InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

5+1 otázka než si pořídíte nová průmyslová vrata

02.05.2023
Kvalitní průmyslová vrata musí být bezpečná a dostatečně odolná, aby odolala silnému provozu i sem tam nějakému nárazu.
Ilustrační snímek | Zdroj: www.minirol.cz
Rovnou celý hangár, obchodní středisko, výrobní sklady nebo třeba firemní prostory - ať už pracujete v kterémkoliv z těchto provozů, jedno mají společné. Najdete v nich průmyslová vrata.

Těch je hned několik typů:

- rychloběžná vrata
- sekční vrata
- skládací vrata
- posuvná vrata
- rolovací vrata

Který typ ale vybrat, pokud ve své firmě zvažujete výměnu starých vrat? Než se pustíte do hledání, zamyslete se nad základními pěti otázkami, které vám následně pomohou vybrat ten nejlepší model.

1. Intenzita otevírání vrat
2. Umístění
3. Speciální požadavky
4. Typ ovládání
5. Cenové možnosti

1. Frekvence otevírání vrat

Kolikrát za hodinu projde vraty člověk nebo projede vysokozdvižný vozík? Typ průmyslových vrat volte podle toho, aby splňoval vaše nároky na každodenní pracovní frmol. Třikrát za hodinu zastavovat rozjetý vozík, protože úplně nová vrata nestíhají provoz, je zkrátka nepříjemné.

2. Umístění

Konstrukce typů průmyslových vrat se liší také v umístění. Budou vrata sloužit jako přechod ze zázemí firmy ven? Nebo jen oddělí dva vnitřní prostory? Zajímat by vás mělo také to, kolik místa máte kolem ostění a nadpraží vrat nebo jestli se v blízkosti nachází nějaké překážky, které nelze odstranit a je potřeba s nimi při instalaci nových vrat počítat.

3. Speciální požadavky

Myslíte si na pořádná masivní dřevěná vrata, která budou ozdobou firmy? Nebo spíše potřebujete něco speciálního - například protipožární, opancířovaná vrata či do atypického otvoru? Ujasněte si, s jakými všemi požadavky se budete na výrobce průmyslových vrat obracet. Například v BUILDING Shutters jsou připraveni vyslechnout si vaše přání a sestavit produkt přímo na míru.

4. Typ ovládání

U průmyslových vrat máte tři základní možnosti ovládání.

- Manuální (ručně za pomoci řetězu či kliky)
- Na dálkové ovládání
- Automatické (senzory zaznamenají pohyb a dají vratům povel otevřít se)

V tuto chvíli byste měli zároveň zvážit, kdo bude přicházet s průmyslovými vraty do styku: budou to výhradně vaši proškolení zaměstnanci, nebo i veřejnost? Podle toho se zaměřte na bezpečnostní prvky vrat.

5. Cenové možnosti

A na konec samozřejmě nesmí chybět to nejdůležitější - stanovit si, kolik peněz jste ochotni do nových průmyslových vrat investovat. Za menší a jednodušší vrata můžete zaplatit jen tisíce korun, zatímco velká vrata se speciálními prvky se mohou vyšplhat na částku sto tisíc korun a výše.

Závěrem si ještě zodpovězme bonusovou otázku: A co vzhled vrat?

Na českém trhu najdete výrobce průmyslových vrat, kteří vám je nastříkají takovou barvou, jakou si jen řeknete. Mezi ně patří například společnost BUILDING Shutters, která klientům běžně lakují průmyslová vrata ve firemních barvách. Budova je tak už z dálky rozpoznatelná a lidé si ji snáze spojí s vaší firmou.

Nyní už vám rozhodování půjde snadno. A pokud máte jakékoliv dotazy odbornějšího charakteru, nebojte se zavolat přímo některému z dodavatelů. Právě tam jsou lidé, kteří vám dají ty nejpřesnější informace.

Autor: ML

Další články z rubriky Rady a tipy

Počet vloupání do firem postupem let roste. Jak ochránit svůj majetek?

Policejní statistiky mluví naprosto jasně - rok od roku se zvyšuje počet úspěšných vloupání do rodinných domů i firem. Přesně proto musíte nějakým způsobem zabezpečit svůj majetek. Jedině tak se vyhnete katastrofě. Jak na ...

Výhody hraní za české koruny na online kasinech

České koruny představují pro hráče vždy určitou preferenci, a to pro své mnohé výhody, které hráčům online kasin poskytují. Jednoduché vklady a přehle ...

Velikonoční slevy lákají na vajíčka i jarní výprodeje, ale kde je hranice?

Velikonoce tradičně patří mezi svátky, které se u obchodníků těší značné oblibě. Zákazníky se přitom nesnaží nalákat jen na vajíčka a čokoládové zajíč ...

Kde uspořádat firemní akci? My máme jasno!

Firemní teambuilding, konference, školení, setkání pro zákazníky, ale také svatba či jakákoliv jiná výjimečná událost. Všechny tyto akce mají jedno sp ...

Naši imunitu oslabuje i nedostatek spánku. VoZP zdůrazňuje jeho přínos pro celkové zdraví

Zdravý spánek je klíčový pro naše celkové zdraví a pohodu. Patří mezi základní biologické potřeby člověka a je nenahraditelný. Dostatečný spánek má po ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »