InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Jaký je správný postup péče o pleť?

10.01.2023
Vaše pleť je hladká, bez větších vad a pupínky ani černé tečky vás moc netrápí? Jenže co není, může být. Stav, v němž je pleť nyní, nevydrží věčně a v pozdějším věku se právě začne projevovat, jak jste se o ni starali v mládí.
Ilustrační snímek | Zdroj: pixabay.com
Neptejte se, v kolika letech je vhodné s péčí o pleť začít, a začněte raději hned. Nejpozději by to mělo být po dvacítce. Vaše skincare rutina by měla být přizpůsobená tomu, jaké problémy s pletí řešíte. Každopádně by se měla skládat ze čtyř kroků.

Základní kroky péče o pleť


Jaký je správný skincare postup? V daném pořadí aplikujte následující kroky:

Čištění: Odstraní make-up, přebytečný maz a samozřejmě nečistoty. Dvakrát týdně byste měli aplikovat i peeling pro odstranění odumřelých buněk. Jinak stačí čisticí pleťová voda.

Tonizace: Tonikum má pleti dodat vlhkost, osvěžit ji a také zmenšuje póry. Vyrovnává pH pokožky, díky tomu se vám tvoří méně kožního mazu.

Hydratace: Ta je extrémně důležitá, protože předchází vráskám. Existují různé hydratační krémy, ovšem neměli byste zapomínat ani na hydrataci zevnitř, tedy především na dostatečný pitný režim.

Výživa: Tady je třeba vybírat podle toho, co vás na vaší pleti trápí. Obecně jsou pro pleť dobré antioxidanty, lipidy, vitamín E, aminokyseliny a nenasycené mastné kyseliny. Pleť je po nich pevnější a vrásky jsou méně viditelné.

Jak často o pleť pečovat?


Samozřejmě denně a ideálně dvakrát, tedy ráno a večer. Než si na pleť ale vůbec sáhnete, pečlivě si umyjte ruce mýdlem. Ideálně byste se rukama pleti moc dotýkat neměli, krémy a další přípravky nanášejte prostředníčkem a prsteníčkem krouživými pohyby.

Není na tom nic složitého, důležité je vytrvat. Kýženého efektu dosáhnete pouze tehdy, když o pleť budete pečovat s železnou pravidelností.

Další tipy najdete v magazínu Zpravyzcr.cz v sekci Krása a móda.

Autor: Pl

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Úterý 16.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »