Středa 24.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » Deník
Deník Zdroj: Deník |

Pozor na chyby za řídítky. Motorkáři z Chrudimi chystají bezplatné kurzy

24. 4. 2024 | Bezplatné kurzy pro začínající a méně zkušené motorkáře chce o května spustit chrudimská motorkářská organizace Motoparta. Účastníci projektu se budou učit pokročilé jízdě na motorce na polygonu v chrudimské průmyslové zóně. Předávat své zkušenosti budou zkušení motorkáři, kteří absolvovali několik oficiálních motorkářských škol.

Změnu zákona o povinném ručení pojišťovny využívají k představení novinek

24. 4. 2024 | Zákon o povinném ručení prošel proměnou, jeho nová podoba platí od 1. dubna. Zatímco se v této souvislosti hojně skloňovala zejména nová povinnost sjednat tzv. povinné ručení pro vozidla typu elektrokoloběžky či malého zahradního traktoru, některé pojišťovny využily přípravu na tento zákon k rozsáhlé proměně nabídky služeb.

KVÍZ: Řidičák na auto od sedmnácti let pod dohledem mentora. Co o něm víte?

24. 4. 2024 | Mladí řidiči mohou nově získat řidičák na auto už od sedmnácti let. Zatímco dosud byla věková hranice pro získání řidičského oprávnění skupiny B až s dovršením plnoletosti, od letošního roku je to možné už o rok dříve v takzvaném režimu L17, který je alternativou k běžnému systému autoškoly. Má to však jeden háček. Mladí řidiči mohou usednout za volant jen pod dohledem takzvaného mentora. Víte například, kdo jim může na sedadle spolujezdce asistovat? Vyzkoušejte si své vědomosti o tématu „sedmná ...

Nový Shelby Super Snake: nechte se uštknout jedním z nejsilnějších Mustangů

23. 4. 2024 | Co by to bylo za Mustanga bez Shelby variant. Byl to právě Shelby, kdo udělal z někdejšího „auta pro sekretářky“ poprvé sportovní kupé, a přestože již nejslavnější úpravce světa Caroll Shelby dlouho není mezi námi, jeho odkaz žije nadále skrze společnost Shelby American. Právě ta nyní představila nejnovější přírůstek do svého portfolia – Shelby Super Snake, postavený na základech aktuální sedmé generace Mustangu. ...

Kempování pro náročné: karavan Morelo je jako luxusní vila s garáží

23. 4. 2024 | Obývák s koženými sedačkami, měkké koberce, pračka i myčka nádobí a k tomu garáž na malé auto. I tak může vypadat obytný vůz, když vás neomezuje rozpočet. Jeden takový - Morelo Grand Empire Liner - za bezmála 20 milionů korun jsme měli možnost si prohlédnout zblízka.

Test SUV Kamiq: Nabízí dobré jízdní vlastnosti a má pro Škody netypickou slabinu

23. 4. 2024 | Kategorie malých rodinných SUV nebo crossoverů je v současnosti tou, kterou běžní motoristé od prodejců aut vyžadují. Tuzemská značka Škoda tuto poptávku uspokojuje modelem Kamiq, který už je schopen splnit nároky na jediný vůz v menší rodině. Nyní se tento typ dostal ve svém životním cyklu do fáze faceliftu. Po zkouškách v Německu jsem ho před sepsáním této recenze prověřil i v domácích podmínkách. ...

Největší rodinná Mazda CX-80 uveze sedm lidí. A má naftový šestiválec

22. 4. 2024 | Japonská automobilka Mazda se celkem běžně vydává „proti proudu“ a nejinak je tomu i v případě velkých SUV modelů CX-60 a novinky CX-80. V době, kdy spousta výrobců dělá ústupky v technice svých vozidel a upouští od koncepcí, které jsme dříve vnímali jako prémiové, vyrazila Mazda na trh s podélně uloženým šestiválcovým turbodieselem.

Papalášský fáro skládal tři roky. Tatra 603 ho vyšla na 35 tisíc korun

22. 4. 2024 | Všeobecná modelářská výstava spolku Severočeský letecký archiv Teplice, která se každoročně koná v sále restaurace Sokolovna v nedaleké obci Proboštov, se za dobu své existence stala pojmem. Odehrává se vždy v dubnu. Ta letošní přitáhla pozornost nejen létajícím modelem obřího vrtulníku, ale zdobila ji i červená kráska s bílou střechou. Tou byla Tatra 603 v měřítku 1:8.

Toyota ukázala v ČR novou Camry. Vlastně je to jediný konkurent limuzíny Superb

22. 4. 2024 | Největší světová automobilka Toyota letos uvede na český trh s novými osobními vozy množství novinek. Například v kategorii užitkových aut to bude poprvé dodávka té největší kategorie. Pro rodiny budou nepochybně zajímavé inovovaná menší SUV a třeba pro taxikáře nebo manažery pak velký sedan Camry.

Nová Škoda pro herní svět už ve středu: čím je zajímavá a jak koukat na odhalení

21. 4. 2024 | Tohle odhalení nové Škody není úplně standardní. Mladoboleslavská značka tentokrát nepředstavuje vůz z oceli, hliníku a plastu, ale virtuální závodní speciál, se kterým si budete moci zajezdit ve hře Gran Turismo 7. Přesto je ovšem zajímavý i pro nehráče. Škoda se se svým vozem Vision Gran Turismo zařazuje mezi značky, které již svou vizi ideálního závodního vozu představily dříve. Odhalení závodní – byť pouze virtuální – Škody můžete navíc sledovat ve středu živě on-line. ...

Trabanty kvalitou neoplývaly. Leccos prozradila také odlišně nalakovaná střecha

21. 4. 2024 | Cena zachovalých kusů modelu Trabant 601 se během posledních 6-7 let prakticky ztrojnásobila. Opravdu kvalitní exempláře už nelze koupit za méně než za zhruba 100-120 tisíc korun. Vzrůstající zájem o jejich renovace dokonce v poslední době způsobil obnovení produkce jednotlivých dílů přímo na území Německa.

Severský mráz i tropická vedra. Nabíječky pro E.On testují na všechny podmínky

20. 4. 2024 | Nabíjecích stanic podél našich silnic a rovněž u obchodních center a na veřejných parkovištích přibývá. Energetické společnosti se nyní zaměřují hlavně na instalaci těch s vysokým dobíjecím výkonem. Jejich bezpečnost, uživatelskou přívětivost, odolnost a další záležitosti s nimi souvisejícími si testují nejen výrobci, ale i jejich provozovatelé. Největší evropskou laboratoř na jejich prověřování jsem měl možnost navštívit.  ...

KVÍZ: Automobilové závody. Jste expertem na americkou a evropskou sérii NASCAR?

20. 4. 2024 | Každý fanoušek automobilových závodů dozajista ví, co znamená NASCAR, což je zkratka pro National Association for Stock Car Auto Racing, provozující automobilové závody. Série je považována za jednu z nejlépe hodnocených organizací motoristického sportu na světě a sportem s největším diváckým zájmem v Americe. Ale nejen tam. Vozy NASCAR se představují i v jiných zemích a také v Evropě. Znají je i motorističtí fanoušci v Česku. Pokud si myslíte, že jste expertem na tyto závody, vyzkoušejte své zn ...

Nenechte si ujít Automobilové klenoty. Vyhrajte vstup zdarma na blížící se akci

19. 4. 2024 | /SOUTĚŽ/ Automobilové klenoty – Concours d´ Elegance jsou přehlídkou a soutěží vzácných historických automobilů. Již počtvrté sebude tato akce konat poslední dubnovou sobotu v areálu golfového hřiště Galerie Golf Hostivař. Vystavená vozidla zhodnotí odborná porota i diváci. Vrcholem akce v sobotu 27. dubna bude moderované defilé automobilů na červeném koberci. A vy díky naší soutěži můžete na Automobilové klenoty získat vstupenky zdarma. ...

Cesta autem do zahraničí. Kolik zaplatíme za dálniční poplatky v roce 2024

19. 4. 2024 | Ceny dálniční poplatků v České republice se od letošního března změnily. Zatímco roční kupon zdražil o osm stovek, měsíční a týdenní nepatrně zlevnily. Přibyla také jednodenní známka. Kolik letos čeští řidiči zaplatí za dálniční poplatky v sousedních zemích a při cestě do Chorvatska?

Tip na spolehlivou ojetou Alfu Romeo? Otestovali jsme Giuliettu s dieselem

19. 4. 2024 | O značce Alfa Romeo se léta tvrdí, že nepatři zrovna mezi vzory spolehlivosti. Přesto se v její nabídce dají najít solidní modely i motorizace. Otestoval jsem exemplář, který od roku 2017 do současnosti najel pouze 56 700 kilometrů, byl řádně opečováván v autorizovaném servisu a cenovka už klesla pod hranici 400 000 korun.

Nový Index ojetin: Cena aut v bazarech klesá, mají ale více najeto

18. 4. 2024 | Pětiletých ojetin je letos v březnu na trhu znatelně více než loni. Například výběr kombíků je širší o 34 %, hatchbacků o 25 % a SUV přibylo 18 %. Obecně příznivější cenu ovšem vyvažují vyšším nájezdem. Trend se ovšem netýká malých hatchbacků, které se díky 31% poklesu nabídky stávají nedostatkovým zbožím. Stejně tak na trhu meziročně ubylo desetiletých ojetin. 

Citroën C3 Aircross nabobtnal, uveze teď sedm lidí

18. 4. 2024 | Zatím se jedná pouze o první fotografie zevnějšku auta, i tak lze ale předpokládat, že nová generace modelu C3 Aircross zaujme nejednu početnější rodinu. Vůz totiž mezigeneračně citelně rostl a největší novinkou je, že nabídne sedm míst k sezení. K tomu slibuje střídmou cenovku a k mání bude jako hybrid i elektromobil.

Bezpečně na skútru: Co si rozmyslet, zjistit a připravit, než skočíte do sedla

18. 4. 2024 | Svoboda pohybu, kterou nabízí skútr, je lákavá pro stále více lidí. Na nejmenší kubatury nepotřebujete žádné zvláštní řidičské oprávnění, přesto je více než vhodné získávat první zkušenosti na cvičišti a nepodcenit důkladnou přípravu.

Vespa GTS 300: nejsilnější vosa si troufne i na dálnici, krása a styl zůstává

18. 4. 2024 | Italská klasika se neomezuje jen na malé kubatury dostupné pro všechny s řidičákem skupiny B. Vespa GTS 300 nabídne kromě šarmu a nadčasového designu i pořádnou porci výkonu. Byla by škoda držet ji pouze v městském prostředí - pro výlety a vyjížďky je jako stvořená.

Zdroj: Deník - https://denik.cz
12:11:53 | 24.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD