Pátek 26.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Cestování » Deník
Deník Zdroj: Deník |

KVÍZ: Tento test zeměpisných znalostí odděluje profíky od amatérů

25. 4. 2024 | Připravili jsme pro vás řadu otázek, které vás provedou různými kouty naší krásné planety. Je skvělou příležitostí prokázat to, co si pamatujete ze školy či jste někde jinde četli či slyšeli. Přejeme vám hodně štěstí a hlavně spoustu zábavy a opět se nezapomeňte o kvíz podělit s vašimi blízkými, ať je jasné, kdo toho má v hlavě nejvíce.

Bojujete s jarní únavou? S restartem organismu pomůže obyčejná levná obilovina

24. 4. 2024 | Venku svítí sluníčko, všude kolem svěží zeleň, rozkvetlé stromy i květiny a vám je přesto mizerně? Cítíte se unavení, vyčerpaní a máte chuť zalézt zpátky do postele, místo abyste radostně vyrazili někam na výlet? Nejste v tom sami. Jarní únavou a vyčerpáním organismu po zimě trpí hodně lidí. Způsobů, jak vrátit ztracenou vitalitu, je celá řada. Pomoct vám s tím mohou i úplně obyčejné ovesné vločky, které máte ve spíži. Přečtěte si, co obsahují a proč byste je měli právě na jaře zařadit do svého ...

Muchova slovanská Rujána. Křídové moře na Baltu je pro Čechy dostupnější

21. 4. 2024 | Tajemná, ale i polozapomenutá Rujána. Největší ostrov Německa a Čechy vyhledávaná destinace z dob NDR turistům nabízí v současnosti mnohé. Od baltských letovisek, pláží a letního koupání, přes výlety přírodou za strmými křídovcovými útesy a slovanskou historií, až po fenomény masové turistiky. Česko teď má na Rujánu poprvé přímé autobusové spojení.

Navštivte krásné údolí Wachau. Z Česka je to kousek a moc hezčích v Evropě není

20. 4. 2024 | Wachau je považováno za jedno z nejkouzelnějších evropských říčních údolí. Nachází se v Rakousku nedaleko českých hranic. Jde také o historicky významné místo, které po staletí inspirovalo autory romantických legend plných lásky i zármutku.

Proč evropské Maledivy stoupají na popularitě? Dovolenou tam strávíte za hubičku

19. 4. 2024 | Přímořské letovisko Ksamil je nejjižnějším místem Albánské riviéry. Díky plážím s bílým pískem a tyrkysově modrou vodou Jónského moře bývá často označováno za Maledivy Evropy. Zatímco však dovolená na skutečných Maledivách je pro většinu Čechů spíše nedostupným luxusem, letovisko Ksamil nabízí cenově dostupnou rekreaci. Leží navíc co by kamenem dohodil od řeckého ostrova Korfu.

KVÍZ: Zeměpisný test o Česku. Dát správně aspoň 10 z 15 je povinnost

18. 4. 2024 | Česká republika. To jsou vrcholky Krkonoš i nížiny v Polabí, husté lesy Šumavy i malebné vinice jižní Moravy. Pokud jste se narodili v Česku, pak musíte mít základní zeměpisná fakta v malíku. Je čas to prokázat v našem kvízu.

Kozí hrádek na sezonu přichystal překvapení. Sousední kiosek také stále inovuje

17. 4. 2024 | /VIDEO/ Zřícenina Kozí hrádek u Sezimova Ústí je častým cílem turistů. Stará notně opotřebovaná pokladna již dosloužila a tak se letos dočkala moderní náhrady. Ačkoliv se návštěvníkům historická památka oficiálně otevře až ve středu 1. května, díky teplému počasí už lze posedět alespoň u sousedního občerstvení.

Největší zoopark: Má 200 žahavců, dobrý terén pro kočárky a můžete tam i se psem

11. 4. 2024 | Chomutovský zoopark v těsné blízkosti Kamencového jezera je jednou z nejmladších českých zoo. Se svými 120 hektary plochy je ale rozlohou absolutně největší. V expozicích žije více než 160 druhů zvířat. Hledáte tip, kam vyrazit s rodinou na výlet? Pak zkuste zoopark v Chomutově. Rovinatý terén je ideální i pro maminky s kočárky a pejskaři tam mají vstup se psem na vodítku povolený. Až děti unaví pozorování zvířat, necháte je vyřádit na hřišti, u herních a naučných prvků nebo v lanovém centru. A  ...

Kačenku českou milují houbaři i kuchaři. Voní, chutná, je zdravá a roste v dubnu

10. 4. 2024 | Drobná smržovitá houbička se zprohýbaným podlouhlým kloboučkem, voňavá, mimořádně dobrá, a také čím dál vzácnější. Taková je kačenka česká (latinsky verpa bohemica), která zpravidla otevírá houbařskou sezonu - roste už od března a místa, kde se vyskytuje, drží většina houbařů v naprosté tajnosti.

Zámek Moritzburg z Popelky: Díky malému podvodu by tu u prince uspěla snad každá

8. 4. 2024 | Moritzburg je zámek známý zejména z filmového plátna. Natáčela se zde z českého pohledu pohádka všech pohádek – Popelka. Ta se obří popularity dočkala v Česku, Slovensku a žebříčky oblíbenosti drtí i v Německu. Památka nedaleko Drážďan je tak hojně navštěvovaná dodnes. Je známá i jako Perla saského baroka.

Buchta „Prošívaná deka“: Chutná, vtipná, krásná. A přitom jednoduchá i rychlá

7. 4. 2024 | Znáte buchtu s úsměvným názvem Prošívaná deka? Patří mezi dobroty, které upečete snadno a rychle na plechu. Jak si buchtu z nekynoucího těsta upéct, radí foodlogerka Markéta Chovancová, která je známá jako Markéta v troubě. 

Honí vás mlsná? Chuť na sladké uspokojíte čtyřmi dezerty, po kterých nepřiberete

6. 4. 2024 | Milujete sladké, ale s vidinou plavkové sezony na obzoru obcházíte cukrárny velkým obloukem? Je zbytečné se trápit. Můžete si přece pochutnat na dezertech, které přibírání na váze nezpůsobí. Vychutnat si občas lahodný dezert, který uspokojí vaše chutě na sladké, aniž byste zatížili vaše tělo spoustou cukru a zbytečných kalorií, může každý.

Čočka, která nenadýmá: prospívá zdravým i nemocným, navíc pomáhá s hubnutím

5. 4. 2024 | Čočka je odedávna důležitou součástí našeho jídelníčku. Je velmi zdravá, na přípravu jednoduchá a není drahá. Existuje však druh čočky, který si své místo v české kuchyni teprve hledá. A to je škoda, protože černá čočka, zvaná též beluga, obsahuje množství zdraví prospěšných látek, nezpůsobuje trávicí problémy, a navíc umí pomoci s hubnutím. V kuchyni je černá čočka poklad - dá se připravit na mnoho způsobů a na talíři vypadá hezky, protože se nerozvaří. ...

KVÍZ: Američani neví, kde je na mapě ČR. Smějete se jim? A jak vy znáte USA?

4. 4. 2024 | Tento kvíz je určen pro všechny, kteří mají zájem o zeměpis a chtějí si ověřit své znalosti o Spojených státech amerických. Připravili jsme pro vás řadu otázek, které mohou prokázat, že jste na tom lépe než řada běžných Američanů. O těch se často tvrdí, že vůbec neví, kde se Česko nachází.

Pekelné Pusté kostely. Nacisté tam zbrojili, Češi natáčeli slavnou pohádku

2. 4. 2024 | Pusté kostely neboli Lindavské komory jsou rozsáhlé podzemní prostory a chodby v údolí říčky Svitávky. Lokalita, jakožto soustava převážně umělých jeskyní v pískovcových skalách, se proslavila i natáčením pohádky „S čerty nejsou žerty“ v roce 1984. Nyní se v jedné z částí Pustých kostelů zabydleli motorkáři a provozují tam hospodu.

Čas barevných vajec končí: Jak z nich udělat chutný vajíčkový salát

1. 4. 2024 | Barevná velikonoční vajíčka dělají všem koledníkům radost a v košíčku vypadají hezky. Ale když se jich doma sejde větší množství, je nutné naplánovat, jak je co nejdříve spotřebovat. Asi nejoblíbenějším a nejrozšířenějším způsobem, jak naložit s vykoledovanými vejci, je vajíčkový salát nebo vajíčková pomazánka. Jak připravit jednoduchý a dobrý vajíčkový salát?

KVÍZ: Zvládnete otázky o Africe? Co víte o světadílu Sahary, Nilu a velbloudů?

1. 4. 2024 | Malá africká výzva. Vyzkoušejte si v našem kvízu, co všechno víte o černém kontinentu. Připravili jsme pro vás 18 otázek s různými úrovněmi obtížnosti. Jsme sami hodně zvědaví, kolik čtenářů test o Africe zvládne bez chybičky.

Sklenička vaječného likéru vždy potěší: Jak si připravit skvělý „ajrkoňak“

31. 3. 2024 | I když se pití vaječného likéru váže spíše k vánočním radovánkám, své místo má i na velikonočním stole. Je to nápoj, jemuž vajíčka dodávají zdraví, vanilka vůni a rum lahodnost. Navíc nemusí být jen v likérové skleničce, ale můžeme jej přidávat do kávy, ke zmrzlině nebo do sladkých zákusků. Od kdy lidé pijí vaječný koňak a jak připravit výborný vaječný likér?

Getsemanská zahrada má pamatovat zatčení Ježíše. Pravda je ale úplně jinde

30. 3. 2024 | Už celá staletí navštěvují turisté a poutníci Getsemanskou zahradu, aby se podívali na osm prastarých olivovníků. Právě tyto nádherné stromy mají být přímými svědky Ježíšovy noční modlitby, při které potil krev, Jidášova zrádného polibku a následného zatčení Krista. Ve skutečnosti je však všechno jinak.

Peče se v sobotu a jí v neděli: Jak připravit opravdu dobrý velikonoční mazanec

29. 3. 2024 | Mazanec, voňavý bochánek s rozinkami a mandlemi, byl vždy neodmyslitelnou součástí Velikonoc. Mazanec je klasické velikonoční pečivo, které má předlouhou historii a krásnou symboliku. Můžeme si jej sice koupit v obchodě, ale i když kupované mazance vypadají na první pohled docela dobře, nakonec se většinou ukáže, že vzhledem víc slibovaly, než chutí splnily. Proto je lepší mazanec pečený doma, a to i v případě, že se do něj pustí začátečník. V textu se dozvíte: kdy se peče mazanec, jak upéct dob ...

Zdroj: Deník - denik.cz
22:12:34 | 25.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD