InfoDnes.cz » Zpravodajství » Magazín » Rady a tipy

Kde koupit Shiba Inu mince

15.08.2022
Shiba Inu si získala popularitu na počátku roku 2021 poté, co její cena vzrostla o více než 5 milionů procent. V průběhu tohoto roku se Shiba Inu také dostala na seznam 10 nejhodnotnějších kryptoměn, převrátila Dogecoin (i když jen na chvíli), přivítala nebývalou komunitu příznivců a rozšířila svůj ekosystém.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pexels.com
Shiba Inu si získala popularitu na počátku roku 2021 poté, co její cena vzrostla o více než 5 milionů procent. V průběhu tohoto roku se Shiba Inu také dostala na seznam 10 nejhodnotnějších kryptoměn, převrátila Dogecoin (i když jen na chvíli), přivítala nebývalou komunitu příznivců a rozšířila svůj ekosystém.

Ačkoli tato akumulační dynamika na začátku roku 2022 možná polevila, Shiba Inu stále patří mezi nejoblíbenější a nejvyhledávanější meme mince.

Jak ale můžete do Shiba Inu investovat dnes? A co je důležité, vyplatí se dnes do Shiba Inu investovat? Jak investovat do kryptoměn?

Co je Shiba Inu (SHIB)?


Shiba Inu je dokonce označován jako "zabiják Dogecoinu", protože v době svého vzniku na svých internetových stránkách uváděl, že hlavním cílem této meme mince je sesadit z trůnu DOGE jako vedoucí meme minci. Toho dosáhla - na chvíli - na vrcholu rallye na kryptotrhu na počátku roku 2021.

Po krachu kryptotrhu v polovině roku 2021 se její cíle změnily. Přesunula své zaměření z detronizace DOGEINA na obohacování ekosystému Shiba Inu. Za tímto účelem její vývojový tým spustil jasnou cestovní mapu, která uvádí různé zásadní úpravy, jež hodlá do sítě Shiba přidat.

Klíčovým z nich je spuštění decentralizované burzy ShibaSwap. Hodlají také spustit launchpad pro tokeny, který urychlí spalování tokenů Shiba Inu. Naznačili také vytvoření Shibarium - řešení pro škálování Etherea na 2. vrstvě, které bude podle Ryoshiho decentralizovanější než Polygon nebo Binance Smart Chain.

Všechny tyto faktory pomohly přesvědčit většinu kryptoinvestorů o udržitelnosti Shiba Inu. Sehrály také zásadní roli při podněcování zájmu investorů o tuto žertovnou měnu.

Je Shiba Inu dobrá investice?


Shiba Inu je masivně populární kryptoměna, která v minulosti zaznamenala neuvěřitelný nárůst hodnoty, což stačí k tomu, aby přesvědčila každého obchodníka s kryptoměnami o své životaschopnosti jako investice. Skutečnost, že se jedná o meme coin, však na její udržitelnost vrhá široký stín pochybností.

Abychom lépe pochopili, zda se dnes vyplatí do Shiba Inu investovat, musíme se podívat jak na důvody, proč do této žertovné mince investovat, tak na rizika, která jsou s investováním do SHIB v současné době spojena.

Důvody pro investování do Shiba Inu (SHIB) dnes


- Potenciál pro masivní zhodnocení: Očekává se, že zvýšená míra spalování žetonů Shiba Inu a rozšířený ekosystém, který zvýší počet případů použití žetonu, podpoří růst hodnoty meme mince. Tyto faktory plus zotavující se trh s kryptoměnami nepochybně katapultují portfolio investora SHIB do nových výšin.

- Humbuk kolem mince roste: Hype kolem Shiba Inu roste, což je podpořeno podporou celebrit, spojením s lidmi jako Vitalik Buterin a masivně živou online komunitou stoupenců.

- Dostupnost a vysoká likvidita: Shiba Inu je kótována prakticky na všech nejpopulárnějších burzách a její denní objemy obchodů neustále rostou. Díky tomu je likvidace i toho největšího portfolia SHIB relativně snadná a rychlá.


Zdroj: Pexels.com

Rizika investice do společnosti Shiba Inu (SHIB)


- Je velmi volatilní: Shiba Inu je velmi volatilní kryptoaktivum a jeho cena často padá. Mince s motivem psa se například v současnosti prodává téměř 90 % pod svým historickým maximem a nelze říci, zda se někdy zotaví.

- Hrozí vysoké riziko kolapsu: Meme mince mají nejvyšší riziko kolapsu. Tvoří největší hromadu v jámě mrtvých mincí a Shiba Inu není imunní vůči faktorům, které způsobily stagnaci a případnou smrt jeho kolegů.

- Velká nabídka v oběhu: Expanzivní nabídka Shiba Inu čítající více než 500 bilionů tokenů jemně omezuje, jak vysoko mohou ceny tokenů a tržní kapitalizace ekosystému v dohledné době dosáhnout. To pak klade limit na to, jak vysoko poroste vaše kryptografické portfolio.

Autor: WP
Fotogalerie:

Další články z rubriky Rady a tipy

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit, radí dTest

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. Z ničeho nic jim však přišla výzva od advokátů vymahačské společnosti, ať dluh neprodleně uhradí, ...

Prodloužená záruka u zboží: Na co si dát pozor, radí dTest

Spotřebitelé se dnes mohou velmi často setkat s nabídkou prodloužené záruky na zboží, které kupují. Někdy bývá tato smluvní záruka nabízena automatick ...

DTest se zaměřil na kvalitu arašídových pomazánek

Arašídové máslo si v posledních letech získalo velkou oblibu, a to nejen mezi vegany a sportovci. Je to lahodná a nutričně bohatá potravina, kterou lz ...

Řešit spor mimosoudní cestou je levnější, rychlejší a efektivnější

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří ur ...

Temu - bezpečnostní riziko a prodej nekvalitního zboží

V souvislosti s vysokými cenami hledají lidé různé alternativy, jak a kde ušetřit. Řešení nabízí čínské e-shopy, které "zaútočily" na evropský trh. Je ...

Doporučujeme



Středa 24.4.2024
Počasí v ČR
Počasí v regionech »