InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Auto moto

Pneumatiky Kleber: Spolehlivý partner pro vaše cesty

27.04.2023
Pneumatiky jsou jedním z nejdůležitějších prvků každého vozidla, protože přímo ovlivňují jeho jízdní vlastnosti, bezpečnost a komfort. V dnešním článku se podíváme na pneumatiky značky Kleber, které patří mezi oblíbené a kvalitní produkty na trhu. Proč si zvolit právě pneumatiky Kleber a jaké jsou jejich hlavní přednosti? Pojďme se na to společně podívat.
Foto: Kleber

Náhled do historie značky Kleber


Značka Kleber má bohatou historii, která sahá až do roku 1910, kdy byla založena ve Francii. Původně se firma zabývala výrobou pryže a později se zaměřila na výrobu pneumatik.

V roce 1981 se stala součástí koncernu Michelin. Díky tomu dostávají i levnější pneumatiky Kleber do vínku moderní technologické postupy a směsi. Značka Kleber je dnes známá po celém světě a nabízí širokou škálu pneumatik pro osobní automobily, SUV, dodávky i nákladní vozidla.

Hlavní přednosti a kvality pneumatik Kleber


Značka Kleber nabízí široký sortiment pneumatik pro různé typy vozidel a účely. Ať už hledáte letní, zimní nebo celoroční pneumatiky, určitě si vyberete tu pravou variantu pro váš vůz. Kleber také nabízí speciální pneumatiky pro SUV a dodávky, které jsou navrženy tak, aby splňovaly specifické požadavky těchto vozidel.

Pneumatiky Kleber a nabízejí výborný poměr cena/výkon. Díky tomu si můžete pořídit kvalitní pneumatiky za rozumnou cenu, aniž byste museli dělat kompromisy v bezpečnosti a komfortu jízdy. V následujících řádcích si prohlédněte nejoblíbenější dezény Kleber pro léto i zimu.

Letní pneu Kleber Dynaxer HP4: Spolehlivost a úspora paliva


Pokud sháníte kvalitní letní pneumatiky za dostupnou cenu, bude dezén Kleber Dynaxer HP4 tou správnou volbou pro vás. Tyto pneumatiky nabízejí vyvážené jízdní vlastnosti jak na mokrém, tak na suchém povrchu. Díky nízkému valivému odporu navíc ušetříte na palivu.



Pneu Kleber Dynaxer HP4 disponují středovými drážkami, které účinně chrání před vznikem aquaplaningu. Speciální směs pneumatik zajišťuje nejen odolnost proti opotřebení, ale také vynikající tlumení nerovností.

Pláště dokonale kopírují silnici i při vyšších rychlostech, což zaručí maximální jízdní stabilitu. Dezén Dynaxer HP4 se vyrábí pro vozy nižší až střední třídy s disky od 14 do 17 palců. Oblíbené velikosti jsou např. 195/65 R15, 205/55 R16 a 225/45 R17.

Zimní pneu Kleber Krisalp HP3: Spolehlivé na sněhu i na ledu


Kleber Krisalp HP3 jsou ideální zimní pneumatiky pro bezpečnou a pohodlnou jízdu v náročných zimních podmínkách. Díky inovativnímu dezénu se dokážou perfektně přizpůsobit jakémukoliv terénu a zajistit tak vynikající trakci na sněhu i ledu.



Inovovaný dezén Krisalp HP3 přináší vylepšené brzdné vlastnosti a jízdní stabilitu na zledovatělém povrchu ve srovnání se svým předchůdcem Krisalp HP2. Kromě toho vyniká spolehlivou jízdou na mokré vozovce a dobrým záběrem na sněhu.

Tyto pneumatiky se vyrábějí pro vozy s disky od 14 do 19 palců, takže najdete ten správný rozměr na Fabii i na Superba. Nejčastěji se však prodávají ve velikostech 185/65 R15, 215/55 R17 a 235/50 R19.

Celoročky Kleber Quadraxer 2: Konec starostí s přezouváním


Celoroční pneumatiky Kleber Quadraxer 2 poskytují bezpečnou jízdu a spolehlivé výkony na jakémkoli povrchu a v jakémkoli počasí. Tento model je tak ideální pro řidiče, kteří hledají univerzální obutí pro celoroční použití.



Pneumatiky disponují širokými rameny, která se postarají stabilitu a kontrolu v každé situaci. Speciální směs dezénu je navržena tak, aby poskytovala vynikající přilnavost a dobré brzdné vlastnosti v zimě i v létě. Bezpečné zimní použití dokládá také symbol hory s vločkou (certifikace 3PMSF).

Díky různým velikostem pro disky od 13 do 18 palců nabízí celoroční pneumatiky možnost obutí na menší auta i vozy z vyšší střední třídy. Velmi populárními jsou například rozměry 195/65 R15, 195/55 R16 a 225/55 R18.

Kde koupit pneumatiky značky Kleber?


Všechny zmíněné pneumatiky Kleber jsou najdete v pneuservisech a autoservisech, ale také u dalších prodejců pneumatik. Pokud preferujete nákup z pohodlí domova, můžete si je objednat například v e-shopu s pneumatikami Pneuboss.cz, kde kromě Kleber pneumatik najdete i výrobky dalších značek.

Autor: ML
Fotogalerie:

Další články z rubriky Auto moto

Škoda Superb nyní dostupná s dalšími pohonnými jednotkami včetně nového plug-in hybridu

Mladá Boleslav - Čtvrtá generace modelu Superb vstupuje na český trh v dalších variantách. Nabídku motorizací obohacuje výkonný zážehový motor 2,0 TSI, karosářskou verzi kombi lze nově objednávat i s plug-in hybridním ústrojím. Zákazníci nyní mají ...

Pokrok pro lidstvo: Robotaxi Hyundai IONIQ 5 uspělo v simulované zkoušce pro získání řidičského oprávnění

Značka Hyundai spustila kampaň s videem, v němž plně elektrické robotaxi IONIQ 5 s funkcí autonomní jízdy úspěšně absolvovalo test podobný jízdním zko ...

Kopřivnická Tatra získala dotaci na vývoj nákladního bateriového elektromobilu

Automobilka Tatra Trucks se v posledních letech vedle produkce standardních nákladních vozidel intenzivně věnuje i vývoji automobilů s alternativními ...

Volkswagen rozšiřuje své jarní akční nabídky o mimořádně atraktivní edici Limited

Volkswagen zařazuje do své jarní akční nabídky speciální edici Limited, která je za mimořádně výhodných podmínek dostupná pro všechny modely Volkswage ...

FIAT uvádí novou 500 Collezione 1957, která je sběratelskou edicí

V roce 1957 představil FIAT světu svůj malý velký vůz: Fiat 500, který se stal symbolem masové motorizace a skutečným světovým ambasadorem produktů "M ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »