Úterý 19.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Test BMW X1 plug-in hybrid: Spalovací motor může většinu času odpočívat

19. 3. 2024 | Automobilka BMW nabízí hodně typů SUV. Velmi oblíbené jsou zejména typy X3 a X5. Ovšem i to nejmenší - X1 - už v současné generaci dorostlo do takové velikosti, že zvládne plnit roli jediného vozu v rodině. Navíc jeho tvůrci, jak poukazujeme v recenzi, nezapomněli na udělení pro tuto německou prémiovou značku typických jízdních vlastností. Verze s pohonem typu plug-in hybrid je navíc velmi zajímavou volbou pro obyvatele měst. ...

První pohled na dodávku budoucnosti: Hyundai ukázal ST1

18. 3. 2024 | Skříňové dodávky nepatří mezi auta, u nichž by hrál vzhled jakoukoliv významnější roli. Tvary jsou diktovány ryze praktickými potřebami a obměny různých modelů probíhají jen velice pozvolna. O to víc jsou zajímavé tři fotografie, které uveřejnil Hyundai. Jedná se o chystaný model ST1, který by mohl být po mnoha a mnoha letech skutečně zajímavou novinkou na poli užitkových aut.

Rychlost nerozhoduje. Od Temelína odstartovala tichá eco rallye elektomobilů

18. 3. 2024 | Ekologický šampionát, jehož účastníci absolvovali ve dvou dnech téměř 600 kilometrů pouze v elektromobilech, se uskutečnil o víkendu na jihu Čech. ČEZ Czech New Energies Rallye odstartovala v pátek u Jaderné elektrárny Temelín. Třiatřicet posádek elektromobilů zavedla trasa netradičního závodu na různá místa jižních Čech včetně Šumavy. 

Defekt na dálnici? Odborník z BESIPu radí, co je lepší než výstražný trojúhelník

18. 3. 2024 | Rychlostní silnice jako nejpravděpodobnější místo, kde se může přihodit dopravní nehoda? Ale kdeže. Mnohem větší riziko je ve městech. Tedy na místech, která většina řidičů zná mnohem lépe a také proto si někdy nedávají tolik pozor. Právě provozu na silnicích byl věnován další díl videocastu Deník s nadhledem, do kterého přijal pozvání expert na bezpečnost dopravy Miroslav Charouz z BESIPu.

Výstava karavanů v Praze: Přibývá produktů Made in Czech Republic

18. 3. 2024 | Výstava For Caravan v Praze ukázala nové trendy v oblasti trávení volného času s vlastním obytným vozem nebo přívěsem. Elektromobilita do této oblasti zatím přiliš neproniká, ale jednotliví výrobci nabízejí stále lepší řešení, například i pro dlouhodobější pobyty v přírodě nebo pro početnější rodiny. Potěšitelné je, že se zlepšuje nabídka od českých firem.

Nejvýkonnější sériové Porsche historie je tím, co nová éra aut potřebuje

17. 3. 2024 | Auta od Porsche rozhodně nikdy netrpěla na nedostatek výkonu, pořád ale platí pravidlo, že „víc je víc“. I proto automobilka před pár dny odhalila nový a vpravdě fantastický vůz, který je nejvýkonnějším sériovým Porsche, co kdy sjelo z výrobních linek. Taycan v provedení Turbo GT ovšem není jen tím. Je i vozem, který nová elektrická automobilová éra potřebuje.

Tvary Škody Favorit vznikaly před 40 lety. Klidně to mohlo dopadnout úplně jinak

17. 3. 2024 | Škoda Favorit je v Česku notoricky známé auto. I po třiceti letech od ukončení jeho produkce ho stále velmi často vídáme na našich silnicích. Nakonec se oficiálně vyráběl ve třech karosářských verzích. Kombi dokonce dostalo samostatné označení Forman. Koupit ho ale také bylo možno s karosérií pick-up. Tvůrce jeho tvarů - italské designové studio Bertone - ale připravilo i návrhy dalších typů karosérií - třeba kupé nebo sedanu. ...

Drama na parkovišti: nehody, hádky, škody a co dělat, když viník zmizí

16. 3. 2024 | Nejen v běžném provozu, ale i na parkovišti se můžete stát účastníkem dopravní nehody. Často se také stává, že viník z místa ujede a vám se pak velmi těžko dokazuje, kdo škody na voze způsobil. Někdy pomůže prevence, někdy moderní technologie.

První jízda elektrickým Renaultem Scénic: Nervózní z malého dojezdu nebudete

16. 3. 2024 | Renault Scénic e-tech byl zvolen Evropským autem roku. I v nové generaci a s plně elektrickým pohonem zůstává plnohodnotným rodinným vozem. Během prvních seznamovacích jízd mě samozřejmě zajímalo, jaký je reálný dojezd na jedno nabití, jak se podařilo využít vnitřní prostor a jaké jsou jeho jízdní vlastnosti. Zejména děti budou nadšené z magického střešního okna.

Jízda na žlutou na semaforu. Pokud můžete, zastavte a neriskujte zbytečně pokutu

15. 3. 2024 | Také se snažíte projet křižovatku na poslední chvíli těsně před tím, než na semaforu zasvítí po žluté červená? Mnoho řidičů to tak dělá pravidelně. A riskují tím pokutu. Pojďme si zopakovat, co přesně světla na semaforech řidičům přikazují.

Městská elektrická Škoda bude mít jméno Epiq. I ona ohromí svým kufrem

15. 3. 2024 | Rodina elektromobilů značky Škoda se během několika příštích let má rozrůst na celkem 5 typů. Model Enyaq, v jehož případě se již pracuje na druhé generaci, doplní na podzim letošního roku Elroq a další novinkou se stane Epiq. Tento malý městský elektromobil se právě představuje zatím ve formě koncepčního vozu. Sériová verze se ale bude lišit jen velmi málo. Cenovka má být kolem 600 000 korun.

KVÍZ: Vojenská vozidla československé a české armády. Jak se v nich vyznáte?

15. 3. 2024 | Myslíte si, že jste odborníkem na vojenskou techniku? Pokud ano, máte příležitost prověřit si své znalosti v našem zábavném kvízu, který je tentokrát věnovaný vojenským vozidlům bývalé československé, ale i současné české armády.

KVÍZ: Porsche, milované i nenáviděné. Co vše o autech této značky víte?

14. 3. 2024 | Porsche je renomovaná automobilová značka s bohatou historií, známá například svými ikonickými sportovními vozy. Vozy značky Porsche se vždy vyznačovaly inovativním designem, vysokou výkonností a dokonalým zpracováním. Mezi nejslavnější modely Porsche patří legendární 911, který je synonymem pro luxusní sportovní vozidla. Jak dobře automobily značky Porsche znáte? Máte znalosti i o historii automobilky Porsche? Otestujte si své znalosti v našem kvízu. Projdou jen opravoví znalci. ...

Výstava karavanů, rallye nebo závody Pionýrů. Podívejte se na tipy na moto akce

14. 3. 2024 | Na pražském výstavišti v Letňanech můžete navštívit tradiční výstavu karavanů a obytných aut. Pokračují i dlouhodobější výstavy zajímavých vozidel. Na co všechno se můžete od pátku 15. března do neděle 17. března podívat, pokud obdivujete krásu aut a motorek, zjistíte v našem tradičním velkém přehledu. A pokud hledáte nějaký díl či součástku, máme pro vás i tipy na auto-moto burzy, kterých také opět přibývá.  ...

Nové DS4, seznamte se. Vychutnejte si jízdu autem, kde se život stává uměním

14. 3. 2024 | Nepřehlédnutelný design a styl, za který nemusíte zaplatit chabou praktičností ani vysokou spotřebou? DS4 vyznává hlavně krásu a pohodlí, nezklame však ani v oblasti každodenní použitelnosti. Jednoduše zaškatulkovat jej nelze. Elegantně se zde spojují prvky kupé, hatchbacku i crossoveru.

Připravujeme motorku na sezonu. Nezapomeňte zkontrolovat tyto základní věci

13. 3. 2024 | A je to tady! Motorkářská sezona začíná. Letos díky příznivému počasí o něco dříve než loni. Chystáte se také vytáhnout svou motorku nebo skútr z garáže? Pokud ano, nezapomeňte na nezbytnou předsezónní prohlídku svého stroje. Zopakujme si, na co byste neměli před první projížďkou na motocyklu zapomenout.

Meziválečné automobily i formule 1. Na Masarykův okruh se vrací jedinečný závod

13. 3. 2024 | Jedinečný víkend, který nabídne to nejlepší z celé historie automobilového sportu. Tak hovoří ředitelka Automotodromu Brno Ivana Ulmanová o akci Brno Grand Prix Revival, která se po deseti letech vrací na Masarykův okruh. Pozornost si ovšem zaslouží celý letošní program, který je od dubna až po říjen nabitý akcemi.

První jízdy s novým Superbem: Správně využít jeho kufr vás naučí návod na videu

13. 3. 2024 | Nová generace Škody Superb se podle mých prvních praktických poznatků jeví být téměř bezkonkurenční volbou pro zájemce, kteří chtějí dobře jezdící auto s obrovským vnitřním prostorem, karosérií kombi a klasickými motorizacemi, včetně oblíbených turbodieselů TDI. Navíc nenutí řidiče příliš často ovládat různé funkce na centrálním displeji a potěší novými komfortními funkcemi. Prakticky jsem auto odzkoušel na portugalských silnicích. ...

Ojeté vozy s automatem seženete za méně než 300 tisíc. A nabídka je široká

12. 3. 2024 | Jen brzda a plyn, spojkový pedál tady nenajdete. Auta s automatickou převodovkou jsou i u nás stále rozšířenější, jejich řízení je totiž mnohem jednodušší a tím i bezpečnější než u aut s klasickou manuální převodovkou. Cenově už přitom taky nejde o žádný luxus, zajímavé vozy s automatem seženete v bazaru jako ojetiny i za méně než 300 tisíc korun. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se podívali na nabídku právě těchto aut. ...

Bugatti Elišky Junkové nebo truck pod ledem. Show v Sasku nabídla tisíce modelů

12. 3. 2024 | Pozor! Nedotýkat se! Děkujeme. Výstavu a soutěž plastikových modelů všeho druhu hostila o víkendu 9. a 10. března hala nábytkářské společnosti Mahler v saské obci Siebenlehn. Byla to v pořadí již čtvrtá Plastik Modell Show a opět se těšila obrovskému zájmu. Nechyběly na ní ani modeláři z Česka. K vidění bylo například Bugatti 35 Elišky Junkové.

Zdroj: Deník - https://denik.cz
08:11:43 | 19.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD