Úterý 19.3.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » AutoForum.cz
AutoForum.cz Zdroj: AutoForum.cz |

Nová „ruská” auta od Solarisu jsou jen virtuální realita, k dealerům dorazila s logy Hyundai přelepenými páskou

19. 3. 2024 | Tohle je stále větší komedie a nová zjištění nás jen utvrzují ve správnosti předchozích předpokladů. Žádný Solaris zjevně fakticky neexistuje, nemá ani fyzické znaky, které by na vyráběné vozy mohl nalepit. A tak na nich nechává loga Hyundai. (Petr Miler)

Stále hůř: Fisker v nouzi zastavil výrobu, už otevřeně varuje, že bankrot může přijít kdykoli

19. 3. 2024 | Čekání na zázrak, tak lze po nejnovějším vývoji shrnout podstatu přetrvávající existence druhého pokusu Henrika Fiskera o vlastní automobilku, tentokrát čistě elektrickou. Firma ve snaze ušetřit poslední peníze zastavila výrobu, stěží se vyhne ochraně před věřiteli. (Petr Miler)

Jaguar pokračuje ve své likvidaci, nově naštval zákazníky, když je bez varování odřízl od chválených aplikací

18. 3. 2024 | Už snad ani nevěříme tomu, že Jaguar před sebou vidí jakoukoli vlastní budoucnost, to by v podobných záležitostech našlapoval obezřetněji. Vše stále více nasvědčuje tomu, že chce zavřít krám, zbavit se maxima vazeb na svou současnost a prodat značku někomu jinému. (Petr Prokopec)

Němci vyzkoušeli novou Mazdu 3 Sedan pořád s velkým motorem bez turba. Auto jako ze staré školy je neohromilo

18. 3. 2024 | Japonci dál kráčí proti proudu mimo jiné lpěním na atmosférickém plnění, právě objemný motor bez turba ale umí nadchnout i odradit. O to druhé se v ještě větší míře snaží i dosti sebevědomé ceny. (Petr Prokopec)

Rakouský architekt se nemůže zbavit sbírky nejlepších Porsche i s kamionem na jejich převoz, jeho dětský sen si jiní splnit nechtějí

18. 3. 2024 | Je to pozoruhodně excentrická věc, a to stejně jako příběh, který se s těmito vozy pojí. Tak nějak ale sedí ke smýšlení umělce, kterému očividně nikdy nešlo o to s těmito auty jezdit. Také s žádným z nich nikdy nejel. (Petr Miler)

Šéf Rimacu si převzal svou vlastní Neveru. Je to odměna? Anebo projev toho, že auto nikdo jiný nechce?

18. 3. 2024 | Tohle auto se dočkalo velmi slušné publicity, je to v podstatě světový unikát a jeho produkce omezená na 150 kusů není zrovna enormní. Jenže také je to auto firmy s nulovou historií za desítky milionů korun, takže potíže s odbytem nejsou nemyslitelné. (Petr Prokopec)

Tesla hledá manažera servisních operací, který zajistí, že firma nebude provádět zbytečné servisní operace

18. 3. 2024 | S ohledem na dosavadní fungování Tesly to zní jako projev snahy odradit lidi od toho, aby servisní centra společnosti vůbec „potřebovali”. Ale kupodivu je to jinak, vypadá to na projev pochopení jednoho z problémů firmy a snahy jej řešit. (Petr Prokopec)

BMW chystá velkou čistku. Řada jeho současných modelů skončí, některé se přesunou do jiných sfér

18. 3. 2024 | Zatím oficiálně nepotvrzené kroky automobilky není těžké chápat, je ale třeba se ptát, jak daleko hodlá zajít. Aby Mnichov nakonec podobně jako Ford nenabízel jen pár SUV, však i vycházení vstříc okrajovým skupinám zákazníků má svůj význam. (Petr Prokopec)

Ruská domácí výroba „falešných” Hyundai pod vlastní značkou je největší rebrandingové selhání v dějinách aut

18. 3. 2024 | V životě jsme mnohokrát byli svědky toho, že někdo svou práci prostě odflákl, a to i na dost vysoké úrovni. Tohle ovšem dalece překračuje meze čehokoli, co by nás byť jen napadlo, že je v automobilovém průmyslu možné. (Petr Miler)

BMW unikly fotky auta ukazujícího nové pojetí SUV značky, ztvárnění ledvinek je znovu svérázné

18. 3. 2024 | Časově to bude jistě jen shoda okolností, auto ale vypadá, jako by skládalo hold před pár dny zesnulému géniovi designu. Zrovna jeho variace na tradiční bavorské ledvinky byla kontroverzní sama o sobě, novinka se k jeho pojetí vrací téměř každým coulem. (Petr Miler)

Jedno z nejúspornějších aut historie je k mání dodnes nejeté. Geniální Piëchovo dílo je v tomto stavu skoro za babku

18. 3. 2024 | Vidíte ten ukazatel průměrné spotřeby? Neumí zobrazit ani 10 litrů na 100 km, protože i oněch 9,9 v průměru na něm uvidíte jen při dlouhém stání a minimu jízdy. Je to takové „Bugatti spotřeby”, technický klenot, kterému 34 litrů paliva stačí na dojezd přes 1 250 km. (Petr Miler)

První a jediný elektromobil Jaguaru dál hoří. Stovky aut lidé nesmí plně nabíjet, musí do servisů pro nové baterky

17. 3. 2024 | Jaguar nemůže nevidět, jak velký průšvih tohle auto je, přesto se nemíní nechat odradit od sebevraždy elektrickým proudem. A to je mu pořád připomínáno, co všechno se na elektrickém pohonu - a zejména na bateriích - může pokazit. (Petr Prokopec)

Elektrický nástupce VW Passat kombi se ukázal v úplném základu. Nemá ani hezká zadní světla, ač bude stát přes 1,5 milionu

17. 3. 2024 | Opravdu bychom chtěli vidět skupinu odpovědných manažerů VW, která se nad tímto autem sejde na poradě a s upřímnou důvěrou ve vlastní slova řekne, že si tohle auto za takové peníze nadšeně koupí jakkoli větší množství lidí. (Petr Miler)

Asistenční systémy moderních aut jsou téměř bez výjimky k ničemu, zjistil test. Spíš vám ublíží, než aby vám pomohly

17. 3. 2024 | A nejde o žádný amatérský test, ale závěr rozsáhlého zkoumání institutu IIHS. Také ten tvrdí to, co je soudnému řidiči jasné po první lepší zkušenosti s asistenčními systémy moderních aut - že nehodu spíš způsobí, než aby jí předešly. (Petr Prokopec)

Kim Čong–un skutečně přešel z Mercedesů na ruský Aurus, auto přímo od Putina poprvé vyvětral před kamerami

17. 3. 2024 | Prvotní informace nelhaly, teď už je to oficiální i z korejské strany. A tamní vůdce si auto nemůže vynachválit, Kimova sestra se o pancéřované a prodloužené verzi rozplývala před domácími médii. (Petr Miler)

Nepřipomíná vám tento nový Volkswagen něco? Ve skutečnosti to žádný Volkswagen není

17. 3. 2024 | Není to dílo fanouška značky, který si koupil jiný vůz a pak z něj zkusil dělat Volkswagen přelepením znaků. Tohle je firemní dílo, které ve výsledku znamená další elektrický model VW z řady ID, kterého se u nás v této podobě skoro jistě nedočkáme. (Petr Prokopec)

Nizozemská elektrická síť se dál hroutí. V Utrechtu nabíjení aut omezili, možná ho zakážou, popř. vykážou elektromobily z města

17. 3. 2024 | Nastalá situace vypovídá o dnešní době víc, než by nám bylo milé. Je hezké chtít s maximum věcí „živit” elektřinou, nebylo by ale na místě se nejprve ptát, zda vůbec máme dost elektřiny a dostatečně dimenzovanou síť, aby to bylo technicky možné? (Petr Miler)

Nejslavnější Bugatti Veyron, se kterým majitel schválně vjel do jezera kvůli pojistnému podvodu, po 15 letech znovu ožilo

16. 3. 2024 | Už jsme nevěřili, že to se to kdy stane. Tohle auto jako by bylo prokleté a opakované snahy dát jej do pořádku vycházely vniveč. Až odhodlání jeho posledního majitele ho po dlouhých 15 letech vrátí na silnice. (Petr Prokopec)

BMW se začíná loučit s manuálními převodovkami specialitou se zlatými koly, vzácnost je to ale jen pro některé

16. 3. 2024 | Pokud u nás zatoužíte po stávající M3 s ručním řazením, není to problém, třebaže s ním dostanete jen základní verzi s pohonem zadních kol. Země, ve kterých se jezdí vlevo, však takovou volbu dostaly až nyní. A o 150 dostupných aut ve verzi „MT”, se poperou. (Petr Prokopec)

První elektrický Jaguar je takový cenový propadák, že se po pár letech prodává až o 80 % levněji, za míň než základní Octavie

16. 3. 2024 | Že elektromobily ztrácí hodnotu zásadně rychleji než vozy se spalovacími motory, je mnohokrát zdokumentovaným faktem. Tento Jaguar je ale i mezi jednookými slepým, jeho cena padá raketově. (Petr Miler)

Zdroj: AutoForum.cz - autoforum.cz
12:13:28 | 19.03.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD