Čtvrtek 18.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Týden.cz
Týden.cz Zdroj: Týden.cz |

Černochová: ČR je připravena být zprostředkovatelskou zemí v německé iniciativě

17. 4. 2024 | Česko je připraveno být zprostředkovatelskou zemí v německé iniciativě na posílení ukrajinské protivzdušné obrany. Po dnešním jednání s nizozemskou ministryní obrany Kajsou Ollongrenovou to na tiskové konferenci řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). ČR bude podle ní očekávat, jaká forma spolupráce se od ní bude čekat.

Policie zatkla šest lidí v souvislosti s největší krádeží zlata v Kanadě

17. 4. 2024 | Policie v Kanadě a ve Spojených státech zatkla šest lidí a po dalších třech pátrá v souvislosti s krádeží zlata a hotovosti v hodnotě přes 22 milionů kanadských dolarů (378 milionů Kč). Informovala o tom dnes agentura Reuters, podle které loni zloději ukradli na mezinárodním letišti v Torontu nákladní kontejner se zlatem a dalšími cennostmi z nákladního prostoru společnosti Air Canada.

Mateřská společnost britské pošty odmítla Křetínského nabídku na převzetí

17. 4. 2024 | Český miliardář Daniel Křetínský zvažuje pokus o převzetí vlastníka britské pošty Royal Mail. Dnes to uvedly zdroje agentury Reuters a deníku Financial Times (FT). Investiční společnost Křetínského později agentuře Reuters potvrdila, že se mateřskou firmu pošty pokusila tento měsíc koupit, ta ale její nabídku odmítla.

VFN otevřela novou jednotku intenzivní metabolické péče a centrum pro obézní

17. 4. 2024 | Všeobecná fakultní nemocnice v Praze (VFN) otevřela novou jednotku intenzivní metabolické péče (JIMP) a takzvané XXL centrum pro pacienty s těžkou obezitou. Zrekonstruované oddělení nabídne speciální závěsný systém pro manipulaci s obézními pacienty nebo lůžka s nosností do 500 kilogramů. Novinářům dnes novou jednotku představili zástupci VFN. Rekonstrukce stála zhruba 100 milionů korun, financovaná byla částečně z evropských fondů. ...

VIDEO: Půjde v otcových šlépějích? Malý Ronaldo ukázal velký talent

6. 6. 2017 | Po závěrečném hvizdu padl na trávník, šťastný jako blecha. Sen o obhajobě titulu se Cristianu Ronaldovi splnil. Bujaře oslavoval na trávníku, i později, když se chopil mikrofonu a zazpíval. Jako velký exhibicionista se ukázal i jeho syn, který dokázal dostat fanoušky do varu.

Vyzkoušejte bezplatnou verzi hry Assassin's Creed: Mirage

17. 4. 2024 | Společnost Ubisoft nedávno spustila trial verzi Assassin's Creed: Mirage. Čas na její vyzkoušení je omezen, nicméně tato hra je dostupná na všech platformách a PC verze dokonce nabízí lokalizaci do češtiny.

Lidé budou moci vystavovat i elektronické plné moci, Senát s tím souhlasil

17. 4. 2024 | Lidé asi budou moci vystavovat plné moci nejen v papírové, ale také také v elektronické podobě, které budou v registru zastupování. Novinku přinese vládní novela zákona o základních registrech, kterou dnes Senát schválil beze změn. Materiál nyní dostane k podpisu prezident.

Fiala je po jednání v Kongresu optimistický ohledně americké pomoci Ukrajině

17. 4. 2024 | Premiér Petr Fiala je po úterních jednáních v americkém Kongresu mírně optimistický ohledně schválení balíku americké pomoci Ukrajině. Schůzky hodnotí jako přátelské a otevřené. Kongresmani podle Fialy oceňovali roli Česka v pomoci Ukrajině, ale i českou iniciativu na shánění munice pro zemi napadenou Ruskem. Fiala to v úterý řekl novinářům v závěru své dvoudenní cesty do USA.

Při ruském útoku na Černihiv zemřelo nejméně 13 lidí, uvedl ukrajinský ministr

17. 4. 2024 | Nejméně 13 lidí zahynulo a dalších více než 60 bylo zraněno při dnešním ruském vzdušném úderu na severoukrajinské město Černihiv. Na platformě Telegram to dnes kolem poledne oznámil ukrajinský ministr vnitra Ihor Klymenko. Ukrajinští činitelé před tím informovali, že záchranná operace pokračuje a další lidé mohou být pod troskami. Úřady také prosí obyvatele, aby darovali krev. Centrum Černihivu zasáhly podle úřadů tři ruské střely. ...

Senát umožnil přijetí nových pravidel pro partnerství stejnopohlavních párů s většinou práv manželů bez projednání na své schůzi

17. 4. 2024 | Senát umožnil přijetí nových pravidel pro partnerství stejnopohlavních párů s většinou práv manželů bez projednání na své schůzi. Rozhodl o tom dnes na návrh předsedy senátorů ODS a TOP 09 Zdeňka Nytry přes odpor KDU-ČSL, když novelu občanského zákoníku vyřadil z programu jednání. Novelu tak dostane k podpisu prezident Petr Pavel po uplynutí měsíční lhůty, kterou horní parlamentní komora na projednávání zákonů má. V případě novely tato lhůta končí ve čtvrtek 18. dubna. ...

Kampaň Donalda Trumpa před listopadovými volbami opět provází nepodložená tvrzení podkopávající důvěru ve volební systém USA

17. 4. 2024 | Kampaň amerického exprezidenta Donalda Trumpa před listopadovými volbami opět provází nepodložená tvrzení podkopávající důvěru ve volební systém Spojených států. Zatímco před čtyřmi lety Trump šířil fámy o korespondenčním hlasování, tentokrát společně s dalšími republikány vyvolává obavy z účasti imigrantů ve volbách. Jak připomínají americká média, do divokých spekulací o nelegálně hlasujících cizincích se pouští nejméně od roku 2016. ...

Nová pravidla pro svazky stejnopohlavních párů budou nejsledovanějším bodem dnešní schůze Senátu

17. 4. 2024 | Nová pravidla pro svazky stejnopohlavních párů budou nejsledovanějším bodem dnešní schůze Senátu. Horní parlamentní komora má schvalovat také zákonné vymezení toho, co lze považovat za dostupné nájemní bydlení. Na programu má také zákon, podle něhož někteří dlužníci odvodů na veřejné zdravotní pojištění mají dostat ve druhé polovině letošního roku šanci na jejich snazší vyrovnání.

Husákova éra přinesla podřízení se okupantům a potlačení svobod

17. 4. 2024 | Poslední zbytky nadějí, že se v tehdejším Československu podaří i po invazi vojsk Varšavské smlouvy udržet některé reformní myšlenky Pražského jara 1968, pohřbilo 17. dubna 1969 zasedání Ústředního výboru Komunistické strany Československa (ÚV KSČ). Výměna Alexandra Dubčeka za Gustáva Husáka v čele strany znamenala vítězství konzervativních promoskevských sil a nástup dlouhé normalizace.

Pavel ocenil, že iniciativa nákupu munice pro Ukrajinu nabrala takové tempo

16. 4. 2024 | Prezident Petr Pavel ocenil, že česká iniciativa na nákup munice pro Ukrajinu, která se přes dva roky brání ruské agresi, nabrala takové tempo. K iniciativě se do dneška připojilo 20 zemí, řekl dnes Pavel novinářům při návštěvě Zlínského kraje.

V Kodani hoří renesanční budova staré burzy, jedna z nejznámějších památek města

16. 4. 2024 | Historickou budovy burzy, která patří k nejznámějším památkám dánské metropole Kodaně, dnes zachvátil rozsáhlý požár. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž se zřítila věž stavby. Dánský ministr obrany neštěstí přirovnal k vyhoření pařížské katedrály Notre-Dame téměř přesně před pěti lety. Zranění nejsou hlášeni a přesná příčina požáru zatím není známá.

Biden podle velvyslance věnoval Fialovi víc času, než bylo v plánu

16. 4. 2024 | Americký prezident Joe Biden věnoval pondělnímu jednání s českým premiérem Petrem Fialou a jeho delegací víc času, než bylo původně plánováno. ČTK to dnes řekl český velvyslanec ve Spojených státech Miloslav Stašek. Setkání bylo podle diplomata vřelé a česká strana hodnotí výsledky pozitivně.

Festival Antonína Dvořáka Příbram chystá velkolepé hudební zážitky

16. 4. 2024 | 25. dubna začíná velkolepým koncertem v příbramském divadle Antonína Dvořáka již 55. ročník Hudebního festivalu Antonína Dvořáka Příbram, jehož téma předznamenalo vyhlášení roku 2024 Rokem české hudby.

Na kolik vyjde půjčení auta na víkend?

16. 4. 2024 | Do půjčoven aut chodí lidé z různých důvodů. Někteří hledají větší vůz, do kterého se naskládají s celou partou přátel na výlet. Další potřebují půjčit dodávku na stěhování. A pak se najdou i tací, co si prostě jen chtějí zařídit nějaké lepší auto, které jim doma v garáži prostě nestojí. Ať je váš motiv jakýkoliv, mělo by vás zajímat kde, za kolik a za jakých podmínek.

Nabídka her v PS Plus Extra a Premium na duben je nyní k dispozici

16. 4. 2024 | Odběratelé služby PlayStation Plus v provedeních Extra a Premium si již od dnešního dne mohou přidat do své sbírky novou nabídku her na duben, která byla představena před několika dny.

Muzikál Fantom Opery se loni po 35 letech rozloučil s Broadwayí

16. 4. 2024 | Americký muzikál Fantom Opery se loni 16. dubna po 35 letech a téměř 14.000 představení rozloučil s Broadwayí. Muzikál britského skladatele Andrewa Lloyda Webbera z roku 1986 je o adaptací stejnojmenného románu francouzského spisovatele Gastona Lerouxe, jenž poprvé vyšel v roce 1909. S 13.981 reprízami od premiéry v lednu 1988 je muzikál nejhranějším představením v historii Broadwaye.

Zdroj: Týden.cz - https://tyden.cz
06:10:56 | 18.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD