Čtvrtek 28.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Pro ženy » Zdravě.cz
Zdravě.cz Zdroj: Zdravě.cz |

Pravidelné čištění nosu podpoří dobré dýchání, provádět ho se vyplatí i na jaře

26. 3. 2024 | Stále více ORL specialistů hovoří o respirační přecitlivělosti. Tváří v tvář stále se zvyšujícímu znečištění je pro tělo velkou výzvou se na něho adaptovat. Obranná bariéra těla proti vdechování škodlivin je proto důležitá ještě více. Zachovat co nejlepší stav sliznic nosní dutiny je tedy více než prospěšné.

Touha po spánku, melancholie a velká únava – proč na jaře trpíme jarní únavou?

22. 3. 2024 | Jarní únava, odborně jarní astenie, je stav, který mnoho lidí zažívá v období přechodu z chladného zimního počasí do teplejšího jara. Potíže spojené s jarní únavou jsou charakteristické ospalostí, sníženou energií, náladovostí a obecným pocitem vyčerpání. Přestože jarní únava není klinickou diagnózou a nejedná se o vážné onemocnění, může negativně ovlivnit kvalitu života a výkonnost jednotlivce.

Paliativní péče – co všechno má na starost?

19. 3. 2024 | Onkologická a chronická onemocnění představují nejvýznamnější zdravotní hrozbu v Evropě. Onkologická onemocnění jsou každoročně nově diagnostikována u téměř čtyř milionů lidí a je třeba mít na paměti, že paliativní péče je nezbytná součást odpovědi na otázku, jak se k těmto nemocem stavět v budoucnu. Paliativní léčba zajišťuje především důstojnost konečné fáze života, její přínos však sahá mnohem dál. ...

Poraďte si s pálením žáhy pomocí přírodních prostředků, které máte doma

16. 3. 2024 | Pálení žáhy není nic příjemného. Ať už se objeví z jakýchkoli příčin, je fajn se s ním rozloučit rychle a efektivně. Proti tomuto problému mohou pomoci přírodní prostředky, o kterých jste třeba ještě neslyšeli, ale v naturopatii mají své stálé místo.

Srdeční arytmie u dětí – typy, projevy a léčba

13. 3. 2024 | Poruchy srdečního rytmu jsou v dětském věku většinou nezávažné, ale i tak se vyskytují a v některých případech mohou dítě i ohrozit na životě. Jde o onemocnění, kdy srdce pracuje buď nepravidelně, příliš pomalu nebo naopak příliš rychle. Při podezření na srdeční arytmii pošle dětský lékař dítě k patřičnému vyšetření na specializovaném pracovišti. Detailní vyšetření pak umožní přesné určení typu arytmie a tím i nastavení a zahájení odpovídající léčby. ...

Vliv různých potravin na ekzém – kterým potravinám se vyhýbat a které naopak zařadit?

9. 3. 2024 | Ekzém je zánětlivé onemocnění kůže. Vyznačuje se zejména kožními lézemi, svěděním a nepříjemnou suchostí. Jeho rozvoj podporuje několik faktorů, do kterých patří také stravovací návyky. Proto je potřeba při jeho výskytu eliminovat některé druhy potravin a dalším naopak dávat přednost.

Zdravotní screeningy v rámci prevence – kdy a na jaké máme nárok?

6. 3. 2024 | Je důležité objevit v těle nemoc dřív, než nám začne působit problémy. Existují totiž onemocnění, o kterých dlouhou dobu vůbec nevíme, přestože v našem těle díky jejich rozvinutí dochází k závažným změnám. S jejich včasným odhalením tak mohou hodně pomoci právě zdravotní screeningy.

Jak podpořit krevní oběh přírodní cestou

3. 3. 2024 | Potíže s krevním oběhem provázejí celkem vysoké procento naší populace. Ať už jde o potíže s krevní srážlivostí nebo nedostatečnou funkcí cévního a žilního systému. Podpořit je lze pomocí známých i méně známých přírodních prostředků. Nedostatečný krevní oběh je totiž vcelku nepříjemná záležitost. Může být provázen například častými křečemi nebo nepříjemnými pocity studených a těžkých končetin.

Chmel to není jen pivo, má významné léčebné účinky

29. 2. 2024 | Chmel není jen rostlinou pivařů. Prostě a jednoduše patří do tradičních receptur lidového léčitelství. Kromě naturopatie má rovněž využití v kosmetice. Nejdříve se však používal jako ochucovadlo. V dnešní moderní době je zajímavým pomocníkem například při poruchách spánku či podporu ženského zdraví.

Výchova nevýchovou aneb vyměňte vynucenou autoritu za trochu porozumění

25. 2. 2024 | Řešíte se svým dítětem neustále nějaké problémy? Máte pocit, že už s ním vůbec není rozumná řeč, neustále zlobí, odmlouvá, nezvládá vztek, neposlouchá nebo vám dokonce lže? Jste na pokraji sil a máte pocit, že už jste vyzkoušeli všechna doporučení, která se na vás hrnou z internetu i odjinud, ale bezvýsledně?

Mindful eating neboli vědomé stravování může být cestou ke štíhlému, zdravému tělu

22. 2. 2024 | Mindful eating neboli vědomé stravování se dostává čím dál více do pozornosti těch, kteří se zajímají o zdravý životní styl nebo uvažují, jestli ho zkusit v případě snahy o ztrátu kil navíc. Je to přístup k jídlu z jiného úhlu, to znamená s plným vědomím, věnovat pozornost všemu, co se děje v době a procesu jeho konzumace.

Rakovina slinivky břišní – příznaky a možné příčiny

19. 2. 2024 | Rakovina slinivky břišní patří k nejagresivnějším nádorovým onemocněním s nejhorší prognózou. Je to tím, že v raných stádiích bývá odhalitelná jen velmi těžko a z primárního tumoru pak také velmi rychle metastázuje. V České republice je s rakovinou slinivky diagnostikováno zhruba 2 300 nových případů za rok, přes 50 % případů pak tvoří muži. Jak vlastně tato nemoc probíhá a jaké jsou současné možnosti léčby? ...

Doporučená očkování do zahraničí a exotických destinací

16. 2. 2024 | Ještě si trochu počkáme, než bude jaro skutečně za dveřmi, ale přesto už mnozí z nás aktivně plánují zahraniční dovolenou a nemusí jít jen o tu letní. Ohřát se u moře ve stínu palem ještě dlouho předtím, než u nás jaro naplno vypukne? Proč ne? Kromě toho všeho, co je před takovou cestou do zahraničí zařídit, je tu však jedna zdravotní záležitost, a sice očkování.

Ucpané póry dokážou pěkně potrápit. Jak proti nim efektivně bojovat?

13. 2. 2024 | S ucpanými póry bojujeme dnes a denně a problém jejich výskytu je poměrně rozšířený. Někoho trápí více, jiného méně, ale určitě nejsou nic příjemného a to hlavně z estetického hlediska. Jste náchylní k jejich společnosti? Zde jsou základní informace o ucpaných pórech a o cestách, jak se jich úspěšně zbavit.

Užijte si Valentýna s přírodními afrodiziaky, jejich mocná síla dodá intimní vzpruhu

10. 2. 2024 | Rčení, že láska prochází žaludkem, má v únorové kuchyni své oprávněné místo. Ať už slavíte Valentýna nebo ne, je fajn mít přehled o přírodních prostředcích, které zpříjemní zimní intimní chvíle. Mnohé z nich jsou totiž výbornými pomocníky pro podporu krevního oběhu. A to se hodí pro přirozené zahřátí organismu, který pak lépe snáší nízké teploty jako celek.

Vyšetření prostaty – jaké změny sledovat a kdy se obávat rakoviny?

7. 2. 2024 | Rakovina prostaty je stále obávaný strašák, ale pánové by měli mít na paměti, že jde o onemocnění, které lze úspěšně řešit. Pokud se překonají původní obavy spojené s prostatickými testy zvyšuje se pravděpodobnost, že nemoc bude detekována v raném stádiu a pacienti tak budou mít dobrou šanci na vyléčení. Rakovina prostaty je skutečně vážným zdravotním problémem, který může postihnout muže v různých věkových skupinách. Avšak díky pravidelným screeningovým testům a vyšetřením je možné tuto nemoc o ...

Tymián: Bylinka číslo jedna pro všechny respirační problémy

4. 2. 2024 | S tymiánem jako by se v zimě roztrhl pytel. Je to oblíbená bylina na léčbu infekcí respiračního traktu. Její užívání má však svá omezení. Stejně jako u všech užívaných bylin byste měli před tím, než ho v jakékoli formě použijete, znát kontraindikace a vhodnost indikace pro různé osoby a věk.

Nepříjemná zadní rýma – jak se projevuje a jak ji nejlépe léčit?

1. 2. 2024 | Zadní rýma představuje potíže spojené s nadbytkem hlenu v zadní části hltanu, což může výrazně ovlivnit každodenní pohodu. Potíže se zadní rýmou se často projevují kašlem, svěděním v krku, nemožností se vysmrkat a tlakem v dutinách a následnou bolestí hlavy.

Ploché nohy u dětí: jak vybrat vhodnou obuv?

29. 1. 2024 | Cítíte při chůzi bolest chodidel nebo zad? Míváte často pocit těžkých lýtek? Příčinou mohou být mimo jiné právě plochá chodidla. Plochá noha představuje pokles nožní klenby, který vede k následné deformaci správného došlapu chodidel. Bývá důsledkem nošení nekvalitních bot, obezity, oslabeného svalstva nebo i genetiky.

Saunování: zdravotní výhody a kontraindikace tohoto oblíbeného rituálu

23. 1. 2024 | Pod okny proudí ledový vítr a na venkovní teploměry se neúprosně snáší minusové hodnoty. V zimním období se mnozí z nás uchylují do tepla sauny, hledajíce útočiště před mrazivým počasím a současně pro podporu zdraví těla i mysli. Saunování může být vynikajícím spojením relaxace a zdraví prospěšné aktivity, ale jako všude i zde existují aspekty, které bychom měli brát v úvahu.

Zdroj: Zdravě.cz - https://zdrave.cz
08:11:36 | 28.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD