InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Tipy na výběr spodního prádla v těhotenství a po porodu

12.10.2022
Těhotenství a následné mateřství je krásným obdobím v životě ženy. Po devíti měsících čekání přivede žena na svět malého lidského tvora, který jí bude růst před očima. Ovšem ne každá část těhotenství je příjemná. Zatímco v první fázi mohou nastávající maminky přepadat stavy nevolnosti, ve třetím trimestru přicházejí na řadu trable s usínáním, oblékáním i zavazováním bot.
Ilustrační snímek | Foto: Shutterstock.com
Každodenní činnosti se stanou obtížnými, a i obyčejný výběr vhodného spodního prádla a jeho oblékání po ránu se stává náročnou výzvou. Jak ji zdolat efektivně a při nošení spodního prádla během těhotenství netrpět?

Kalhotky pro těhotné? Elastické a pohodlné jako všechno těhotenské spodní prádlo


Aby bylo nošení kalhotek pohodlné i v pokročilém stádiu těhotenství, měly by se nastávající maminky zaměřit na výběr elastických materiálů, které je nebudou při nošení nikde tlačit. Kalhotky pro těhotné musí být vyrobeny z příjemného materiálu, proto je nejoblíbenější variantou bavlněné spodní prádlo. Některé těhotné ženy, co trápí nadměrné pocení, nedají dopustit na funkční kalhotky a jiné pro změnu na dámské trenky.

Pyžamo pro spánek jako na obláčku musí hlavně poskytovat volnost


V těhotenství musí ženy zvážit také výběr vhodného pyžama. Mělo by jim poskytovat dostatek prostoru, pohodlí a volnosti. Kromě toho by mělo být vyrobeno z prodyšných materiálů.

Jak vybrat vhodnou podprsenku v těhotenství?


Kojící podprsenku oceníte ihned po porodu, ale jakou podporu poskytnout ňadrům během těhotenství? Protože se v době těhotenství ženské tělo neustále mění, vyplatí se pořídit si těhotenskou podprsenku, která s těmito změnami počítá a je velice komfortní.

Co si s sebou sbalit do porodnice? Pohodlné spodní prádlo a kojící oblečení je nutností


S blížícím se porodem se stává aktuálním tématem také to, co si sbalit s sebou do porodnice. Jaké spodní prádlo do porodnice rozhodně zabalit? Jednoznačně pohodlnou kojící podprsenku bez kostic. Přestože obvod pod ňadry novopečené maminky zůstane po porodu totožný, velikost prsou se může proměňovat. Záleží na tom, jak moc se jí ňadra nalijí. Ideální je přibalit si také praktickou noční košili na kojení, která je pohodlná a v níž může maminka trávit celé dny před odchodem z porodnice domů. Kalhotky opět volit co nejpohodlnější a elastické. Ženské intimní partie jsou po porodu citlivé a žena by jim měla dopřát co nejvíce komfortu.

Spodní prádlo během těhotenství a po porodu


Zatímco spánek v těhotenství, zejména v posledních měsících bývá nepohodlný a maminka musí přemýšlet nad tím, jaké polohy spánku v těhotenství jsou pro ni nejvhodnější, po porodu sice bude mít větší pohodlí, ale bude usínat s jedním okem neustále otevřeným. Aby bylo noční kojení efektivní, vyplatí se i doma spát v noční košili, která je uzpůsobena kojení.

Spodní prádlo během těhotenství a po porodu mají hodně společného


Co se volby spodního prádla po porodu týče, vyplatí se vsadit na pohodlí a přírodní materiály. Ženské tělo je totiž nutné i po porodu hýčkat, protože bude citlivé a opět bude vypadat úplně jinak než před těhotenstvím a během něj. Po krajkovém a jiném erotickém prádýlku by měla maminky sáhnout až v okamžiku, kdy jim bude v jejich novém těle příjemně a nebudou toužit po vábivé náruči volného spodního prádla.

Volba dámského spodního prádla v období těhotenství a po porodu je snadná, pokud se zaměříte na výběr vhodných materiálů a vsadíte hlavně na pohodlí a komfort. Nastávající maminky jistě ocení i vzdušné materiály a dostatek volnosti, které jim pohodlné spodní prádlo nabídne. Pokud vás v těhotenství trápí nadměrné pocení, vsaďte na funkční a prodyšné materiály.

Autor: ML

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Sobota 20.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »