InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Laser Clinic - jaké služby zde můžete očekávat?

03.01.2023
Tápete, co všechno se může odehrávat v zařízeních pod názvem Laser Clinic neboli laserová klinika, jejichž existenci jste už určitě museli zaznamenat? Je pravda, že laserový paprsek se v medicíně úspěšně používá ve stále narůstajícím množství případů. Specializované laserové kliniky se však orientují převážně na zkrášlovací zákroky v rámci estetického lékařství.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com

Síla částic na naší straně


Kdo ve škole neměl rád fyziku, může jásat, že všichni lidé nejsou stejní. Kdyby lidstvu chyběli nadšenci zapálení pro výzkum různého typu proudění částic (takových těch malých nic), byli bychom ochuzeni o celou řadu civilizačních výdobytků, počínaje elektřinou. Při pohybu částic se totiž uvolňuje energie, se kterou se dají dělat různé věci.

Jak lze přelstít přírodu


Vědci zjistili, že tato uvolněná energie spojená s vysokou teplotou se dá využít k tomu, co bylo celé věky až donedávna hudbou vzdálené budoucnosti - k zachování dokonale hladkého těla. Ve srovnání s některými živočišnými druhy je člověk dost choulostivý a poměrně snadno zranitelný; při úrazu mu na rozdíl od ještěrky nic nedorůstá a může být rád, že se mu díky antibiotikům a dezinfekci rány zahojí, aniž by se dostavila sepse. Jen jedna část těla byla dosud vůči zničení imunní - ochlupení.

V různých dobách móda velela k vyholování různých částí těla. Pro lidi by ale bylo jednodušší, kdyby propagovala spíše zarostlá pokožka, protože by si ušetřili hodně trápení (jen poustevníkům bylo hej). Jakkoli důkladně byly chlupy vytrhávány i s kořínky, velice rychle se na scéně objevily zpět. Teprve laserový paprsek dokázal podkožní základ chloupku zdevastovat natolik, že mohlo být nechtěné ochlupení prohlášeno za zničené a neexistující. Tomuto ošetření se říká laserová epilace.

Už to neporoste tam, kde to růst nemá...


...to znamená, kde vy nebudete chtít. Člověk dneška je svobodný a hlas paní módy má pro něj pouze poradní váhu. Někdo chce jen hebké nohy do krátkých sukní a vyholená třísla do plavek, pro jiného jsou hlavní hladká podpaží a dalšího trápí huňatá předloktí, záda nebo hrudník. Naštěstí anatomie chlupu je všude stejná a laser nedělá rozdíly kvůli místu výskytu. Jeho paprsek pronikne všude. Již po prvním několikaminutovém působení zmizí drtivá většina chloupků a po několika opakováních budou postupně vystrnaděny ze svých sídel, která tak dlouho okupovaly, všechny zbývající podle toho, jak budou postupně dorůstat do velikosti pro laser optimální.

Super výsledek není jedinou devizou laseru. Rychlý ambulantní zákrok je zcela bez práce, klient na sebe nechá v podstatě jen trochu posvítit. Zákrok je bezrizikový, na rozdíl třeba od rentgenových paprsků nemůže organismu ublížit, protože jde vlastně jen o cíleně zaměřené "velké teplo". Je také bezbolestný, obzvlášť pokud je přístroj současně vybaven chlazením.

Multitasking jako hlavní obor


S tělem hladkým na kýžených místech se můžete sebevědomě věnovat dalšímu zkrášlování. Možnosti laseru na tomto poli jsou daleko širší. Omlazuje pokožku, stimulací tvorby kolagenu jí dodává ztracenou pružnost a tak znatelně ubírá roky. Nechá zmizet pihy, bradavice a mateřská znaménka a poradí si také s rozšířenými cévkami, jež bývají zárodkem hyzdících varixů.

Už nyní je více než jisté, že využitím laserového paprsku v mnoha oblastech lidské činnosti byl učiněn další velký krok vpřed na cestě civilizačního pokroku. V rukou lékařů je krásným příkladem vědy ve službách lidstva - zachraňuje životy a zdraví, zkrášluje a dělá život příjemnějším a přitom žádným způsobem neškodí.

Podstoupili jste již nějaký medicínský zákrok pomocí laseru?

Autor: Pl

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Středa 24.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »