InfoDnes.cz » Zpravodajství » Kultura

Skupina Prima uvádí na trh novou streamovací videoslužbu prima+

25.01.2023
Trh streamovacích služeb se rozrůstá o přitažlivou novinku. Vlastní videoslužbu spustí jižve středu 8. února skupina Prima. Nová česká streamovací služba pro celou rodinu prima+ nabídne vedle televizních předpremiér tisíce filmových i seriálových titulů a exkluzivní vlastní seriálovou tvorbu pod hlavičkou prima+ ORIGINALS. Uživatelé se mohou těšit například na komediální gangsterku Bodyguardi, politické drama Sedm schodů k moci,detektivní seriál Půlnoční zpověď či tajemnou detektivní love story Zákony vlka. Každý si může vybrat hned ze tří tarifů předplatného od prémiové verze bez reklam až po sledování zdarma s reklamami. Originální zaváděcí kreativní kampaň se opírá o animovanou rodinuPlusákových a mimozemšťana Pýtýho.
Foto: iprima.cz
Více než dva tisíce titulů, včetně českých koprodukčních filmů, předpremiér současných televizních pořadů, dokumentů, pořadů pro děti, živého vysílání českých kanálů skupiny Prima a exkluzivního obsahu od nejlepších českých filmařů, a také nejflexibilnější předplatné na trhu. To je nabídka, se kterou prima+ vstupuje na trh streamovacích služeb. "Může se zdát, že český trh se streamovacími službami je jižsaturovaný, ale není tomu tak. Návyky lidí se mění, již nesledují pořady jen v televizi, ale sledují je na různých zařízeních a v čase, který se jim hodí. Celosvětová pandemie covidu-19 tento trend výrazně posílila nejen ve světě, ale i u nás. Jen u našich pořadů vzrostla za posledních šest let odložená sledovanost seriálů vysílaných v prime time více než pětinásobně. Z detailních průzkumů také víme, že lidé jsou ochotni si platitvíce služeb najednou. Zároveň jsme se již na začátku rozhodli jít jinou cestou než naše komerční konkurence. Chceme, aby naše pořady v online byly nadále dostupné širokému publiku, proto přicházíme s možností výběru ze tří tarifů, a je jen na každém uživateli, které pořady a v jakém předstihu a kvalitě a za kolik je chce sledovat," říká generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Prémiová tvorba prima+ ORIGINALS od předních českých tvůrců


Prima+ ORIGINALS je původní tvorba skupiny Prima, kterou mohou uživatelé prima+ zhlédnout exkluzivně až rok před uvedením v televizi. Jedná se o prémiové formáty natáčené předními českými tvůrci. Do rozvoje těchto formátů skupina Prima během let 2023 až 2025 výrazně investuje. "Aktuálně je pro platformu prima+ vyrobeno nebo se v těchto dnech vyrábí třináct prémiových seriálů a dalších dvacet osm projektů plánujeme v blízké budoucnosti realizovat. V horizontu nejbližších tří let plánujeme investici v řádu více než jednémiliardy korun, jedná se dosud o naši největší investici do seriálové tvorby," prozrazuje generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Pro diváky, kteří budou u startu nové streamovací platformy, prima+ vybrala to nejlepší tak, aby potěšila každého. Například komediální gangsterku Bodyguardi s Predragem Bjelacem a Adamem Ernestem v hlavních rolích. Bodyguardi odzbrojují nekorektní nadsázkou a parodií na gangsterské filmy. Fiktivní příběh, volně inspirovaný prostředím vysoké politiky, vypráví politické drama Sedm schodů k moci s Evou Podzimkovou (dříve Josefíkovou) v hlavní roli. Autorem námětu a scénáře, který sleduje podnikavou dívku, jež dokáže vystoupat z přízemí až do nejvyšších pater, je publicista Josef Klíma ve spolupráci s Lenkou Hornovou. Detektivní seriál Půlnoční zpověď s Markétou Plánkovou a Markem Lamborou v hlavních rolích odhaluje strašlivý zločin, který spojil dohromady odloučené sourozence. On je kněz a ona psycholožka hledající rozhřešení. Ale nic není takové, jak se na první pohled může zdát... Detektivní love story Zákony vlka se Stanislavem Majerem a Lindou Rybovou v hlavních rolích rozkrývá na pozadí osmi krimi případů tajuplný příběh milenců, které pojí vášeň stejně silná, jako je jejich temná minulost. Na jaře nabídku pořadů doplní osmidílné seriály Agrometal, komedie Karla Janáka a Rudolfa Hrušínského nejml. z prostředí svérázné vesnice s písničkami kapely Kabát, a Pod hladinou - seriál v režii Vojtěcha Moravce z prostředí potápěčů a poříční policie s Matějem Hádkem a Sandrou Novákovou v hlavních rolích.

V exkluzivní předpremiéře prima+ nabídne divákům s týdenním předstihem před televizním uvedením druhou řadu oblíbeného seriálu Černé vdovy, kde bude opět řádit trojice vraždících vdov v podání Jany Plodkové, Jitky Čvančarové a Lucie Siposové, které se opět dostanou na šikmou plochu. V březnu uvede čtyřdílnou detektivní minisérii Poslední oběť, která přináší nové kapitoly příběhu psychoterapeutky Markéty Plánkové a kněze Marka Lambory, do jejichž života vstoupí archeolog a charismatický vdovec v podání Lukáše Vaculíka.

Náskok před televizním vysíláním budou mít i další vybrané pořady vlastní tvorby skupiny Prima v závislosti na programu a dostupných licencích. Uživatelé mohou sledovat exkluzivní předpremiéry oblíbených seriálů ZOO, Dobré zprávy nebo zábavnou show televize Prima ze světa zvířat Šampioni, ve které nebude nouze o zábavu ani napětí.

Více než 2000 titulů na jednom místě


Z českých rodinných filmů prima+ exkluzivně jako jediná streamovací služba na trhu uvede online premiéru romantické komedie Prezidentka s Aňou Geislerovou v hlavní roli. Dále nabídne komedii Hádkovi o rodině, která se nikdy neshodne a jejíž setkání pokaždé skončí tím, že se pohádají. Komorní drama Minuta věčnosti popisuje dobrodružnou výpravu otce a jeho dcery na Island. V Pánském klubu dochází pětice hrdinů na terapii pro eroticky závislé. Film Indián s Karlem Rodenem v hlavní roli vypráví o hektickém životě zaneprázdněného finančníka a jeho rodiny, do kterého vstoupí duch umírajícího indiánského náčelníka. Láska se na věk ani místo neohlíží. Své o tom ví ústřední dvojice filmu Srdce na dlani. Vztahy i střídavou péči o děti a jednou ztřeštěnou babičku řeší komedie Střídavka. Romantická komedie Ženy a život líčí lásky, útrapy i podnikání dvou sester, které jsou charakterově zcela odlišné. Další z filmů, které prima+uvede v průběhu jara, jsou tragikomedie Spolu, rodinný film Cirkus Maximum nebo pokračování úspěšné fantasy pohádky Princezna zakletá v čase 2.

Stejně tak nebude chybět ani vlastní tvorba skupiny Prima - současná i z let minulých. Diváci zde mohou zpětně zhlédnout například seriály Slunečná, ZOO, Vinaři, Polda, Duch, Dvojka na zabití, TEMNÝ KRAJ, Ohnivý kuře, Modrý kód, reality show Prostřeno!, LIKE HOUSE, aktuálně vysílané akviziční pořady, dokumenty a pohádky pro děti.

Sledovat videoobsah na prima+ může každý


Prima+ je jediná flexibilní videoslužba na českém trhu. Uživatelům umožní konzumovat obsah na základě výběru ze tří tarifů, přičemž každý z nich umožňuje až pět unikátních profilů. Základní nabídka FREE, která umožňuje přístup do videoarchivu pořadů skupiny Prima, je zdarma. Registrovaným uživatelům umožní také sledování živého vysílání všech českých stanic skupiny Prima. Vše v SD kvalitě a s reklamou. Rozšířená nabídka LIGHT za 99 Kč měsíčně nabídne uživatelům navíc předpremiéry oblíbených Prima pořadů a seriálů až sedm dní před televizním vysíláním, více než dva tisíce českých i zahraničních titulů a také exkluzivní obsah prima+ ORIGINALS. A to všechno v HD kvalitě a s polovičním objemem reklamy. Tarif PREMIUM za 149 Kč měsíčně obsahuje kompletní nabídku v nejkvalitnější FullHD kvalitě a zcela bez reklam. Každý registrovaný uživatel si může vytvořit až pět rodinných personifikovaných profilů s doporučovaným obsahem na míru. Registrovat je možné rovněž až pět zařízení v domácnosti (SMART TV nebo HbbTV, telefon, počítač či tablet), současně je možné sledovat tři streamy prima+.

Největší zábava v celé galaxii


Kreativní kampaň, jejíž zaváděcí část spouští skupina Prima v úterý 24. ledna, slibuje největší zábavu v celé galaxii. Opírá se o mimozemšťana Pýtýho a animovanou rodinu Plusákových, jejíž členové reprezentujíjednotlivé segmenty budoucích uživatelů. V humorných skečích přibližují princip fungování platformy i její obsah. Hlasy animovaným postavám propůjčili Jiří Lábus, Bára Hrzánová, Lucie Vondráčková, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová a Robin Pařík. "Vsadili jsme na originální komunikační koncept ve světě videoslužeb, pomocí kterého budeme stávajícím i potenciálním uživatelům schopni jednoduše, srozumitelně a s humorem doporučovat afinitní obsah. Práce na kreativní kampani započaly před necelým rokem, přičemž jejímu samotnému vývoji předcházel detailní výzkum cílové skupiny a dostupných streamingových platforem. Pro realizaci kampaně a brandingu jsme oslovili špičková kreativní a grafická studia, a díky této spolupráci dnes sledujete originální kampaň, která využívá kombinaci inovativních i tradičních marketingových nástrojů, které se skupině Prima v komunikaci s divákem dlouhodobě osvědčují. Při komunikaci s uživateli platformy prima+ vsázíme na typický český humor. Pomáháme si rodinkou Plusákových, jejíž jednotliví členové dokážou pomocí vtipných rodinných zápletek spojených v krátkých skečích doporučit obsah konkrétním cílovým skupinám," říká Aleš Pýcha, ředitel marketingu a PR skupiny Prima. Za kreativním konceptem stojí agentura ESPRESOO communication, branding vyvinulo studio Dynamo design.

Nová doména www.primaplus.cz


Prima+ je již třetí videoplatformou skupiny Prima. První videoslužba Prima PLAY vznikla na přelomu let 2011 a 2012 spolu s rozvojem online portfolia skupiny Prima v čele s webem iPrima.cz. V roce 2017 došlo k jejímu redesignu a rebrandingu a byla zastřešena značkou iPrima.cz, na které mohou uživatelé sledovat videoarchiv až do 8. února. Poté jej naleznou na prima+, která má doménu www.primaplus.cz. Na vývoji nové streamovací videoslužby se podílel interní tým skupiny Prima v čele s Josefem Benešem, ředitelem VOD služby, za technickým vývojem stojí tým ředitele vývoje online technologií Hung Nguyena. "Jedná se o dosud největší online projekt skupiny Prima v její historii, věříme, že uživatelé ocení atraktivní design i uživatelsky přátelské, a hlavně přehledné rozhraní. Volně jsme se inspirovali u existujících videoslužeb a přinášíme to nejlepší z nich," uvádí Josef Beneš, ředitel VOD služby, a dodává: "Stávající uživatelé, kteřívyužívají služeb iPrima bez reklam, nemusí mít obavy, že by o své účty či služby přišli. V dalších dnech je kontaktujeme pomocí e-mailů a přineseme jim informace o nové službě i možnost přesměrování na novou videoslužbu prima+."

Zdroj: TV Prima

Další články z rubriky Kultura

Na výstavě České národní banky budou moci lidé poznat Svět bankovek Oldřicha Kulhánka

První umělecké návrhy československých platidel ze 70. let 20. století, satirické Funny Money i životní příběhy současných bankovek. To vše bude možné vidět od 27. března v Návštěvnickém centru České národní banky (ČNB). Pro veřejnost se otevře ...

Velikonoční program ČT art ozdobí světoznámé oratorium Mesiáš i opera Řecké pašije

Kulturní program České televize divákům o Velikonocích nabídne scénické zpracování slavného oratoria Georga Friedricha Händela Mesiáš. Inscenace v pod ...

Vajíčko malované, z lásky darované: Velikonoce ve sbírkách muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně

V Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně jsou v rámci velikonoční výstavky VAJÍČKO MALOVANĚ, Z LÁSKY DAROVANÉ k vidění desítky kraslic zdobených různými t ...

Finále hudebních cen Žebřík proběhne 5. dubna v areálu DEPO2015 v Plzni

Hudební ceny Žebřík vstupují už do dvaatřicátého ročníku své nepřetržité existence. Vyhlášení výsledků ankety okoření exkluzivní koncerty Chinaski, Mi ...

Hrdinka nového seriálu České televize hledá adoptivní rodinu pro své nenarozené Děcko - v hlavní roli Judit Pecháček

Desetidílné komediální drama ze současnosti je o rozvedené matce, která se během třetího těhotenství rozhodne pro neobvyklé řešení své životní situace ...

Doporučujeme



Čtvrtek 28.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »