších dobách sloužil jako vyhlídkové místo na řeku Vltavu. The post Rozhledna Veselý vrch u Mokrska first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku.

Žižkovský vysílač v Praze

4. 3. 2014 | Žižkovský vysílač se nachází v Mahlerových sadech na Žižkově v Praze. Měří 216 m a je nejvyšší stavbou Prahy. Znám je i díky instalaci obřích soch miminek od architekta Davida Černého. V roce 2009 získat druhé místo v anketě VirtualTourist.com o nejošklivější stavbu světa. The post Žižkovský vysílač v Praze first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku.

Rozhledna na Vysoké u Kutné Hory

4. 3. 2014 | Rozhledna sloužící zároveň jako vysílač mobilního operátora se nachází nedaleko vrcholku kopce Vysoká (472 m) u obce Miskovice, přibližně 7 km od Kutné Hory. Místo má dlouhou historii a stávalo zde plno zajímavých staveb. The post Rozhledna na Vysoké u Kutné Hory first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku.

Rozhledna Romanka u Hrubého Jeseníku u Nymburka

4. 3. 2014 | Rozhledna Romanka stejně jako mnohé další slouží zároveň jako vysílač mobilního operátora, má však ojedinělý a originální vzhled. Nachází se 0,5 km od obce Hrubý Jeseník, cca 10 km severně od Nymburku. The post Rozhledna Romanka u Hrubého Jeseníku u Nymburka first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku.

Rozhledna Líský u Slaného

4. 3. 2014 | Rozhledna se nachází na mírném návrší (410 m) nad obcí Líský cca 15 km západně od Slaného. Jedná se o další typizovanou železnou konstrukci mobilního operátora, která slouží i turistům. The post Rozhledna Líský u Slaného first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku.

Opatovický kanál

14. 2. 2014 | Dnešní výlet nás zavede k významnému středověkému vodnímu dílu v Pardubickém kraji k Opatovickému kanálu. Byl vybudován v letech 1498 až 1521 a zásoboval vodou zdejší rybniční síť, která patřila ve své době k velmi významným rybníkářským lokalitám, dokonce zde existovaly největší rybníky ve střední Evropě. The post Opatovický kanál first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku. ...

Rozhledna Bára II na Čertově skalce u Chrudimi

14. 2. 2014 | Tato unikátní rozhledna se nachází na Čertově skalce (347 m) na Podhůře u Rabštejnské Lhoty cca 5 km jižně od Chrudimi. V pořadí se jedná o druhou zdejší rozhlednu tohoto jména, protože její mladší předchůdkyně byla stržena tornádem v roce 2008 přesně 4 dny po svém slavnostním otevření. The post Rozhledna Bára II na Čertově skalce u Chrudimi first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku. ...

Rozhledna Strážný vrch na Hřebečském hřbetu

14. 2. 2014 | Rozhledna je umístěna na Strážném vrchu (610 m) v oblasti Hřebečského hřebenu mezi Svitavami a Moravskou Třebovou. The post Rozhledna Strážný vrch na Hřebečském hřbetu first appeared on Tipy na výlety, zajímavá místa a cyklotrasy v Česku.

Zdroj: Vlastivěda.cz - vlastiveda.cz
22:12:14 | 23.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD