Pátek 19.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Magazín » Lidovky.cz
Lidovky.cz Zdroj: Lidovky.cz |

Vinaři odemykají sklepy. Vypravte se na výlet a na skleničku do Pavlova, Kobylí nebo Mutěnic

18. 4. 2024 | Možná máte svou oblíbenou vinotéku, kde dobře znají vaše chutě a kam pravidelně jezdíte pro víno. Pokud vás ale takové hledání teprve čeká, inspiraci můžete najít na Moravě během Dnů otevřených sklepů. A jestli přemýšlíte, kam vyrazit třeba o víkendu provětrat, máme pro vás tip na pěší výlet do Blatnice pod Svatým Antonínkem.

Odešla s pohlazením v naší blízkosti, rozloučila se s Mickou Eva Pavlová

18. 4. 2024 | Eva Pavlová (59) se na sociálních sítích oficiálně rozloučila s kočkou Mickou, kterou našla před dvanácti lety jako kotě ve sněhu a o kterou před pár dny přišla. První dáma zavzpomínala i na další, jak sama říká, „zvířecí děti“, které ji a jejího manžela Petra Pavla (62) provázely životem.

Sedmero nejběžnějších očních vad: výměna čočky je nejčastěji prováděný chirurgický zákrok na světě

17. 4. 2024 | Nějakou oční vadou trpí více než polovina světové populace, uvádí se až 60 procent. Pokud hůře vidíte, nečekejte a vydejte se k lékaři. Jaké jsou nejrozšířenější oční vady?

Uhynula první kočka Micka, byla hvězdou Pavlovy prezidentské volební kampaně

16. 4. 2024 | První dáma Eva Pavlová (59) informovala o víkendu na Instagramu o tom, že její nalezenec, kočka Micka, vyžaduje kvůli zhoršení zdravotního stavu zvýšenou míru péče. Podle informací bulváru však už oblíbený mazlíček prezidenta Petra Pavla (62) a jeho manželky není na světě.

„Srovnat lze jen s Ježíšem a Napoleonem.“ Charlie Chaplin by oslavil 135. narozeniny

16. 4. 2024 | Na den přesně dnes uplynulo 135 let od narození britského herce, režiséra a scenáristy Charlese Spencera Chaplina. Před dvaceti lety napsala pro Lidové noviny o dobrodružném životě slavného „tuláka s buřinkou“ novinářka Marie Homolová.

Vyhněte se citlivým místům a zažijete tu fantastické chvíle. Neobjevená Arménie sází na turisty ze Západu

16. 4. 2024 | Arménský národ se vyznačuje světovým unikátem – víc krajanů žije v zahraničí než ve vlastní zemi. Jejich turečtí sousedé z ní totiž ukrajovali tak dlouho, až zbyla malá zemička, kde se Arméni i na svůj národní symbol mohou jen zdálky dívat. Přesto Arménie dokáže fascinovat drsnými horami, tisíciletými kostely a milými pohostinnými lidmi. Na turisty si teprve začíná zvykat.

Etiketa pro Čechy: Bílé tenisky na nohou první dámy si prošlapaly cestu na Hrad. Kdy je toto obutí nevhodné?

15. 4. 2024 | Jak hloupý Honza ke štěstí přišel, by mohlo být i vyprávěním o tenisce a její cestě z hřiště až na Pražský hrad. Pravidla odívání se uvolňují a sportovní obuv, zvláště v bílé barvě, je dnes už určená spíše na parádu než k fyzickému výkonu. Opravdu jsou ale tenisky vhodné pro každou příležitost?

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

15. 4. 2024 | Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na podzim vrátí do programu České televize. První pětice soutěžících třináctého ročníku je tu. Pozvání na taneční parket letos přijaly letos mimo jiné i tři známé herečky, sportovkyně a influencerka.

Čas rebarbory. Jak si z navinulých řapíků připravit máslový koláč jako od babičky?

15. 4. 2024 | Po všem čerstvém, svěžím a křupavém prahneme teď na jaře snad víc než jindy. K zásilkám, které nám příroda po zimě posílá, patří nakyslá rebarbora. Nejvíc jí to sluší v máslovém koláči.

Tchyně, nebo tchýně? A kde se najednou vynořilo slovo bžunda? Duo Červená propiska učí zábavnou formou češtinu

14. 4. 2024 | Bohemistky, korektorky a autorky populárního instagramového účtu Červená propiska Karla Tchawou Tchuisseu a Sabina Straková o tom, jak se nenásilně skamarádit s pravidly českého pravopisu, o rozdílu mezi emailem a e-mailem a o tom, že nejsou žádné škrobené šprtky.

Protahujte se během dne. Bez toho je sezení v kanceláři destruktivní, říká fyzioterapeut

14. 4. 2024 | Léčbou bolesti se zaobírá přes dvacet let a je odborníkem na principy fungování těla včetně řetězení jeho poruch. Bolest totiž nevzniká jen tak a velmi často souvisí s psychickou pohodou. „To, jak život prožíváme, má vliv na napětí ve svalech a kombinaci blokád žeber a páteře,“ říká přední český fyzioterapeut Tomáš Rychnovský.

Legínová kontroverze. Jak se elastické nohavice dostaly z tělocvičen do ulic. A neodhalují příliš mnoho?

14. 4. 2024 | Těsně upnuté, ale pohodlné. Kalhoty pro všechny, i gatě vyvolávající spory. Legíny jsou módní svršek, který mladí nosí a starší pobuřuje. Jak se elastické nohavice dostaly z tělocvičen do ulic? A měli bychom proti nim zavádět opatření?

Spiritisté, okultisté, umělci: proč tolik fascinuje umění vedené duchovní energií?

13. 4. 2024 | Spiritismus zažíval obrovský boom na přelomu 19. a 20. století a věnovaly se mu osobnosti české kultury jako František Kupka, Ema Destinnová či František Bílek. Přitahuje pozornost i po sto letech. U nás i ve světě.

Šeříky v předstihu: oblíbené okrasné keře touto dobou dříve vykvétaly mnohem jižněji

13. 4. 2024 | Jaro si seřizuje hodinky podle květů šeříku. Tedy tak nějak to alespoň chápal v roce 1924 český zahradník Oskar Smrž, když ve svém spisu o dějinách květin poznamenal, že už i moudrá věda (zvaná fenologie) „přijala čas květeny šeříkové za vrchol doby jarní“.

Hodí se stříbrné superpodpatky na návštěvu u krále? Ester Ledecká se toho nebála

13. 4. 2024 | Dokonale sladěná se svou trofejí byla minulý týden trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká, když si z rukou španělského královského páru převzala Ocenění pro nejlepšího sportovce ze zemí EU. Byl její trendy kostým skutečně vhodnou volbou? A hodí se na audienci k panovníkovi stříbrné štekle?

Manželé Arichtevovi: naše namlouvání bylo přísně tajné. Teď spolu točíme a vychováváme syna

12. 4. 2024 | Režisér Biser Arichtev a herečka Veronika Arichteva hovoří o rodinných vztazích, životě s instagramem a o tom, co chtějí předat svému synovi. A taky o tom, proč skončilo populární trio 3v1.

Stalin mezi kompoty. Proč mělo socialistické Československo reklamu a jak znervóznila prezidenta Novotného

12. 4. 2024 | Vzpomínání na „pohádku mládí“, byť se odehrála v době značně nepohádkové, je důvodem nehynoucího zájmu Čechů o různé relikvie socialismu. Nostalgii budí i tehdejší reklamy – díla leckdy tak bizarní, že rozesmávají, udivují i děsí. Nedávno o nich Národní muzeum vydalo unikátní publikaci.

U Godzilly jsem se rozplakal, říká malíř Dúbravský v rozhovoru s partnerem. Popisuje, proč nevadí být umělecký laik

11. 4. 2024 | Oba jsou úspěšní umělci a víc než deset let tvoří spokojený partnerský pár. Režisér Peter Bebjak (53) je vyhlášený především kriminálkami a thrillery, Andrej Dúbravský platí za jednoho z nejlepších slovenských malířů. V rozhovoru se rozpovídali třeba o tom, jak se ovlivňují v tvorbě či jak se v New Yorku líbí obrazy pulců a hmyzu ze slovenské vesnice.

Byli dřív praváci, leváci nebo ambidextři?

10. 4. 2024 | Máte nějaký speciální talent? Já ano. Dokážu si prohodit příbor. Najím se s vidličkou v levé ruce a nožem v pravé, i naopak. Nepovažuji se za praváka ani za leváka. Dlouho jsem se počítal mezi ambidextery. V dětství jsem většinu činností zvládal stejně oběma rukama. Přesněji spíš nezvládal. Jsem poměrně nešikovný. Časem jsem začal používat víc pravou ruku než levou.

U moderních brýlí se počítají gramy. Za multifokální čočky můžete dát desetitisíce

10. 4. 2024 | Brýle jsou pro mnoho lidí každodenní záležitostí. Ať jsou na blízko či na dálku, pomáhají korigovat vady zraku a chrání oči před vlivem vnějšího prostředí. Jak si je vybrat?

Zdroj: Lidovky.cz - lidovky.cz
06:11:17 | 19.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD