Sobota 20.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» AutoMoto » AutoForum.cz
AutoForum.cz Zdroj: AutoForum.cz |

Fiat Panda má pověst velmi poruchového auta, v bazarech přesto táhne, časem svým způsobem zraje

19. 4. 2024 | Svět aut se dostal do stavu, kdy se z problémů stávají ctnosti a z ctností problémy. To definuje i vývoj akcií Fiatu Panda v čase, který se problémového auta stává vyhledávaným i pro svou zastaralou konstrukci. (Petr Prokopec)

Další nová Mazda dostala obří šestiválcový diesel, který prodejně válcuje všechny ostatní motory, je to soupeř Škody Kodiaq

19. 4. 2024 | V roce 2024 je to zpráva jako z jiného světa, Japonci ale zkrátka dokazují, že jsou dál připraveni jít proti proudu. V době, kdy ostatní myslí pomalu už jen na elektřinu, přichází s konkurentem Kodiaqu s 3,3litrovým turbodieselem naladěným na 254 koní. (Petr Prokopec)

„Nikomu nic necpeme do chřtánu,” říká dědic Fordu o elektromobilech. Asi zapomněl, co firma poslední roky dělala

19. 4. 2024 | Neuvěřitelně pokryteckého vyjádření se dopustil jeden z dědiců modrého oválu a jeho nejvyšší šéf Bill Ford. Hovoří o oddanosti zákazníkům, zrovna tu ale popírá hned svou další větou. Klient v centru pozornosti americké automobilky dávno není. (Petr Miler)

Nejsilnější Dacia všech dob odhalila část tajemství, stroj překvapivě osazený motorem V6 chce přepsat historii

19. 4. 2024 | Bude ještě chvíli trvat, než se o tomto pozoruhodném autě dozvíme všechno, v tuto chvíli ale můžeme přidat pár upřesnění z úst toho nejpovolanějšího - devítinásobného rallyového šampióna, která jej bude řídit. S 360koňovým Sandriderem chce opanovat Dakar. (Petr Prokopec)

Prodeje elektromobilů už se propadají napříč Evropou. V době, kdy měly začít vládnout, ztrácí podíl na trhu

19. 4. 2024 | Bylo by to pozoruhodné i za jinak nezměněných okolností, ono se to ale děje po letech jejich bezprecedentního protežování na všech úrovních a v momentě, kdy je jejich nabídka historicky největší. (Petr Miler)

V Německu se začal prodávat nový „čistý” diesel zatížený nulovou daní, má své výhody i nevýhody

18. 4. 2024 | Byla to politicky dlouho odmítaná věc, zejména Německo se nesmyslně tvářilo, jako by neexistovala. Nyní má HVO 100 prodejní zelenou a s nulovým zdaněním i minimálními emisemi CO2 má šanci na úspěch. Ovšem to musí sama ještě trochu zlevnit. (Petr Prokopec)

Maserati se s novým Quattroporte vrací téměř k rýsovacím prknům, plán přijít rychle jen s elektromobilem selhal

18. 4. 2024 | Novinka měla být v prodeji už příští rok, snaha nabídnout takové auto jen s elektrickým pohonem se ale dalece nesešel s technickou realitou. Vývojáři se tak vrací skoro až na začátek a nové Quattroporte dřív než v roce 2028 nedorazí. (Petr Prokopec)

První majitel najel 556 tisíc km s malým 45koňovým autem, jen tachometry na něm utavil tři. Tomu se říká oddanost

18. 4. 2024 | Víte, že nejezdíte správným autem, když váš způsob využití nezvládá ani jeho tachometr. Majitele tohoto vozu to ale zjevně neodradilo. I s hromadou náhradních dílů si ho nechal dlouhých 31 let, během nichž ujel přes půl milionu km, i když se na to ani trochu nehodí. (Petr Miler)

V Německu začali prodávat elektromobily v Media Marktu jako ledničky, od 8 tisíc za měsíc budou vaše

18. 4. 2024 | Skoro se nám chce říci, že to muselo přijít. Však zlí jazykové jako Jeremy Clarkson mluví o elektrických autech jako o ledničkách na kolech. A v Německu s nimi začali zacházet právě tak. (Petr Prokopec)

Čínský stylový kombík konkurující Porsche a Ferrari předčasně odhalil únik, na Evropany si vyšlápne s 965 koňmi

18. 4. 2024 | Automobilka už na něj láká, na oficiální premiéru ale přesto čekat nemusíme. Díky úniku registračních dokumentů známe předem podobu, rozměry, i část technických dat novinky zvané Z9 GT. (Petr Prokopec)

Vrcholný Lucid zvládá i v reálu stovku pod 2 s. Je rychlejší než Bugatti, přitom je to pořád rodinné auto za zlomek ceny

18. 4. 2024 | Pokud vás na autech fascinuje hlavně akcelerace a všechno ostatní jste ochotni přehlédnout, nejde v poměru dynamiky, ceny a praktičnosti zajít o mnoho dál než sem. Lucid Air Sapphire sice není levný ani v nejmenším, oproti Bugatti je ale za babku. (Petr Prokopec)

Kontroverzním Mercedesům–AMG s víc jak 400koňovými dvoulitry odchází motory, přesto jsou velmi drahé

18. 4. 2024 | Mercedes s novým ostrým Céčkem (a nejen s ním) přešel od osmiválců k čtyřválcům. Proč, to dodnes nepochopil nikdo, jako by ale nestačila samotná kontroverze kolem volby této techniky, mají nové motory i problémy se spolehlivostí. (Petr Miler)

Propuštění zaměstnanci Tesly se o svém vyhazovu dozvěděli tak, že jim druhý den ráno přestala jít vstupní karta

18. 4. 2024 | Elon Musk se zjevně rozhodl být inovativní i při propouštění zaměstnanců. Místo korektního oznámení nemilé zprávy jednotlivým lidem se část z více než 14 tisíc vyhozených o svém osudu dozvěděla až ve chvíli, když se ráno nedostali do práce. (Petr Prokopec)

Systém stop–stop? Víc jak 457 tisícům Fordů selhává start–stop, motory jim na křižovatkách znovu nenaskočí

18. 4. 2024 | Obavy z dlouhodobých dopadů systémů automatického vypínání a startování motorů na fungování auta jsme vyjádřili nejednou. A i tento případ ukazuje, že oprávněně. Je to další věc, která zanedbatelný efekt na spotřebu paliva mění za potenciálně závažné problémy. (Petr Miler)

Firma stvořila extrémní expediční auto, které přežije i apokalypsu, uvnitř přesto vypadá jako luxusní klub

17. 4. 2024 | Máte-li rádi auta do nepohody, toto je jeden z absolutních vrcholů jejich možností. Na jednu stranu je to skutečný palác na kolech, na tu druhou se ale dostane všude i díky extrémnímu dieselovému motoru s až 15,6 litry objemu. Také podle toho stojí. (Petr Prokopec)

Jako nový skomíral ve stínu Škody Octavia, o to zajímavější je rodinný kombík Opelu jako ojetina

17. 4. 2024 | Tady zas jednou vítězí předsudky, na kterých ovšem můžete profitovat vy. Statisticky jde totiž o spolehlivé a kvalitní auto, na cenách Opelu Astra Sports Tourer páté generace to ovšem není znát. (Petr Prokopec)

Tohle je nejnovější Kalašnikov v prodeji. Je–li to zbraň, pak jedině na kolech, přesto zaostává za 73letým originálem

17. 4. 2024 | Koncern známý hlavně díky stejnojmennému samopalu si dala načas a až čtyři léta po premiéře konceptu tohoto stroje posílá do výroby a prodeje motocykl Iž-49, který je replikou legendárního stroje z 50. let. Zdá se však, že originál nabídl víc. (Petr Prokopec)

Zákazníci masivně ruší objednávky na auto od Xiaomi, které za cenu Škody nabízí vzhled i dynamiku Porsche

17. 4. 2024 | Zdálo se, že je to jasný prodejní hit. Xiaomi už muselo být přesvědčeno, že bude řešit leda to, jak tohoto auta vyrobit dostatečné množství, situace se ale rychle otočila. Plných 55 procent objednávek už bylo zrušeno a nemusí to být konečná. (Petr Miler)

Další přehmat Mercedesu. Mohl jednoduše vyřešit největší problém elektromobilů, rozhodl se ale hrdě trvat na svém

17. 4. 2024 | Je fascinující, jak zatvrzele některé automobilky trvají na tom, že s elektromobily prostě uspějí. A nejen to, uspět chtějí jen a pouze s ryzími elektromobily, s ničím jiným. Jakýkoli odklon z této cesty je tedy nemožný, i kdyby dával sebevětší smysl. (Petr Miler)

Únik odhalil hezčí tvář nového VW Passat sedan, ani ten u nás nebude možné koupit

17. 4. 2024 | První podoba nového Passatu sedan se od nás moc hezkého hodnocení nedočkala, označili jsme ji za ošklivou jakou noc. Tohle je hezčí písnička s přídomkem Pro, ani ta ale nebude pro nás. (Petr Prokopec)

Zdroj: AutoForum.cz - autoforum.cz
22:12:36 | 19.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD