InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Pro ženy

Zezadu lyceum, zepředu muzeum? Na vině je obličej

16.08.2022
Máte rádi americký animovaný seriál Simpsonovi? I kdyby ne, určitě je znáte, protože těžko se najde někdo, kdo by za těch několik desetiletí jejich existence tyto žluté postavičky nezaregistroval. Tvůrci seriálu pracují s postavami různého stáří a v mnoha časových rovinách. Jaký prvek kreslíři při zdůraznění pokročilejšího věku používají? Na obrázku nemění v podstatě nic kromě toho, že postavě pořádně zkrabatí obličej.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com
Umělecky, zjednodušeně a lehce karikovaně je zde vyjádřena pravda, že věk prozradí vrásčitá a a ochablá kůže v obličeji. Tedy pokud se s ní včas něco nezačne dělat. To "něco" lze pojmenovat souhrnným názvem "lifting obličeje".

Ne skalpel ne


V podstatě slovo lifting (facelift, facelifting) znamená všechna možná opatření určená k vyhlazení pokožky (většinou na obličeji). Poskytuje je obor estetické medicíny, ale už dávno to neznamená, že jde o plastickou operaci. Pro lifting obličeje existuje celá řada inovativních metod, které nevyžadují skalpel. Jinak klasický facelift v podobě operace se každopádně doporučuje zhruba až od 45 let. Během této doby se věkem podmíněné ochabování kůže výrazně zvyšuje, takže operace má smysl. Jenže tato klasická a do jisté míry zastaralá operace je zákrokem připomínajícím způsob, jak si Fantomas nasazuje různé tváře. Představa pro slabší povahy ne zrovna příjemná, navíc operace s sebou vždy pro pacienta nese určité riziko.

Vypadat zdravě a mladě je prospěšné v osobním i pracovním životě. Hledáte-li alternativy ke klasické kosmetické chirurgii nebo faceliftu bez skalpelu, naštěstí už je k dispozici řada variant. Které to jsou? A lze jimi dosáhnout výsledků srovnatelných s klasickou operací?

Jen trochu napnout buňky


Odpověď číslo jedna:

- Mezi nechirurgická ošetření patří lifting obličeje s výplněmi. Jedná se o speciální aktivní složky, které zvednou pokožku a působí tak proti přirozenému procesu stárnutí. V závislosti na individuálních představách se používají velmi odlišné materiály. Osvědčily se zejména výplně s kyselinou hyaluronovou, které cíleně natahují tkáň pod kůží.

- V případě mezoterapie se kombinují komponenty z tradiční akupunktury s prvky pokročilé neurální terapie. V průběhu ošetření jsou do pokožky aplikovány kvalitní biologické látky, které jsou doprovázeny jasně rozpoznatelným omlazením pleti.

- Jemný lifting obličeje umožňuje ozáření rádiovými vlnami či působení ultrazvuku. Paprsky zajišťují stažení kolagenových vláken pod kůží. Tento efekt s sebou přináší optimalizovanou produkci kolagenu, díky čemuž je pokožka pevnější a kypřejší. Neviditelné proudění částic se dokáže dostat stejně hluboko jako chirurg při operaci, ale "bez krve" a jizev. Výsledky ozařování rádiovými vlnami se navíc uchovávají asi dva roky.

Odpověď číslo dvě:

- Protože nové techniky se provádějí už nějaký ten pátek, je potvrzené jejich trvání v rozmezí dvou až deseti let. Definitivní výdrž podmiňuje individuální stav pokožky a geny každého klienta a typ zvoleného zákroku.

Domácí alternativa je dřina


Chtěli byste zpevnit pokožku obličeje bez cizí pomoci? Pak jsou pro vás to pravé masáže nebo obličejová jóga. Výsledky sice nebudou tak hmatatelné, ale pokud máte čas, vůli a trpělivost, můžete to zkusit. Každopádně závislosti na vašich osobních požadavcích jsou možné různé způsoby redukce vrásek. Svěží a mladá tvář bez hlubokých vrásek rozhodně nemusí vyžadovat zásah plastického chirurga.

Kdy jste poprvé zpozorovali ochabování pokožky na obličeji. Co s tím hodláte udělat?

Autor: Pl

Další články z rubriky Pro ženy

Erotické prádýlko, jak zaujmout v posteli a okořenit sex?

Je Váš partner náročný? Vyžaduje od Vás neustále nové přístupy k vašemu společnému intimnímu času? Úsilí, které vynaložíte na překvapení svého partnera, je klíčovou součástí naplňujícího sexuálního života a nádherné noci plné rozkoše. Vklouznutí do ...

Vaginální výtok: jaký je normální, a který už ne?

Vaginální výtok je přirozeným jevem, který má svou funkci v udržování zdraví a rovnováhy intimních partií. Vaginální výtok se může měnit v závislosti ...

Jak se rychle vzchopit z rozchodu

Rozchod je jednou z nejtěžších životních situací, kterou může člověk zažít. Ztráta partnera, se kterým jste sdíleli společnou budoucnost, lásku a důvě ...

Můj muž je alkoholik, co mám dělat?

Máte pocit, že váš muž pije příliš mnoho alkoholu a že to ovlivňuje váš vztah i jeho zdraví? Cítíte se bezmocní, zklamaní, naštvaní nebo vydíraní? Nej ...

Jsou náhražky parfémů dobrým nákupním rozhodnutím?

Při hledání ideální vůně často stojíme před dilematem: originální parfémy známých značek nebo jejich náhražky? Mohou alternativní nabídky konkurovat l ...

Doporučujeme



Čtvrtek 25.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »