InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

O značku Regionální potravina soutěžilo v Jihočeském kraji 103 produktů

14.05.2024
Hodnotitelská komise 15. ročníku soutěže o prestižní značku Regionální potravina Jihočeského kraje vybírala z celkem 103 přihlášených produktů od 28 výrobců. V nejsilněji zastoupené kategorií nápojů získalo nominaci Šumavské bylinné od Mykoprodukta. Chuťové buňky komise velmi zaujal také povidlovo tvarohový Dvojctihodný koláč z Holašovické Hospody a Přejetej Jilemák ze Statku u Misařů. Soutěž probíhá každoročně ve všech krajích České republiky.
Ilustrační snímek | Foto: Archiv ID
Hodnotitelská komise se sešla v Českých Budějovicích a značku Regionální potravina Jihočeského kraje navrhla pro rok 2024 udělit těmto výrobkům:




"Hlavním důvodem, proč jsme se opět přihlásili do Regionální potraviny, bylo zviditelnění a posunutí se blíže k zákazníkovi. Je to totiž skvělá příležitost reprezentovat. Značka má velkou hodnotu. Máme zkušenosti, že zákazníci ji vnímají pozitivně. Určitě se do ní chceme přihlašovat i nadále," pochvaluje si spolupráci loňská vítězka v kategorii Masné výrobky trvanlivé paní Michaela Misařová.

V Hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory a Potravinářské komory. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v Třeboni v sobotu 28. září 2024.

"Letošní hodnotitelskou komisi jsme si s celým týmem moc užili. Měli jsme tu čest přivítat pana ministra zemědělství Marka Výborného, který pomohl s nominací výrobků na ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje. Společně jsme ohodnotili rekordních 103 produktů. Těší mě, že řada výrobců usiluje opakovaně o získání ocenění. Vnímám to jako skvělou zpětnou vazbu a signál, že to, co děláme, dává smysl a daří se nám tak propagovat malé lokální producenty. Děkuji všem, kteří se soutěže zúčastnili a gratuluji nominovaným výrobcům na ocenění značkou Regionální potravina Jihočeského kraje pro rok 2024," zhodnotil výsledky soutěže Lukáš Vacek, koordinátor Jihočeského kraje.

Zdroj: SZIF
Fotogalerie:

Další články z rubriky Regiony

Zámek v Lysicích láká na procházku obnovenou zahradou

BLANENSKO - Na začátku letošní návštěvnické sezóny byla po více jak dvouleté obnově otevřena veřejnosti zahrada na státním zámku v Lysicích na Blanensku. Její slavnostní otevření a prezentaci výsledku generální opravy za takřka 200 milionů korun si ...

Olomoucký podchod Pionýrská čeká kompletní oprava za 24 milionů korun

Podchod "Pionýrská" pod frekventovanou Brněnskou ulicí čeká kompletní rekonstrukce. Práce na opravě podchodu začínají v tomto týdnu, hotovo by mělo bý ...

Praha začíná aktivně řešit nedostatek zdravotníků

Závěry analýzy zaměřené na nedostatek lékařů ve vybraných oborech včera představila náměstkyně pražského primátora pro zdravotnictví Alexandra Udženij ...

Turistická sezóna je v plném proudu: pozor na létání s drony nad vodními plochami a pohyb u vodárenských nádrží

Povodí Ohře - Na celém našem spravovaném území udržujeme celkem 6 840 km vodních toků, 59 jezů a 22 velkých vodních nádrží, které svojí krásou lákají ...

DPMB spouští dvě interaktivní herní trasy v MHD, slaví tak 155 let své existence

Dopravní podnik města Brna (DPMB) před letními prázdninami spouští dvě interaktivní herní trasy. Zájemci si kromě cestování různými dopravními prostře ...

Doporučujeme



Neděle 23.6.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »