Pátek 19.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Svět techniky » Hrej.cz
Hrej.cz Zdroj: Hrej.cz |

Od pixelů k virtuální realitě: Grafický vývoj za poslední tři desetiletí a budoucnost vizualizace

11. 4. 2024 | Začínáme reminiscencí na dobu osmdesátých let, kdy byly dominantní osmibitové konzole a počítače jako Amiga. V devadesátých letech začíná éra osobních počítačů, kde se objevují první 3D akce. Článek se zabývá průkopnickými hrami jako Wolfenstein 3D a Doom, které ukázaly, že je možné vytvořit plynulé 3D prostředí na tehdejších počítačích.

Comic-Con 2024: Reportáž

10. 4. 2024 | O víkendu se konal již pátý ročník v pražské O2 Universum. Místo kam zavítá každý fanoušek anime, filmů, seriálů, videoher a popkultury obecně. Letos branami Comic-Conu prošlo skoro 27 tisíc fanoušků a stal se tedy zatím nejúspěšnějším v jeho české historii. Už teď můžeme vyhlížet Comic-Con Junior na podzim v Brně.

Demo Stellar Blade - první dojmy z hraní zábavné sci-fi akce

27. 3. 2024 | Na začátku března letošního roku se v PlayStation Store nečekaně objevila demoverze akčního titulu Stellar Blade, která ale po chvíli zmizela pryč. Teď nastala doba, kdy jsme si mohli demo mohli vyzkoušet i my.

Test notebooku MSI Vector 16 s GeForce RTX 4080 – nezastavitelný stroj připravený na nejnovější hry

24. 3. 2024 | K hraní ve QHD rozlišení na ultra detaily nepotřebujete stolní počítač. MSI Vector 16 si poradí s každým moderním titulem a nabídne prakticky dokonalou kombinaci specifikací bez ustřelené ceny.

Test skříně Fractal Design North XL: skandinávský styl pro vaše PC

13. 3. 2024 | Skříně Fractal Design řady North zaznamenaly od loňského roku u zákazníků nebývalý zájem, a proto není divu, že severský výrobce nyní přichází s atraktivním rozšířením řady o rozměrově větší model North XL. Novinka si zachovává všechny pozitivní vlastnosti výchozího modelu North a k tomu přidává více prostoru s možností instalace rozměrných komponent i těch nejvýkonnějších počítačových sestav.

Rise of the Ronin - první dojmy z hraní očekávané samurajské akce

11. 3. 2024 | Dlouho očekávané samurajské dobrodružství z drsného období Japonska se konečně blíží k vydání. My jsme dostali možnost zahrát si první dvě hodiny hry.

Silence of the Siren – první dojmy ze slibné tahovky od českých ručiček

18. 2. 2024 | Za pár dní to bude neuvěřitelných 25 let, kdy světlo světa spatřila nadčasová tahová strategie Heroes of Might and Magic III. Málokdo se jí ovšem snažil konkurovat či ve větším měřítku inspirovat.

Enshrouded – první dojmy ze stavěcího survival RPG dobrodružství

31. 1. 2024 | Hned na začátek musím všechny čtenáře zklamat, protože v téhle hře NEJSOU žádní pokémoni. Nic proti lovení barevných zvířátek samopalem a jejich krocení u výrobního pásu, ale Enshrouded je přesně ten titul, který spadá do škatulky poctivých stavěcích survivalů. S RPG prvky. S coopem. S příběhem a otevřeným světem. Takže ne do škatulky ale škatule, plné překvapivě chytlavých dobrodružství.

Recenze Wi-Fi adaptéru MSI AXE5400, aneb když bezdrát dohání kabel

25. 1. 2024 | Na bezdrátu se dá už v klidu hrát, pokud máte dobrý základ v podobě routeru a přijímače. V dnešním testu se netradičně podíváme na druhé zmíněné. MSI totiž nabízí USB přijímač s podporou rychlého Wi-Fi 6E.

Nejlepší hry roku 2023 podle hráčů

22. 12. 2023 | Vybrali jste svoji vítěznou desítku nejlepších her roku.

Redakční výběr nejlepších her roku 2023

20. 12. 2023 | Hlasovaly desítky autorů z pěti magazínů.

Nejlepší Soulslike hry roku 2023 podle redakce Hrej.cz

13. 12. 2023 | Žánr vytvořený vývojáři z FromSoftware letos dostal velmi důstojné přírůstky od konkurence.

Adventní kalendáře v českých online casinech slibují štědré odměny

8. 12. 2023 | Adventní období je tady a ve světě online zábavy se postupně začínají objevovat různé předvánoční a adventní promo akce. Je tomu tak i v případě českých online casin.

Zvolte nejlepší hry roku 2023 a vyhrajte řadu cen

1. 12. 2023 | S partnerem Samsung SSD přinášíme velkou čtenářskou a redakční anketu. Za svůj hlas pro nejlepší hru můžete získat řadu cen včetně rychlých disků do počítače a konzole PlayStation 5.

Genesis rozšiřuje svoji produktovou řadu herních křesel o nový model Nitro 440 druhé generace

22. 11. 2023 | Tkanina SensiMesh™ poskytuje vyšší komfort, kovová konstrukce zvyšuje odolnost a 60milimetrová kolečka využívají technologii CareGlide™ proti poškrábání.

Univerzitní profesoři, kteří mě od herního vývoje odrazovali, dnes sdílí moje úspěchy na sociálních sítích – rozhovor s Gabby Llanillo, vedoucí QA oddělení v Riot Games

13. 11. 2023 | Testeři většinou v herním vývoji figurují na posledním místě „potravinového žebříčku“. Jsou to právě oni, kteří jsou vnímáni jako „snadno nahraditelní“, s čímž bohužel často souvisí zoufalé pracovní podmínky, hromadné propouštění či (špatně mířený) hněv hráčů. Každý vývojář vám však řekne, že dobrý tester je, podobně jako příslovečná sůl, nad zlato. Pokud se o gamedev odvětví alespoň okrajově zajímáte, pak navíc sami jistě víte, že právě quality assurance (QA) je skvělou vstupní bránou k dalším ...

Blizzcon 2023 - shrnutí a komentář

9. 11. 2023 | Po dlouhých čtyřech letech se v kalifornském Anaheimu spolu opět mohli setkat fanoušci her od Blizzard Entertaiment.

"Nikdy se nemůžeme zavděčit všem" - rozhovor se Sarah Beaulieu, narativní režisérkou Assassin's Creed Mirage

7. 11. 2023 | Jen v málokterém životopisu najdete tak zajímavé položky, jako právě v tomhle. Považte – od literatury a divadla přes umělecké instalace a VR zážitky až po tajemný Beyond Good & Evil 2. A abych nezapomněl na jeden nový, menší nezávislý projekt… Ano, také Assassin’s Creed Mirage. Seznamte se se Sarah Beaulieu. Spisovatelkou, umělkyní a narativní režisérkou z Ubisoftu, se kterou můžeme díky brněnské herní konferenci Game Access přinést exkluzivní rozhovor. ...

Recenze LEGO® Minecraft®, skvělého převedení legendární kostičkované hry do reálného světa

20. 10. 2023 | Minimálně jedno ze slovíček LEGO a Minecraft zná snad úplně každý. Ačkoliv obě značky vznikly trochu jinde a v jinou dobu, mají až podezřele mnoho společného, aby se nikdy nepotkaly. Už přes deset let vycházejí stavebnice propojující tyto dva světy a zejména poslední sety stojí vážně za to.

Dojmy z hraní Forever Skies, zničeného světa plného antén a virů

22. 9. 2023 | Vlastně by to byla běžná mise. Jste vesmírný technik/dobrodruh, který má za úkol prozkoumat opuštěnou planetu. Ta se před stovkami let z neznámých důvodů náhle teramorfovala a aktuálně na ní hoduje tolik toxických virů, že by jí nemohl konkurovat ani počítač zapáleného fanouška filmů pro dospělé. Ovšem už po prvním naskenování kašlající kytky a zrezivělého okolí něco nehraje. Tohle nebude tak úplně cizí planeta. Tuhle museli obývat lidé. Najednou není ani náhlé teramorfování planety tak záhadné. ...

Zdroj: Hrej.cz - https://hrej.cz
22:12:04 | 18.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD