InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Jak vytvořit vintage look?

24.08.2022
Vintage styl je v posledních sezónách velmi oblíbený. Poradíme Vám, jak si můžete vytvořit jedinečný vintage look pomocí několika nadčasových kousků šatníku a doplňků!
Ilustrační snímek | Foto: pexels.com

Vintage styl - nebo jaký styl?


Vintage styl je móda oblečení z minulého století, zejména ze 40. a 50. let. Pokud chcete najít něco, co by odpovídalo tomuto typu stylizace, můžete začít..... prohledávání šatníků Vašich matek a babiček. Tam najdete opravdové skvosty!

Jaké oblečení zvolit pro vintage styl?


Mezi oděvy, které byly v tomto období obzvláště oblíbené, patřily tužkové sukně zvýrazňující pas, saka s volánkem a různé typy šatů: rozšířené, přiléhavé a obecně midi. Tužkové sukně se často kombinují s košilemi s límečkem a obzvláště oblíbeným vzorem je hrášek.

Přestože mnoho oděvů tohoto typu lze najít mezi starým oblečením po maminkách či babičkách, populární značky vytvářejí i vlastní repliky kdysi slavných a ceněných kousků oblečení. Širokou škálu kalhot ve vintage stylu nabízí společnost Levis: s jejími výrobky můžete vytvořit opravdu zajímavé stylizace.

Boty pro vintage stylizace


Vintage styl není jen o oblečení, ale také o obuvi. K tomuto typu oblečení se skvěle hodí například jehlové podpatky, které vypadají obzvlášť dobře k sukním a šatům ve 3/4 délce, protože pomáhají opticky prodloužit nohy. Stejně dobrou volbou jsou však i boty na klínku: představují módní a zároveň pohodlné řešení, které Vám umožní vytvořit zajímavé stylizace.

Můžete také zvolit lodičky nebo jednoduché sandály - tyto typy obuvi byly velmi oblíbené i ve 40. a 50. letech. Modely bot v odstínech pudrově růžové si oblíbily zejména ženy, ale to neznamená, že si nemůžete vybrat jinou barevnou variantu!

Které doplňky budou fungovat nejlépe?


A nesmíte zapomenout na zajímavé doplňky, které Vaši stylizaci podtrhnou a udělají ji ještě stylovější! V tomto případě se stylisté shodují: můžete vsadit na šperky nebo kabelku přímo ze 40. nebo 50. let. 20. století nebo se rozhodněte pro něco úplně jiného a zvolte módní, moderní šperky. Každé z těchto řešení je vhodné!

Mezi doplňky, které byly velmi oblíbené, určitě patřily šátky v pastelových barvách, stejně jako brože nebo přívěsky. Nezapomeňte, že pokud jeden z těchto prvků upoutá pozornost, ostatní doplňky by měly být tlumené: vyhnete se tak nevzhlednému a příliš křiklavému výsledku.

Stylizace ve vintage stylu mohou být skvělou volbou pro každou ženu. Jemné, ale stylové a elegantní oblečení, které je udržováno tak, aby bylo neoddělitelně spjato s minulostí, se hodí jak do práce, tak na rande, setkání s přáteli nebo do obchodu.

Autor: WP

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »