Čtvrtek 25.4.2024
InfoDnes.cz »

Přehled tisku

» Hlavní přehled » Parlamentní listy
Parlamentní listy Zdroj: Parlamentní listy |

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

24. 4. 2024 | Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám podsouvá něco, co se zdá být dobrým prostředkem k tomu, aby lidé byli dobrá manipulanta pro to, co někdo potřebuje s tím světem udělat,“ upozornila profesorka Anna Hogenová. Podle filozofky jde o to, jak se to „musí“ interpretuje lidem. A interpretuje se jim to tak, že sami na to „přijdou“, že musí. Na akci pořádané Klubem českých a slovenských spisovatelů varovala před banalizací zla, kdy se zlo ...

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

24. 4. 2024 | Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výroby, německý Leopard 2 nebo americký abrams. Mezi dalšími exponáty je rozličná řada západní vojenské techniky včetně amerického bojového vozidla pěchoty M2 Bradley a dalších. V moskevských obchodech se k této příležitosti začal prodávat dort „zničený abrams“.

Jak to na mě útočíte? Mluvili o kravách, Nerudové se to asi dotklo

24. 4. 2024 | Turkovo podražení, nebo Babišovy góle? O tom, kdo fauloval více – zda superlídr Motoristů a Přísahy Filip Turek, nebo Andrej Babiš, předseda hnutí ANO, se rozhoduje v novém videu lídryně hnutí STAN do evropských voleb Danuše Nerudové. Ta v dresu předstupuje před diváky sociálních sítí a cituje dva výroky na její adresu.

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

24. 4. 2024 | „Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a potom souseda, co měl pušku a volil SPD,“ jásá policista v aktuálním dílu série ČT Stíny v mlze. Vyšetřování střelby na Ukrajince se odehrává v prostředí plakátů s Hitlerem a internetových poznámek o „střílení úkáček“. Značně tendenční vyobrazení českého maloměsta bylo podle obhájců svobody slova v podstatě oslavou internetových udavačů. Podle poslankyně Maříkové je otázkou, jestli na tyto indoktr ...

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

24. 4. 2024 | Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na trh, se úspěšně začala prodávat. V knihkupecké síti Luxor ovšem stále není k dostání. Čtenářům přitom falešně tvrdí, že ji nemá na skladě. Do situace se vložil Miloš Zeman a vyzval prodejce, aby knihu přestal blokovat. „Jestli chcete být cenzorem, proděláte, a ještě budete mít ostudu,“ vzkázal bývalý prezident republiky. ...

Zakázat celému světu, nařídila komisařka Muskovi. Aby nebylo vidět, jak muslim vraždil

24. 4. 2024 | V Austrálii minulý týden brutálně napadl muslimský extremista křesťanského biskupa v Sydney a video z incidentu se stalo virálním. Australská vláda vyzvala poskytovatele sociálních sítí, aby video blokovali, majitel sítě X Elon Musk to ale odmítl s tím, že jde o omezování svobody. Australská senátorka Jacqui Lambieová na to konto prohlásila, že Musk by „měl být ve vězení a klíč by se měl zahodit“.

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

24. 4. 2024 | Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si řekl: A dost. Vrátil se z cest do ČR a ParlamentnímListům.cz nejprve sdělil, kteří „gauneři“ způsobili zlo na jeho Ostravsku. Následky zacházení s jeho domovským krajem nám popsal skoro jako nový Petr Bezruč. A pokračoval výčitkou všem občanům: Proč věříte panákovi jménem Fiala?

Poškozuje nás, jde o hodnoty. Ministr znovu plivl na Cyrila Svobodu

24. 4. 2024 | Dnešek přinesl jednání vlády i celostátního výboru KDU-ČSL. Byla na něm řeč i o případném vyloučení bývalého předsedy strany Cyrila Svobody, nebo jeho kauza vyzní do ztracena? Nejen o tom hovořil v pořadu Interview ČT24 ministr životního prostředí a místopředseda KDU-ČSL Petr Hladík.

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

23. 4. 2024 | Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhruba deset procent. Tato zcela unikátní skutečnost však kupodivu nevede k otevření datových sad, které jsou potřebné k detailní analýze tohoto problému. „Do té doby, než bude prodiskutován a bude stanoveno, jakou měrou se vakcinace na podporodnosti podílela, by mělo dojít ke zrušení doporučení očkovat proti covidu ženy v plodném věku,“ vyzývají členové Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků. ...

Česko jako most. Paroubek svolal tiskovku a představil plán

23. 4. 2024 | Předseda České suverenity sociální demokracie (ČSSD) Jiří Paroubek na tiskové konferenci strany vyzval k mírovému řešení konfliktu na Ukrajině. Rusko má podle něho jasně navrch a válka nemá vojenské řešení. „Západní odhady, že sankce Rusko poškodí, se nepotvrdily. Rusko se ani nedostalo do politické izolace a čile obchoduje,“ uvedl Paroubek.

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

23. 4. 2024 | Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmovny za rok 2023, tedy přesáhly v nákladech jeden milion Kč. Ale statisíce se platily i za cesty do Washingtonu nebo do Kanady. Výpis nákladů si vyžádal spolek Kverulant, který kvůli němu kritizuje předsedkyni sněmovny Markétu Adamovou Pekarovou. Když se totiž funkce ujímala, slibovala, že se na cestách do zahraničí bude šetřit. ...

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

23. 4. 2024 | Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční politici včetně europoslance Tomáše Zdechovského. Velké otazníky totiž visí nad částkou, kterou by se naše země každoročně vykupovala z povinnosti přijímat migranty. Rakušan mluví o půl miliardě korun, ale padla i suma 15 miliard Kč.

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

23. 4. 2024 | „Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique Delawarde na Youtubu. Podle něho Ukrajina ztratí hodně území, pokud nezanikne úplně. Ale Rusové prý nebudou postupovat příliš rychle, naopak Západu utrpení ještě prodlouží. Nicméně podle analytika Simplicia může kombinace americké pomoci a nových rekrutů z mobilizačního zákona udělat válku pro Rusko krvavější. ...

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

23. 4. 2024 | Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi. Zajímavostí je, že tuto „nejodpornější píseň komunistického režimu“ podle jedné vzpomínky kovaný ředitel agentury Pragokoncert považoval za provokaci. A režim se s ní raději moc nechlubil, dokonce měla zmizet z rozhlasového archivu.

Hlavní starost ministra Stanjury... Ekonom vysvětluje řezání do důchodů

22. 4. 2024 | ODS myslí na ratingové agentury, lidovci na své venkovské voliče. Takto se podle ekonoma Lukáše Kovandy dá shrnout vládní přístup k důchodové reformě. Opoziční hnutí ANO má proti jejímu konceptu výhrady, které by podle ekonomů vláda měla poslouchat, jinak hrozí, že se po výměně vlády zase vše zruší a nepohneme se nikam.

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

22. 4. 2024 | Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.cz to řekl právník a předseda strany PRO Jindřich Rajchl, podle něhož je zřejmé, že dokument EU skutečně migrační kvóty obsahuje a naše země žádnou výjimku, kterou šéf resortu vnitra deklaruje, nemá. Doktor Rajchl se pustil i do premiéra za jeho náplň cesty do USA. Tam prý hájil pouze zájmy Ukrajiny. ...

Soupis branců. Zbořil k tomu, co prošlo bez pozornosti

22. 4. 2024 | ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA „V této souvislosti mne ale také zaujalo nadšení mladých lidí v některých evropských zemích pro snížení věku voličů na šestnáct let. Předpokládám, že i to by mohl být nový limit pro výkon vojenské služby, anebo jen dodatek k ‚administrativnímu‘ soupisu branců,“ komentuje politolog Zdeněk Zbořil nejnovější schválenou pomoc Ukrajině.

Už je to tu zas! Národní umělec. Vládní štempl se vrátil

24. 4. 2024 | Na skutečnost, že kabinet Petra Fialy (ODS) dnes schválil status umělce a lidem z kultury pošle ročně až 126 milionů korun, reagoval na svém sociálním profilu na síti X právník a brněnský politik Robert Kotzian. „Národní umělci jsou zpět,“ glosuje.

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

24. 4. 2024 | Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejnokroje pro přepážkové pracovníky. Na zkoušku budou stejnokroje postupně dodány na 300 pošt s novým konceptem obsluhy či v moderním standardním designu.

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

24. 4. 2024 | Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nadstandardní mezivládní konzultace na tom nic nemění. O tom jsou přesvědčeni lidovci, kteří se setkali s představiteli Kresťanskodemokratického hnutie (KDH) ze Slovenska.

Zdroj: Parlamentní listy - https://parlamentnilisty.cz
22:11:11 | 24.04.2024



Počasí v ČR
Počasí v regionech »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Ceny paliva v regionu
Ceny v dalších regionech »








Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD