InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Co je to browbar a proč byste tam měli zajít?

14.02.2023
Specializace se dnes najde skoro na všechno, co souvisí s naším vzhledem. Jsou nám k dispozici experti na vlasy, nehty, pleť i botox. Většině z nás není cizí péče o vlasy nebo nehty v rukou odborníka. Trendem poslední doby se staly i takzvané browbary. O co jde a stojí to za to? Na to odpovíme v dnešním článku.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com

Browbar: servíruje se dokonalé obočí


Browbary jsou kosmetické salony, které se specializují na úpravu obočí. Nabízí nejrůznější typy procedur, jako barvení, úprava voskem, tvarování, nebo laminaci. Často se v browbarech setkáte i s nabídkou péče o řasy. Možná si ani neuvědomujeme, jak důležitou, ale i opomíjenou částí obličeje obočí je. Řada z nás dokonce dělá zásadní chyby, které zhoršují jeho vzhled.

Jaké služby jsou v nabídce?


V browbaru vám specialisté nabídnou hlavně následující služby. Součástí celé návštěvy bývá i peeling a následné tipy, jak na správnou péči.

Barvení

Pomocí heny nebo barvy dosáhnete sytějšího a výraznějšího obočí. Po nanesení bude barva zafixována, aby vydržela okolo měsíce. Intenzivnějšího pohledu i zvýraznění celého obličeje dosáhnete zhruba za 20-30 minut. Cenově je řeč okolo 600 korun.

Laminace

Jedná se o zákrok, při kterém se pomocí chemických látek mění složení chloupků. Obočí je potom měkčí, lépe se upravuje a drží tvar až dva měsíce. Laminace obočí se pro vás hodí v případě, že je nezkrotné a máte potíže s jeho každodenní úpravou. Cenově počítejte s částkou zhruba 600 korun.

Tvarování

Pinzetou nebo voskem dosáhne specialistka v browbaru takového vzhledu, jaký si budete přát. Obočí dokáže zásadně proměnit vaši celkovou vizáž, proto se vyplatí zkonzultovat i jaký tvar je pro vás vhodný. I s tím vám v browbaru mohou poradit, na základě tvaru obličeje totiž společně vyberete i dokonalé obočí. Za 15-30 minut tak můžete vypadat jako dočista nový člověk. Cena se pohybuje kolem 400 korun.

Je potřeba specialista zrovna na obočí?


Návštěva tak specializovaného podniku se může zdát jako zbytečný luxus. Možná si říkáte, jestli by něco takového nezvládl i kadeřník. Asi ano, ale péči opravdového odborníka se zkrátka nevyrovná. Asi byste nevolali elektrikáře, aby vám spravil potrubí, i když by to nejeden z nich možná zvládl. Podobně byste si možná neobjednali s asijské restauraci pizzu, i když je daný podnik kvalitní. Jednou za čas se vyplatí investovat do té nejlepší péče. Browbar poskytuje spoustu různých služeb, které zkrášlí vaše obočí, a tím i celou vizáž. Úprava voskem může být jednou z nich, ale zdaleka není jedinou. V browbaru se setkáte i s procedurami, které jinde, třeba v kadeřnictví, ani neprovádějí. Třeba laminace obočí, nebo tvarování pomocí nití.

Relax a chvíle pro vás


Řada z nás si možná užívá návštěvy kadeřníka, nebo kosmetičky hlavně proto, že nechat se chvíli hýčkat je skvělý odpočinek. Návštěva browbaru je klidnou a příjemnou aktivitou, po které odejdete odpočatí a v příjemné náladě. Je tak ideálním víkendovým či odpoledním odpočinkem. Jelikož se délka procedur pohybuje vždy okolo 15-60 minut, můžete mít i za málo času velkou radost. Nejedná se o návštěvu, která by vám zabrala celý den. Ačkoliv si spousta lidí obočí upravuje samo před zrcadlem, opravdu kvalitní péče udělá velký rozdíl a představuje i příjemně strávených pár chvil.

Nebolí to?


Nemusíte mít strach. Kosmetické služby browbaru jsou bezbolestné. A to i při užívání vosku. Specialisté, kteří tráví voskováním celé dny, ho budou umět provést co nejcitlivěji. I z toho důvodu se vyplatí zajít přímo do browbaru, namísto svěřování svého obočí třeba kadeřnici. V browbaru je úprava obočí naopak velmi příjemnou záležitostí, ke které se budete rádi vracet.

Pánové vítáni!


Ač se jedná, podobně jako u většiny kosmetických zákroků, o službu vyhledávanou spíše dámami, nemusí to být pravidlem. Služby browbaru jsou vhodné i pro muže a u pánů tvoří vzhled obočí stejně důležitou část celkové vizáže, jako u žen. Nebojte se tedy vyhledat profesionála.

Jak jste na tom s péčí o obočí vy? Zajdete si občas rádi na profesionální úpravu nebo to necháváte na doma?

Autor: Pl

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »