InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Několik rad pro tipéry

01.10.2022
Jedno se při tipování hodí vždycky - a to sice šikovné rady a tipy, jak sázet. V tomto článku se tedy blíže podíváme kupříkladu na to, jak zacházet s finančními prostředky při tipování. Vysvětlíme vám i proč je důležité sledovat, na co sázíte, a také proč je dobré znát sázkařský trh - tím máme na mysli například znalost speciálních sázek sázkových kanceláří. Stejně tak se pověnujeme i benefitům online sázení. Nakonec se pozastavíme u toho nejdůležitějšího, a to sice u zodpovědného sázení.
Ilustrační snímek | Zdroj: ©focuspocusltd/Fotky&Foto

Naučte se při sázení chytře nakládat se svými financemi


Naprostým základem jakékoliv formy sázení je mít jasně stanovený money management a ten vždy bezpodmínečně dodržovat. Zejména je nutné si vyčlenit maximální částku na sázení (bankroll) a s ní vždy rozumně nakládat. Zlatým pravidlem bankroll managementu je pak to, že na jeden uzavřený tiket je doporučováno vsadit nanejvýše 2 % z celkového banku.

Vůbec nejzásadnějším doporučením je ale to, abyste nikdy nesázeli více, než si můžete dovolit prohrát. Tato rada se samozřejmě týká nejenom sázení na sport, ale je to univerzální pravidlo, které by mělo platit při jakémkoliv hraní hazardních her.

Na tiket se snažte přidávat spíše menší porci zápasů, bohatě stačí jeden či dva. Přeci jenom čím více zápasů si na tiket naložíte, tím zvyšujete riziko toho, že tiket nevyjde. Rozumnější volbou je tedy podání tiketu s menší porcí zápasů a klidně i vyšším vkladem (pochopitelně při dodržování bankroll managementu). Nicméně v konečném důsledku je toto rozhodnutí vždy na tipérovi.

Důležité je mít vždy dokonalý přehled


Nepouštějte se nikdy do tipování lig či sportů, které vám absolutně nic neříkají. Zkrátka tím nejdůležitějším, co při sázení můžete využívat, jsou vaše znalosti o daném sportu či lize. Takže svůj čas věnujte primárně sledování statistik, hledání informací a aktualit, a až nabude dojmu, že máte vše zmáknuté, tak až teprve poté se pusťte do samotného tipování. V opačném případě by sázení dříve či později dopadlo neúspěchem.

Taktéž mějte přehled ve speciálních sázkách, díky nimž dokonce dokážete zachránit váš tiket. Například pomocí Malé domů, se kterou se lze setkat ve Fortuně. Na jaké bázi tato předzápasová sázka funguje se dozvíte na webu betserver.cz. Její obdobou je Extratip u Tipsportu. V neposlední řadě se zajímejte i o akce jednotlivých sázkovek.

Proč sázet online?


Upřednostnit online sázení dává smysl zejména protože na vás při něm nečekají žádné manipulační poplatky. Krom toho online sázkové kanceláře obvykle vysílají živé přenosy z celé řady zápasů a sportovních klání, které můžete využít i pro live sázení. To, že máte vše na dosah ruky, větší pohodlí a nemusíte nikam cestovat (na pobočku), snad nemusíme ani zmiňovat. Zkrátka sázení přes internet má nespočet různých výhod.

Sázejte zodpovědně


Vždy nicméně mějte na paměti, že sázení je i otázkou štěstí a náhody, takže s tím je potřeba počítat. Zkrátka i sebezkušenější sázkař, který si nastudoval vše, může prohrát, zatímco někdo jiný si může bez potřebných znalostí sportovního sázení na své konto připsat pořádný balík peněz.

I když ale smolně prohrajete, tak nikdy neztrácejte hlavu a nesnažte se ztráty za každou cenu dohnat, to většinou naopak vede k ještě vyšším ztrátám. Pokaždé tedy hrajte zodpovědně, což znamená sázejte primárně pro zábavu, ne k zajištění obživy, nikdy neuzavírejte sázky pod vlivem či si stanovte hranici, kdy se sázením přestat.

Chcete si ověřit, zda náhodou nemáte problém s patologičským hráčstvím? Pak se otestujte na webu hazardni-hrani.cz, kde během pár minut zjistíte, zdali náhodou nespadáte do kategorie lidí trpících závislostí na hazardu.

18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Autor: BM

Další články z rubriky Rady a tipy

Kde nakupovat sazenice a semena zeleniny?

Není nad vlastnoručně vypěstovanou zeleninu. Rajčata, papriky, okurky, kedlubny, zelí... Nejenže jsou cenově dostupnější, ale především mnohem chutnější a i zdravější. Pesticidy na zahrádkách dnes používá jen málokterý ...

Počet vloupání do firem postupem let roste. Jak ochránit svůj majetek?

Policejní statistiky mluví naprosto jasně - rok od roku se zvyšuje počet úspěšných vloupání do rodinných domů i firem. Přesně proto musíte nějakým způ ...

Výhody hraní za české koruny na online kasinech

České koruny představují pro hráče vždy určitou preferenci, a to pro své mnohé výhody, které hráčům online kasin poskytují. Jednoduché vklady a přehle ...

Velikonoční slevy lákají na vajíčka i jarní výprodeje, ale kde je hranice?

Velikonoce tradičně patří mezi svátky, které se u obchodníků těší značné oblibě. Zákazníky se přitom nesnaží nalákat jen na vajíčka a čokoládové zajíč ...

Kde uspořádat firemní akci? My máme jasno!

Firemní teambuilding, konference, školení, setkání pro zákazníky, ale také svatba či jakákoliv jiná výjimečná událost. Všechny tyto akce mají jedno sp ...

Doporučujeme



Pátek 29.3.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »