InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

4 tipy, jak vybrat menstruační kalhotky

31.03.2023
Rozhodla jste se, že si koupíte své první menstruační kalhotky. Jenže jaké vybrat? Na trhu je jich k dispozici velké množství, a tak možná tápete, které budou ty pravé pro vás. Přinášíme vám pár tipů, kterými se můžete řídit při koupi menstruačního nebo klidně i klasického spodního prádla.
Jak zvolit správný střih při výběru spodního prádla? | Foto: ecomodi.cz

1. Jak zvolit správný střih?


Zvolit správný střih je při výběru spodního prádla klíčové. Pokud máte mít na sobě kalhotky zhruba 12 hodin denně, je nezbytné, aby vám byly při nošení pohodlné. Některé ženy si oblíbí jeden střih a už si nekupují žádný jiný. Jiné ženy mají rády více střihů a střídají je buď podle nálady, oblečení nebo podle příležitosti.

Klasický střih
Jak už název napovídá, jedná se o nestárnoucí a nadčasovou klasiku. Nezakrývají toho ani moc, ani málo. S tímto střihem nešlápnete vedle - většinou sedí všem typům postavy. Pro někoho jsou ale moc obyčejné (neurazí, ale ani nenadchnou), a proto se podíváme na něco víc odvážného.

Tanga
Tanga vypadají zepředu téměř jako klasické kalhotky, ale vzadu je tvoří jen pruh látky, který vede mezi hýžděmi, a díky tomu je celé pozadí odkryté. Jsou skvělou volbou, pokud se chystáte vzít si na sebe přiléhavé nebo průsvitné oblečení.

Brazilky
Brazilské kalhotky jsou kompromisem mezi klasickým střihem a tangy. Zepředu opět vypadají jako běžné kalhotky, ale vzadu se nachází více látky než u tang. Po brazilském střihu často sahají ženy, kterým je nošení tang nepříjemné, ale zároveň chtějí mít odhalené pozadí.

S vysokým pasem
Střih kalhotek s vyšším pasem zvolte, pokud chcete opticky stáhnout bříško, nebo vám je prostě jen příjemné mít tuto část těla víc zakrytou a v teple.

Kalhotky s nohavičkami
Tomuto typu dámského spodního prádla se také říká boxerky nebo kraťásky, což přesně vystihuje, jak vypadají - jako pánské prádlo. Na první pohled je možná trochu úsměvné, že by si žena měla obléct tento typ kalhotek. Ve skutečnosti se však jedná o velmi praktický a pohodlný kousek, a to zejména na spaní, na sport nebo na cestování.

2. Víte, jak vybrat správnou velikost?


Pokud si prádlo objednáváte online, vždy se řiďte tabulkou velikostí. Tabulka velikostí menstruačních kalhotek Ecomodi je k nahlédnutí zde: Jak vybrat ty pravé menstruační kalhotky? Není dobré spoléhat se na to, že "běžně kupuji S, tak objednám S". Obzvlášť funkční spodní prádlo, kterým jsou menstruační kalhotky, musí sednout přesně na tělo. Při výběru také záleží na materiálu - u pružné látky můžete klidně jít do menší velikosti, ale u pevné látky raději žádnou toleranci v rozměrech neriskujte. Tím se dostáváme k třetímu bodu.

3. Preferujete přírodní, nebo syntetický materiál?



Textilie z bambusové viskózy je jemná, pružná a antibakteriální.

Stejně jako je důležité vybrat dobrý střih a padnoucí velikost, nesmíme zapomenout ani na textilii, ze které je spodní prádlo ušité. Zde uvádíme popis několika materiálů, se kterými se můžete setkat při nákupu kalhotek nejčastěji.

Bavlna
Jde o velmi příjemný, prodyšný a pevný materiál. Při výběru prádla se podívejte, zda jde o bavlnu s příměsí elastanu. Tak budete mít jistotu, že látka neztratí po pár vypráních svůj tvar.

Bambus
Tkaniny z bambusového vlákna jsou pružné a hezky se přizpůsobí postavě, a také mají přirozené antibakteriální a termoregulační vlastnosti. Na bambusové menstruační prádlo se zaměřuje především e-shop ecomodi.cz.

Modal
Modal se vyrábí z celulózy bukového dřeva. Je velmi jemný na dotek, ale přitom pružný a pevný.

Polyamid
Jedná se o syntetické vlákno, které dobře odvádí pot a rychle schne. Často se používá při výrobě sportovního oblečení, punčochového zboží nebo dámského a pánského spodního prádla. Jedním z druhů polyamidových vláken je nylon, se kterým se můžeme setkat například u plavek.

4. U menstruačních kalhotek rozhoduje savost


Pokud máte v plánu koupit si menstruační prádlo, kromě předchozích 3 bodů se ještě potřebujete rozhodnout, v jaké sací třídě si kalhotky pořídíte. Jestliže chcete menstruační kalhotky používat jen jako pojistku ke kalíšku nebo k tampónu, bude vám stačit nejnižší savost. Pokud naopak budete mít kalhotky na sobě během spaní nebo při sportu, vyberte takový model, který má vzadu zvětšenou savou plochu (na e-shopu Ecomodi jsou to všechny kalhotky v extra silné sací třídě). Mnohým ženám se osvědčilo pořídit si několik kusů menstruačních kalhotek v různých stupních absorpce a během týdne je střídat podle aktuální síly menstruace.

Je skvělé, že existuje tolik variant a každá žena a dívka si může pořídit prádlo přesně pro ni. Přejeme úspěšný výběr!

Autor: Prya
Fotogalerie:

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »