InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » LifeStyle

Boty Nike Air Force 1 bílé posunuly (nejen) sport o velký krok kupředu

21.11.2022
Také už vás někdy při sledování některého sportovního klání napadla otázka, jak je možné, že se výkony sportovců neustále zlepšují a oni posouvají hranice a své možnosti stále dál?
Ilustrační snímek | Foto: unsplash.com
Ano, určitou roli v tom může hrát vhodnější nastavení tréninkové zátěže nebo vylepšená technika při samotném závodě či sportovním utkání.

- Avšak musí v tom být ještě něco jiného.
- Lidé jsou přece pořád stejní.
- Lidé ano, jejich vybavení pro sport nikoliv.
- Pokud by si současní sportovci obuli první "lehké" běžecké boty, které se začaly vyrábět v osmnáctém století, asi bychom si příliš zábavy při sledování jejich výkonů neužili.

Za všechno mohou nespokojení hráči profesionálního basketbalu


Nevhodné boty mohou sportovce nejen limitovat při sportovních výkonech, ale také jeho nohy zbytečně a nepříjemně zatěžují a poškozují. Právě na tento fakt si stěžovali především basketbalisté, jejichž dolní končetiny (především kotníky) trpěly při každém doskoku. Proto se společnost Nike snažila vytvořit vhodnou oporu nohou právě pro ně.

- Psal se rok 1982 a první sportovní boty Nike Air Force 1 bílé vyběhly na hřiště.

Čím jsou boty Nike Air Force tak výjimečné


Od doby, co se začaly boty Nike Air Force vyrábět, dostaly celou řadu podob. Jak vypadaly po designové stránce ty první? Měly charakteristickou bílou barvu, kterou doplňovaly šedé prvky. To by jistě nebylo nic tak výjimečného.

- Čím se tedy sportovní boty Air Force odlišují od ostatních sportovních tenisek a v čem tkví jejich originalita?

Prvek, který se o tento fakt postaral, musíme hledat uvnitř samotných bot. Jsou totiž vybavené technologií Air sole. V patní části je umístěn vzduchový polštářek, který tlumí otřesy. Hlavní problém, na který si stěžovali právě basketbalisté, byl tedy odstraněn. Díky tomu, že se tato technologie velice osvědčila, dostala se do dalších typů tenisek Nike. U jednotlivých modelů se ale velikost vzduchového polštářku liší.

- Boty jsou vybavené pochopitelně i dalšími prvky, které rozhodují o pohodlí a komfortu.
- O dobrou přilnavost k povrchu se stará kvalitní gumová podrážka.
- Vše doplňuje kožený svršek.

Sportovní boty Nike Air Force už dávno nepatří jen na hřiště


O botách Nike, které světu představily takové hvězdy, jako například Moses Malone, Bobby Jones nebo Michael Cooper, se začalo mluvit jako o nezničitelných. Brzy se o tyto sportovní boty začala zajímat široká veřejnost.

- Proč by měly být takové výhody jako pohodlí a komfort dopřány pouze sportovcům?

Boty Nike Air Force 1 si brzy vyšláply i do ulic a začaly dostávat další podoby a varianty. Z původně sportovních bot se stala obuv, která se shodne s každým stylem oblékání. Pouze pro přísně formální oblečení se příliš nehodí.

K jakému stylu oblečení nosit boty Nike?


S čím sladit sportovní obuv značky Nike? Velice jednoduchá otázka, na kterou je také jednoduchá odpověď. Ke každému. Jedním z nejoblíbenějších řešení je pouliční (městský styl). Ten se vyznačuje tím, že je oblečení dostatečně velké a na svém majiteli volně splývá. Boty Nike Air Force jsou k dispozici v pánské i dámské variantě. Dámy mohou tenisky nazout bez obav k legínám nebo volným kalhotám. Naprostou klasikou pro dámy i pány jsou džíny, tričko, sako a pochopitelně boty Nike.

- Nebojte se také experimentovat a dát světu třeba i nový, vlastní styl.
- Boty Nike si zaslouží víc než být jen ochranou vaší nohy.
- Jsou totiž životním názorem.

Autor: Pl

Další články z rubriky LifeStyle

Tyto boty nikdy nevyjdou z módy - prohlédněte si nadčasové modely dostupné v Sizeer!

Módní trendy, včetně těch v městském vydání, se neustále vyvíjejí. Nelze však popřít, že existují evergreeny, které úspěšně odolávají měnícím se trendům. Jejich předností je jak dokonalá jakost, tak i nadčasový design, který vždy přitahuje pozornost ...

Pánská elegance - obuv Medicine na čelním místě módní špičky

Pánská elegance je něco víc než jen výběr správného obleku nebo košile. Je to komplexní koncepce, která zahrnuje také obuv. Nakonec to jsou boty, kter ...

Jak stylově nosit pánská trička?

Každý správný muž potřebuje kvalitní nůž - to je známé rčení, které oceňuje praktičnost a zručnost. Ale co kdybychom toto rčení převedli do módního ja ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...

Pánská zimní bunda parka vás nenechá prochladnout. Zjistěte, jak ji zakomponovat do trendy outfitu

Jestliže chcete v letošní sezóně vyniknou, zařaďte do svých šatníků alespoň jednu módní pánskou parku. Jedná se o prodlouženou bundu s kapucí, která m ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »