InfoDnes.cz » Zpravodajství » Regiony

CzechTourism: Dopravce Korean Air opět nabídne spojení z Prahy do Soulu

19.01.2023
Jedna z nejlidnatějších a technicky nejvyspělejších metropolí světa. Památky, moderní architektura, nákupy, krásná panoramata, kulturní vyžití a skvělé jídlo. To vše nabízí Soul. Letiště Praha od 27. března opět nabídne přímé spojení s Asií, o které se postará dopravce Korean Air. Pravidelná linka byla naposledy v provozu v březnu 2020.
Foto: czechtourism.cz
Pro předsedu představenstva Letiště Praha Jiřího Pose patří obnovení dálkového spojení k nejvyšším prioritám. "Jde o důležitý milník nejen na cestě k obnově provozu a návratu k číslům z roku 2019, ale také v rámci budování sítě přímých linek do Asie. Korea se řadí k trhům s nejvyšší poptávkou z regionu Asie," říká Pos. 
 
Jeong Soo Park, Korean Air Managing Vice President and Head of Passenger Network k tomu dovává: "Praha, která se může pochlubit staletou historií a bohatým kulturním dědictvím, je vlajkovou lodí mezi destinacemi Korean Air ve střední Evropě. Obnovení této linky nám dává příležitost navázat tam, kde jsme skončili a aktivně se podílet na rozvoji spolupráce obou zemí v mnoha různých odvětvích."

Poptávka může navýšit frekvenci spojů


Zpočátku bude linka v provozu třikrát týdně, každé pondělí, středu a pátek s možností navýšení frekvence na čtyři lety týdně v průběhu letní sezóny v závislosti na vývoji poptávky. Cestující poletí letadlem typu Boeing 777-300ER, které nabízí 291 sedadel (64 Business, 227 Economy). Díky lince dojde k výraznému posílení aktuálně chybějících kapacit nejen do Koreje, ale také díky navazujícím letům ze Soulu do dalších destinací v Asii s tradičně silnou poptávkou, například Thajsko, Japonsko, Vietnam, ale také Indonésie nebo Austrálie. 
 
Podle dat agentury Czechtourism a jejího ředitele Jana Hergeta navštívilo Českou republiku v roce 2019 téměř 400 tisíc korejských turistů. "Pevně věříme, že díky přímé lince a postupně se otevírajícím asijským trhům po pandemii onemocnění Covid-19, dojde k obnově cestovního ruchu mezi Koreou a Českou republikou a postupnému návratu čísel z roku 2019. Zatímco v roce 2019 jsme zaznamenali 387 tisíc příjezdů hostů z Korejské republiky, o rok později kvůli pandemii covidu-19 přijelo pouze 42 tisíc Korejců a v roce 2021 dokonce jen osm tisíc. Turisté z Asie jsou pro český cestovní ruch klíčový z důvodů vysoké bonity. Průměrná denní útrata se pohybuje kolem 4 000 korun," dodává Herget.
 
Předseda představenstva Prague City Tourism František Cipro popisuje, že spojení mezi Prahou a Soulem je výsledkem koordinovaných aktivit všech důležitých aktérů. "Za obnovený spoj jsme moc rádi, díky němu se totiž do Prahy vrátí cestovatelé z Asie, kteří aktuálně v metropoli chybí. V roce 2019 hlavní město navštívilo více než 270 tisíc turistů z Jižní Koreje, loni je to necelých 40 tisíc."

Úspěšná linka před covidem


V roce 2019 bylo spojení z Prahy do Soulu velmi úspěšné. Celkem mezi Prahou a Soulem cestovalo v roce 2019 přes 190 tisíc cestujících v obou směrech.
 
Atmosféru jihokorejské metropole lze nejlépe nasát návštěvou pěti královských paláců Joseonské dynastie ve čtvrtích Jongno-gu a Jung-gu, a to Deoksugung, Gyeongbokgung, Gyeonghuigung, Changdeokgung a Changgyeonggung. Ve městě jsou také k vidění čtyři historické brány, z nichž nejznámější je jižní brána Namdaemum poblíž stejnojmenné tržnice. Zajímavé samy o sobě jsou historické hradby města.

Zdroj: CzechTourism

Další články z rubriky Regiony

ÚOHS: ČEZ může převzít distribuci tepla v Chomutově, musí však do budoucna umožnit připojení dalších dodavatelů

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil pod podmínkou splnění závazků spojení ČEZ Teplárenská, a.s., a ACTHERM Distribuce s.r.o. (dále jen ČEZ Teplárenská a ACTD). Rozhodnutí již nabylo právní ...

Nemocnice TGM Hodonín slavnostně otevřela nový moderní pavilon zobrazovacích metod

Pouhých 13 měsíců od položení základního kamene otevřela hodonínská nemocnice ve svém areálu nový pavilon, navazující na stávající budovu zařízení. ...

Filmovou tvorbu na Vysočině kraj podpoří dotací

Milionem korun podpoří Kraj Vysočina propagaci regionu audiovizuální tvorbou. Mimořádná dotace poputuje příspěvkové organizaci Vysočina Tourism. "Prim ...

V soutěži Adapterra Awards bude bojovat o vítězství 11 pražských projektů

První tropický den tohoto roku přišel o dva měsíce dříve, než je obvyklé. Přesně na tyto situace, ale i další jevy, jako jsou sucho, přívalové deště, ...

ROAD SHOW - Český podnikatel jako součást evropského byznysu

PLZEŇ - Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka se v úterý 23. dubna v konferenčním sále Středního odborného učiliště elektrotechnickéh ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »